Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 09-09-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

 

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,

De eerste schoolweek is weer voorbij gevlogen. Ik hoop dat alle kinderen fijn zijn gestart bij de nieuwe juf/ meneer. De sfeer in de school is ontspannen en dat is erg fijn! Er zijn vakantieverhalen met elkaar gedeeld en er wordt in alle groepen hard gewerkt om er samen een fijne groep van te maken.

 

De kinderen van de groepen 8 zijn zich al aan het voorbereiden voor het schoolkamp. Zij gaan op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 september op kamp. Wij wensen ze heel veel plezier met alle voorbereidingen en hopen dat het een geweldig kamp wordt!

Volgende week vinden de startgesprekken plaats. Alle ouders hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Wij verwachten dat alle ouders aanwezig zijn tijdens deze gesprekken. Daarnaast heeft u van Sally een aparte mail gekregen wat de inhoud van het startgesprek zal zijn zodat u zich samen met uw kind kunt voorbereiden. Het is de bedoeling dat alle kinderen bij deze gesprekken aanwezig zijn.

Wij hopen er samen met u een fijn schooljaar van te maken. Loop na schooltijd gerust binnen samen met uw kind om het lokaal of de werkjes die uw kind heeft gemaakt te komen bekijken.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben laat het ons weten! We luisteren of helpen u graag!

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Klein foutje schoolgids

Helaas is er een klein foutje geslopen in de nieuwe schoolgids. In de kalender van augustus staat dat de zomervakantie eindigt op woensdag 16 augustus en de eerste schooldag start op 19 augustus. Dit klopt niet. De zomervakantie is op vrijdag 25 augustus afgelopen en het nieuwe schooljaar start op maandag 28 augustus. Onze excuses voor de onduidelijkheid!

Gymkleding

We vragen u extra aandacht voor de gymkleding van uw kind. De afgelopen tijd merken we dat de shirts van een aantal kinderen wel erg kort wordt. We vinden dit niet fijn. We willen aan alle kinderen van de groepen 3 t/m 8 vragen om een broek en lang shirt aan te hebben tijdens de gym. Het is niet de bedoeling dat de kinderen een blote buik hebben tijdens de gymles. We rekenen op uw medewerking.

SchouderCom

We merken dat veel ouders SchouderCom steeds beter gaan gebruiken en dat vinden we fijn. Het is belangrijk dat u regelmatig uw berichten in SchouderCom leest. Alleen dan bent u goed geïnformeerd over belangrijke zaken die op school spelen.

Daarnaast willen we aan alle ouders vragen om een foto van uw kind te uploaden in SchouderCom. Het is fijn dat er bij elke naam een foto wordt geplaatst. Ook zou het prettig zijn als ouders telefoonnummers invullen en dit zichtbaar maken voor school en de ouders van de klas. Op die manier kunt u gemakkelijk contact leggen met andere ouders. Voorheen gaven wij altijd leerlingenlijsten met telefoonnummers mee naar huis, maar helaas mogen wij als school deze gegevens niet meer verstrekken. 

MR

Er hebben zich twee ouders gemeld op onze oproep wie vanaf schooljaar 2022-2023 in de MR zitting wil nemen. Omdat we op zoek waren naar twee kandidaten, hebben we geen verkiezingen gehouden. Vanaf schooljaar 2022-2023 zullen Marjolijn van den Elzen en Geert van Mill de MR versterken. Welkom!

 

Hieronder zullen de leden van MR zich voorstellen aan u.


inge

 

Als directeur sluit ik elke vergadering bij de MR aan. Ik vertel dan de stand van zaken over de ingezette schoolontwikkelingen en kan ook bevraagd worden door ouders van de MR op bepaalde keuzes en/of beleid. Ik vind openheid van zaken en een transparante communicatie heel belangrijk. Samen zorgen wij er namelijk voor dat het onderwijs op Kindcentrum Sterrebos zich door blijft ontwikkelen. Ik ervaar de samenwerking met de MR leden als zeer prettig! 

 

 

 

Frank

 

 

Ik ben Frank van Zadelhoff en vanaf maart 2022 lid van de MR namens

 de personeelsgeleding. Sinds drie jaar ben ik met veel plezier leerkracht op Kindcentrum Sterrebos. Komend schooljaar ben ik de leerkracht van groep 8b. Samen met de andere leden van onze MR hoop ik bij te dragen aan een verdere positieve ontwikkeling van Kindcentrum Sterrebos. 

 

 

 

 

 

 

marjolijn

 

 

 

Ik ben Marjolijn vd Elzen .

ik ben 37 jaar en ben moeder van twee kindjes. Ik heb een dochter van 9 Lana en een zoon van 6 Lyano.

 

 

 

 

 

 

geert

 

Mijn naam is Geert van Mil en ben 39 jaar. Ik ben werkzaam bij Hela (Bekend van de Kruiden Curry) als vertegenwoordiger bij de slagerijen.

Ik ben de vader van Linde (groep 6) en Elize (Groep 5) welke beide op de Sterrebos zitten.

Ik verheug me erop om aan de slag te gaan binnen de MR en in te zetten om de Sterrebos, Leerlingen en Ouders/voogden te helpen met mijn positief kritische manier van (mee)denken.

 

 

 

 

maaike

 

Ik ben Maaike, MR-lid vanuit de personeelsgeleding. Op school bekend als de intern begeleider van de bovenbouw. 

Ik ben lid van de MR, omdat ik het belangrijk vind dat er verbinding is tussen ouders en school ook binnen de schoolontwikkelingen.

Mijn gezin bestaat uit mijn man, twee jongens, hond en een paard. In mijn vrije tijd ben ik graag actief of creatief bezig. Ik sport graag en hou enorm van buiten zijn.

 

 

 

 

 

willeke

 

Ik ben Willeke de Bresser, groepsleerkracht van groep 1-2 C.

Na schooltijd kun je me altijd vinden op het schoolplein bij de kleuteringang. 

 

Ik zit al lang in de MR omdat ik het belangrijk vind, maar ook interessant om mee te denken over beleid. In

 deze roerige tijden met grote tekorten in onderwijsland is het belangrijk om vooruit te kijken en na te denken

 over wat nodig is voor, in de eerste plaats de kinderen, maar ook de ouders en de leerkrachten.

Heel fijn om dat samen met een aantal ouders en collega's te kunnen doen.

 

 

 

monique

 

Ik ben Monique Graste. Ik heb drie kinderen, waarvan alleen Nora nog op de Sterrebos zit. Ze zit in groep 6/7 bij juf Anne. Ik werk in ziekenhuis Bernhoven en ik ben in mijn vrije tijd graag sportief bezig. Komend schooljaar is het derde jaar dat ik in de MR zit. En dit jaar mag ik de rol van voorzitter vervullen. In de MR bespreken en adviseren we allerlei zaken die de school en het onderwijs aan onze kinderen aangaan. Als je vragen of suggesties heb, laat het horen. Samen kunnen we zorgen voor een goede en mooie basisschooltijd van onze kinderen.

 

 

 

 

nadja

 

Mijn naam is Nadja Sikkers, intern begeleider van de onderbouw van Kindcentrum Sterrebos.

Al 25 jaar mag ik werken op deze school, de leukste school in Oss!

Ik woon samen met mijn drie zoons en partner en zijn zoon en dochter.

In mijn vrije tijd wandel ik graag en trail ik met mijn hond.

Binnen de MR vertegenwoordig ik samen met andere collega's ons team.

Samen blijven we kritisch en denken we mee aan mooie ontwikkelingen van en voor onze school.

 

 

 

 

cristel

 

 

Ik ben Cristel van Gennip, 36 jaar en mama van Sarah (8A), Eline (5/6B) en Daniek (3B) Ik maak onderdeel uit van de MR van Kindcentrum Sterrebos. Binnen de MR denken wij mee over hoe alles reilt en zeilt op school. Er zijn ook enkele taken die we verdeeld hebben. Mijn taak is het om samen met Inge de kinderraad vergaderingen plaats te laten vinden.

Groetjes Cristel 

Verjaardagen

verjaardag

verjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368