Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 24-03-2023

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,


We kijken terug op een drukke maar fijne periode. Zo hebben alle kinderen samen met de leerkrachten verteld aan de ouders hoe de ontwikkeling op school gaat. Altijd een mooi en waardevol moment. Even samen terugblikken en vooruitkijken zorgt ervoor dat kinderen eigenaar worden van hun eigen leerproces.

Week van de lentekriebels
Daarnaast hebben we een ook hele fijne informatieavond gehad over de week van de Lentekriebels. We merken dat er veel onrust onder ouders is hierover. Verderop in de nieuwsbrief lees je twee reacties van ouders die tijdens deze avond aanwezig zijn geweest. Ik hoop echt dat volgend schooljaar veel meer ouders na de informatieavond komen zodat wij samen met de GGD kunnen uitleggen wat het programma inhoudt. We merken dat de media de week van de Lentekriebels nogal groter maakt dan nodig is en verschillende onderwerpen laat zien die wij als school mogelijk zouden delen met kinderen. Ik kan u verzekeren dat wij heel goed de lesstof afstemmen op het niveau van het kind, zoals we dat ook met alle andere vakken doen.

Suikerfeest/ Sportdag
Een aantal ouders heeft al verlof gevraagd voor het Suikerfeest op vrijdag 21 april, maar helaas nog niet iedereen. We doen nogmaals een oproep aan alle ouders die verlof aan willen vragen voor het Suikerfeest voor hun kind om dit uiterlijk vóór donderdag 30 maart te doen. Wij moeten namelijk voor 1 april doorgeven met hoeveel kinderen wij deelnemen aan de sportdag.

 

Vakantierooster 2023-2024
In de bijlage van deze nieuwsbrief deel ik met u het vakantierooster van 2023-2024, zodat u alvast weet hoe de vakanties volgend schooljaar ingepland staan. De studiedagen van onze school zijn hierin nog niet opgenomen, dat komt later dit schooljaar pas aanbod.

Inloopochtend donderdag 30 maart

Aanstaande donderdagochtend zijn alle ouders weer welkom tijdens het inloopmoment om met uw zoon/ dochter mee te kijken in de les. Wij hopen veel ouders te morgen verwelkomen. Na afloop is er voor alle ouders de gelegenheid om een kop thee/ koffie te drinken in de teamkamer. Ik hoop u hier te ontmoeten.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Reacties van Ouders naar aanleiding van de informatieavond Week van de Lentekriebels


Ouder van kinderen uit groep 4 en 7

Informatieavond 'lentekriebels' 

 

Ik heb nu 2 kinderen op school zitten, en ik was erg benieuwd hoe de lessen tijdens de week van de lentekriebels worden ingevuld.

Wat wordt er besproken, wat kunnen wij als ouders verwachten en met wat voor verhalen komen de kinderen naar huis? Want je hoort tegenwoordig zoveel dingen.

 

Maar wat een interessante informatieavond, met uitleg vanuit de GGD, maar ook vanuit iedere groep een leerkracht die uitleg gaf over de invulling van de lessen in zijn of haar groep.

Waarin je zag dat er veel respect, waarde en normen en je grenzen aangeven naar voren kwamen.

Alles op het niveau van de leeftijden van de kinderen en mocht een kind meer willen weten wordt dit aangegeven bij de ouders.

De samenwerking van school met ouders, blijft mooi om te zien en te ervaren.


-----------------------------------------------------------------


Ouder van een kind uit groep 1-2

Net zoals vele moeders had ik ook mijn twijfels m.b.t. het thema 'lente kriebels" echter heeft het bijwonen van de bijeenkomst mijn twijfels weggenomen.

Wat mij vooral aansprak is dat de weerbaarheid van de kinderen werd besproken en is behandeld.

Ik vind het fijn dat er rekening wordt gehouden met de leeftijd van het kind tijdens het geven van de voorlichting, dat merk ik ook op tijdens mijn gesprekken thuis met mijn dochtertje waarin wij doorpraten over het thema.

Ik heb de bijeenkomst als zeer fijn en doorslaggevend ervaren.

Samenwerking Koozie en kindcentrum Sterrebos

Zoals u weet is na de Carnavalsvakantie Koozie dagbesteding bij ons op school begonnen. Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Het voelt al erg vertrouwd en we hebben nu al een mooie structuur samen neer kunnen zetten. Kortom we zijn trots op deze samenwerking. Afgelopen woensdag heeft er een artikel over onze samenwerking gestaan in het Weekblad Regio Oss. Mocht u het gemist hebben kunt u het hieronder nogmaals lezen:

koozie 1koozie 2

Avond 4 daagse

In de bijlage informatie over de avondvierdaasge. Let op: De avondvierdaagse zal di jaar van dinsdag tot en met vrijdag zijn.

Musical4daagse

Deze meivakantie is de Musical4daagse terug in Oss in samenwerking met Theater de Lievekamp Oss.

Het doel is simpel: Kinderen naar het theater op een laagdrempelige manier. Samen met het theater zorgen we ervoor dat de kinderen iets educatiefs en leuks kunnen doen in de vakantie en zo een ervaring krijgen om nooit meer te vergeten.

 

Deelname bedraagt €150 voor vier dagen 5 uur les. Ouders met een laag inkomen kunnen een beroep doen op het Musical4daagse Fonds. Via dit fonds kunnen ouders via een gereduceerd bedrag (of zelfs gratis) kinderen mee laten doen aan het project. Ouders kunnen hiervoor contact opnemen via oss@musical4daagse.nl

Zie de bijlage voor verdere informatie.

Verjaardagen

verjaardagverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368