Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 30-09-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,

Inmiddels zijn (bijna) alle startgesprekken geweest. Fijn dat we de verwachtingen van en naar elkaar hebben uitgesproken. In alle groepen is de afgelopen periode heel veel aandacht besteed aan de groepsvorming. We (leerkrachten, kinderen en ouders) zijn allemaal verantwoordelijk voor onze kernwaarden PLEZIER, VERTROUWEN, RUST EN NIEUWSGIERIG. Alleen op deze manier kunnen we zorgen dat iedereen mag zijn wij hij/zij is op onze school.

Helaas zijn we alweer een enkele keer geconfronteerd met Corona besmettingen onder het personeel maar ook bij kinderen. Samen met het team en de MR hebben we een plan gemaakt om alle regels en afspraken duidelijk weer te geven hoe wij als school handelen in bepaalde situaties. Wij informeren u tijdig wanneer er weer mogelijk maatregelen nodig zijn voor ons onderwijs. Op dit moment zijn er nog geen maatregelen nodig en dat betekent dat wij u als ouders van harte uitnodigen op onze inloopochtend op donderdag 13 oktober. U wordt dan in de gelegenheid gesteld om van 08.30 – 09.00 uur mee te kijken in de klas van uw kind(eren). Na afloop bent u van harte welkom om met enkele teamleden na te praten in de teamkamer over wat u gezien heeft in de klassen en daar waar mogelijk zullen teamleden uw vragen beantwoorden.

 

Ook de Sterrenkijkershow kan weer doorgaan in zijn oude vorm. Dat betekent dat de ouders van de kinderen die optreden mogen komen kijken in de gymzaal. We vragen u dan wel om naar alle optredens te kijken, u kunt dus tussentijd de show niet verlaten. Helaas is het niet mogelijk dat jongere broertjes en/of zusjes mee naar de show komen. Wij vinden het belangrijk dat ouders die komen kijken ook stil zijn op de momenten wanneer het stil moet zijn zodat we samen zorgen dat er aandacht voor iedereen is. Daarnaast mag u als ouders geen foto’s of filmbeelden maken van de optredens. Het team zal zorgen voor foto’s en filmbeelden die gedeeld worden via SchouderCom. Wij rekenen op u medewerking zodat het voor iedereen een hele fijne show wordt!

 

Wij hopen u als ouders te mogen verwelkomen bij de inloopochtend op donderdag 13 oktober en/of bij de Sterrenkijkershow op vrijdag 14 oktober om 11.00 uur.

 

De eerste vier weken van het schooljaar zitten erop en dat betekent dat de ouders van nieuwe leerlingen vanaf maandag niet meer mee naar binnen mogen. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben voor de leerkracht van uw kind(eren) dan kunt u altijd een bericht sturen via SchouderCom, na schooltijd even binnenlopen of de vraag stellen aan de collega’s die buitenlopen.

Wij rekenen op uw medewerking zodat we elke ochtend met alle kinderen in rust kunnen starten.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Gebruik parkeerstrook

We merken dat het gebruik van de parkeerstrook voor school nog aandacht vraagt. In de bijlage van deze nieuwsbrief vindt u een flyer waarin de afspraken duidelijk omschreven staan. Wilt u deze aandachtig doorlezen? Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen veilig de school kunnen bereiken en weer veilig naar huis kunnen gaan.

 

 

verkeer

 

Helaas merken wij dat er nog heel veel ouders zich niet aan de afspraak houden. Wij vragen u dringend om

 dit wel te doen. Zoals u op onderstaande foto kunt zien, wordt er overal geparkeerd. Aan de kant van de bloembakken mag helemaal niet geparkeerd worden. Er staat namelijk dat er alleen geparkeerd mag worden in de vakken. Toch wordt het gedaan……

 

Ook bij de oversteekplaats mogen geen auto’s geparkeerd worden. De brigadiers hebben de ruimte nodig om goed overzicht te bewaken. Zij staan er vrijwillig om alle kinderen te helpen veilig over te steken. Regelmatig horen wij van onze brigadiers dat de aanwijzingen die zij aan ouders geven niet opgevolgd worden en/of dat zij daarbij ook nog een grote mond krijgen. Wij leren de kinderen dat dit geen optie is, maar ouders mogen dit onderling wel? Laten we alsjeblieft allemaal een voorbeeld zijn voor onze kinderen en zorgen dat iedereen veilig de straat over kan steken.

Schoolfotograaf

Op dinsdag 4 oktober komt de schoolfotograaf naar school. Hij of zij komt individuele foto’s maken van alle leerlingen, een groepsfoto en/of een broertje en zusje foto. Na schooltijd is er van 14.45 uur tot 15.15 uur gelegenheid voor broertjes en/of zusjes, die niet (meer) op de Sterrebos zitten om nog samen met hun broer/zusje op de foto te gaan.

 

Binnen ca 2 weken ontvangt u via school voor uw kind een ‘inlogkaartje’ voorzien van een gebruikersnaam en inlogcode. Hiermee kunt u als ouders de foto’s van uw eigen kind bekijken en bestellen. Als u dat binnen 2 weken doet zullen hiervoor geen verzendkosten berekend worden en ontvang u de bestelde foto's via school. Als u later uw foto's bestelt zullen de verzendkosten voor uw rekening zijn en ontvangt u de foto's thuis.

Nieuws van Avem

 

avem

 

 

 

 

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Na twee weken iedereen welkom te hebben geheten, zijn we nu volop bezig met het thema ‘herfst’. Herfst is voor kinderen een spannend seizoen, er valt immers een hoop te belever. De natuur verandert zichtbaar, de bomen en struiken worden kaal, er ligt veel blad op de stoepen en de straten en het wordt kouder.

 

Hoe beleeft jouw kind deze veranderingen? Peuters zijn erg gericht op wat ze zien, horen, ruiken en proeven. Ze willen alles met de handen vastpakken en onderzoeken, vandaar dat we in beide groepen ook een herfsttafel hebben met allemaal natuurlijke materialen die je in de herfst tegen komt. Kinderen leren wat kastanjes, eikels, dennenappels en blaadjes zijn doordat we deze materialen mee naar binnen hebben genomen. We zijn ook bezig met het weer en kijken wat daarin veranderd is dit seizoen.

 

We zingen het liedje ‘hoor de wind eens waaien’ en oefenen het versje ‘Wirrel warrel’. Hiervan vind je de tekst terug op de groepen zodat je ook thuis kunt oefenen met je kind. Kom ook vooral eens binnen kijken naar onze mooie herfstknutsels!

paraplu

We hebben de afgelopen weken een aantal nieuwe kinderen mogen verwelkomen:

Zwanen:

Mihri

Yasin

Elle- Nour

Lina

 

Vinken:

Alina

Ilyas

 

We vinden het fijn dat jullie bij ons komen spelen!

 

Met vriendelijke groet,

Team het Sterrenkind

Bernardine- Kim- Wendy- Sanne- Danya

Ruilbeurs sportkleding

sportkleding

Musicalvierdaagse

musicalmusical

Energiecoach

Energiecoach

Verjaardagen

Verjaardagen

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368