Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 28-01-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,


Afgelopen dinsdag heb ik u op de hoogte gesteld van de versoepelingen voor het basisonderwijs. Gisteren hebben we met het team vergaderd en hebben we besloten dat het schoolplein tijdens het buiten spelen niet meer in tweeën wordt gesplitst. De kinderen van de groepen 4-5, 5-6, 6, 7 en 8 spelen net als de groepen 1 t/m 4 weer gezamenlijk in hun eigen pauzetijden buiten. De gymtijden worden weer normaal en ook het muziek- en beeldende vorming lokaal wordt weer bezocht door alle groepen. Daarnaast zal komende week weer de naschoolse sport opgestart worden. U wordt hierover door Pieter, onze vakdocent gym, op de hoogte gebracht.

 

Toch zal de komende periode ondanks de versoepelingen nog een spannende tijd worden. Het is en wordt elke keer weer een uitdaging om de groepen te voorzien van een leerkracht. Ook binnen ons team krijgen collega’s corona en helaas zijn er bijna geen invallers meer beschikbaar binnen SAAM*. Toch hebben we als school nog geen enkele keer een groep naar huis hoeven te sturen en daar zijn we toch best een beetje trots op. Het is ons nog elke keer gelukt, door de flexibiliteit en extra inzet van het team, om te zorgen dat elke groep een leerkracht heeft. Laten we hopen dat dit blijft lukken! We doen in elk geval ons uiterste best.


De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 worden in deze periode ook alweer opgestart. Het is voor ons heel fijn om te weten hoeveel kinderen er volgend schooljaar gaan instromen bij ons op school. Mocht uw zoon/ dochter tussen 30 mei 2022 en 30 mei 2023 vier jaar worden dan hopen we dat u zo snel mogelijk uw zoon/ dochter bij ons aanmeldt. U kunt hiervoor een afspraak maken met mij (Inge) of het aanmeldformulier afgeven bij ons op school. Afgelopen week hebben wij ook het vakantieoverzicht voor het schooljaar 2022-2023 ontvangen en dat delen wij in de bijlage van deze nieuwsbrief met u. Voor u fijn om te weten wanneer de vakanties volgend schooljaar gepland staan.

 

Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen/ opmerkingen hebben dan hoor ik die natuurlijk graag.
Ik wens u allemaal een heel fijn weekend en tot volgende week!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Toegangspoort schoolplein

Elke ochtend, voor schooltijd, proberen wij als team buiten te surveilleren. Meestal wordt u bij de grote toegangspoort welkom geheten. De surveillance maakt dan de poort aan beide kanten los zodat er een grotere toegang tot het plein ontstaat. Als de zoemer om 08.30 uur is gegaan wordt de toegangspoort dicht gedaan, zodat kinderen in alle veiligheid op ons plein kunnen spelen. Bij het ophalen van de kinderen zien we dat de toegangspoort vaak maar één kant wordt opengedaan en dan moet iedereen door één kleine toegangspoort het plein op en af. U als ouders mag bij het wegbrengen of ophalen altijd beide toegangspoorten openen zodat er een grote toegang tot het plein ontstaat en iedereen ook onderling 1,5 meter afstand kan houden.  

Oud papier

Helaas blijft het elke keer weer een hoop geregel om genoeg hulpouders te vinden voor het oud papier. Zo jammer, want als alle ouders éénmaal per jaar mee zouden lopen om het oud papier op te halen dan zou dit helemaal geen probleem moeten zijn.

 

Hierbij nogmaals een dringende oproep om iets voor de kinderen van de Sterrebos te betekenen. Door uw inzet komt er een prachtig bedrag vrij per jaar waar schitterende activiteiten voor worden gedaan voor alle kinderen van de Sterrebos. Als u dit leest dan maakt u hier toch tijd voor vrij in uw agenda….. het gaat om ongeveer twee uurtjes per keer. Denkt u er alstublieft nogmaals over na en meld u vandaag nog aan bij Saskia Gerits via SchouderCom. 

 

Mochten er geen nieuwe hulpouders zich aanmelden dan zijn wij genoodzaakt om helaas een wijk af te geven en komt er minder geld binnen voor de kinderen van de Sterrebos. Denkt u er nog eens over na en meld u vooral aan bij Saskia!

Gezocht: ouder voor het aansturen van de groep oud papier lopers

Al jaren helpen de ouders van onze school met het ophalen van oud papier. Dit levert onze school veel geld op, ongeveer €6.000 per jaar. Dit geld wordt door de ouderraad direct uitgegeven aan extra’s voor alle kinderen van school. Vanaf het schooljaar 2022 zijn we op zoek naar een ouder die de groep met oud papier lopers kan aansturen.

 

Omdat de zoon van Erik Kuyenhoven na dit schooljaar onze school gaat verlaten, zal Erik zijn taak als contactpersoon van de oud papier lopers ook neerleggen. Daarom zijn wij op zoek naar een ouder die zijn taken zou willen overnemen. Erik stuurt de groep van oud papier lopers aan.

Wat wil dat zeggen:
· Een paar dagen voor de ophaaldatum stuurt hij de ouders die op die dag moeten lopen, een herinneringsapp. Hij vraagt een bevestiging of iedereen die dag ook kan lopen.
· Is er onverwacht iemand die niet kan lopen dan zoekt hij in de appgroep naar een vervanger. Lukt dat niet dan wordt school ingeschakeld en stuurt Saskia een oproep via SchouderCom naar de ouders.
· Je hebt dus nauw contact met de contactpersoon van school.
· Op de woensdagen dat er gelopen wordt, ben je om 17:50 uur aanwezig en verwelkom je de hulpouders. Erik zorgt ook voor drinken en iets lekkers voor de lopers.

 

Wat verwachten we van je: betrokkenheid en doorzettingsvermogen om ervoor te zorgen dat er een vervanger is voor een uitvaller.

Heb je interesse laat het dan zo snel mogelijk weten aan Saskia Gerits via saskiagerits@saamscholen.nl of via SchouderCom.

Gezocht: Nieuwe leden voor de ouderraad

De ouderraad van Kindcentrum Sterrebos bestaat uit een aantal enthousiaste ouders die zich voornamelijk bezighouden met het organiseren van evenementen en activiteiten. De ouderraad kan gevraagd of ongevraagd advies geven aan MR of aan de directie van de school over zaken die kinderen en of ouders aangaan. Er wordt gemiddeld vijf á zes keer per schooljaar vergaderd. 


Aan het einde van dit schooljaar nemen twee leden afscheid omdat hun (jongste) kind onze school verlaat en daarom zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste ouders die de ouderraad willen komen versterken. Een mooie kans om nu al mee te kijken en te ervaren wat de ouderraad inhoudt. 


Dit is wat de huidige leden van de ouderraad vertellen: 

Als lid van de ouderraad ben ik betrokken bij mijn kind op de basisschool. Je helpt mee met het organiseren/voorbereiden van diverse activiteiten zoals de sinterklaasviering, kerstviering, carnaval en schoolreis. Op de dag zelf kan je meehelpen en zien hoe de kinderen genieten van deze activiteiten. Met het ophalen van oud papier ontvangt de ouderraad geld en tijdens de vergaderingen mag je mee overleggen waar dat geld aan uitgegeven wordt. 
 

Heb je interesse? Meld je dan snel aan via het mailadres van de OR  or.bssterrebos@saamscholen.nl 

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

Beste ouders,

 

Momenteel zijn we bezig met het project kleding, waarbij we de peuters leren om hun eigen kledingstukken te benoemen.

We gaan samen met de peuters een mooie kartonnen kledingkast knutselen.

 

Team Sterrenkind,

Bernardine, Sanne, Wendy, Danya, Kim en Helma.

 

Inline imageInline image

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368