Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 1-9-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wij hopen dat u allemaal genoten heeft van de zomervakantie en dat de kinderen weer zin hebben om aanstaande maandag het nieuwe schooljaar te starten. We zijn blij dat we het nieuwe schooljaar weer kunnen openen zoals we dat voor de Coronatijd deden. Dat betekent dat de kinderen maandagochtend hun nieuwe juf/ meneer op het schoolplein mogen opzoeken. Na de gezamenlijke opening mogen alle groepen samen met hun nieuwe juf/ meneer het schooljaar inspringen. Ouders/ verzorgers zijn van harte welkom op ons plein om mee te kijken bij de opening van dit schooljaar.

 

Om alle kinderen de gelegenheid te geven om iets over de vakantie te vertellen willen wij u vragen om een leuke vakantiefoto van uw kind te mailen via SchouderCom naar de nieuwe juf of meneer. De kinderen kunnen dan aan de hand van de foto de andere kinderen in de klas en de juf of meneer iets vertellen over de vakantie.

 

Deze laatste vakantieweek gebruiken wij als team om ons voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. We gaan er samen met de kinderen en u als ouders weer een fijn en prettig schooljaar van maken. Laten we hopen dat de Corona perikelen beperkt blijven en we dit schooljaar weer alle kinderen elke dag op school mogen verwelkomen. 

 

Wij kiezen ervoor om elke ochtend in rust te starten en dat betekent dat ouders vóór schooltijd niet mee mogen lopen met hun kind in de school. Dit betekent dat u als ouder uw kind mag wegbrengen tot en met het schoolplein, maar de kinderen zelfstandig naar binnen gaan. Voor kinderen die nieuw starten op school maken we op deze regel een uitzondering. Deze ouders mogen de eerste vier weken even mee naar binnen lopen, maar zodra uw kind gewend is moet hij/zij net als de andere kinderen zelfstandig naar binnen komen. Voor schooltijd zullen telkens twee of drie teamleden buiten staan om de kinderen op te vangen of vragen van u als ouders te beantwoorden. Na schooltijd bent u van harte welkom in de school! Leuk als u een keer komt kijken hoe het nieuwe lokaal en de nieuwe plaats van uw kind er uit ziet.

 

Kennismakingsgesprekken

Ook dit schooljaar zult u als ouders samen met uw zoon/ dochter worden uitgenodigd door de juf of meneer voor een kennismakingsgesprek op dinsdag 13 september of donderdag 15 september. In dit gesprek leer je elkaar beter kennen en kunnen de verwachtingen naar elkaar goed uitgesproken worden.  

Maandag versturen alle leerkrachten een intekenlijst voor deze gesprekken. U heeft tot donderdag 8 september de gelegenheid om zelf een datum en tijdstip in te plannen. Mocht u zich niet intekenen dan wordt u door de leerkracht ingedeeld.

Uitzondering hierop zijn de kleuters die starten bij ons op school. Bij de nieuwe kleuters zal de juf of meneer op huisbezoek komen om u en uw kind te leren kennen in de thuisomgeving. De juf of meneer zal hierover contact opnemen met de ouders om het huisbezoek te plannen.

 

Plattegrond

In de bijlage van deze nieuwsbrief voegen we ook een plattegrond van de lokaalverdeling in ons gebouw toe zodat u weet in welk lokaal uw kind les krijgt aankomend schooljaar.

 

Gymrooster
Het gymrooster staat ook in de bijlage van deze nieuwsbrief. Wilt u samen met uw kind eraan denken dat de gymspullen elke keer mee naar school gegeven worden.

 

Eten en drinken

Alle kinderen mogen de hele dag door water drinken. Wilt u de naam van uw kind op de bidon zetten? In de ochtendpauze eten we fruit. Voor de middagpauze mag u uw kind boterhammen en iets te drinken meegeven. Wij vragen u om zoveel mogelijk drinkbekers te gebruiken. De drinkbekers voor tussen de middag kunnen gekoeld worden in de koelkast.

Als uw kind jarig is mag het trakteren. Wij stimuleren als school dat er een gezonde traktatie wordt getrakteerd. Er mogen geen cadeautjes worden uitgedeeld.

 

Schoolgids

Aankomende maandag zullen de gezinsoudsten de nieuwe schoolgids/ kalender meekrijgen. Lees deze informatie nog eens goed door en noteer alle belangrijke zaken, zoals studiedagen, goed in uw eigen agenda.

 

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben nu of in de loop van het schooljaar spreek dan mij of één van de teamleden aan. Wij horen vaak dat ouders denken dat ze dan meteen aan het zeuren zijn, maar dat vinden wij echt niet zo! Kom binnen met zaken, maak zaken bespreekbaar waar u als ouders tegen aanloopt. Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen dat alle kinderen met veel plezier naar onze school blijven komen!

 

Namens alle teamleden wens ik u nog een paar fijne vakantiedagen en graag tot ziens op maandag 5 september!

 

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Beeldende vorming/ Oproep tijdschriften

Beste ouders/ verzorgers,

Voor de lessen Beeldende Vorming ben ik op zoek naar tijdschriften.

De vakantieperiode is altijd een tijd om lekker veel te lezen dus wellicht liggen er nog een paar bij het oud papier. Jullie kunnen zelf wel inschatten welke tijdschriften wel/niet geschikt zijn voor de kinderogen. Denk aan de meest gangbare tijdschriften zoals Margriet, Libelle, etc.

Maar ook de Allerhande of de kampioen zijn zeer geschikt.

Mocht u tijdschriften hebben mogen ze meegegeven worden en bij mij ingeleverd worden. Ik ben op donderdag en vrijdag op school aanwezig.

Alvast bedankt.


Groetjes Femke

Verjaardagen

verjaardagverjaardagd

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368