Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 21-07-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,

Vandaag ontvangt u alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We kijken terug op een jaar waarin er weer veel is gebeurd en ook rondom Corona was het helaas nog steeds onrustig. Daarom ben ik ontzettend trots op alle teamleden, want samen hebben we het voor elkaar gekregen dat er geen enkele groep afgelopen schooljaar thuis moest blijven omdat er geen invalleraar was. Als team hebben we dit elke keer, door intern te schuiven of doordat collega's extra zijn komen werken, kunnen opvangen. Helaas loopt het lerarentekort enorm op en ben ik ook wel bezorgd voor de toekomst. Binnen SAAM zijn er geen invallers meer beschikbaar voor het nieuwe schooljaar. Toch zullen we zoals u van ons gewend bent ons uiterste best doen om alle groepen naar school te laten komen.

Deze week nemen de kinderen van groep 8 afscheid. Zij hebben al een aantal keren de musical opgevoerd, maar vanavond voeren ze de musical voor de allerlaatste keer op voor de ouders om daarna met een feestavond de basisschoolperiode af te sluiten. Vrijdag rond 10.00 uur zullen we met de hele school de kinderen van groep 8 uitzwaaien. De andere kinderen hebben dan nog een paar uurtjes in hun eigen groep, waarna om 12.30 uur voor iedereen de zomervakantie begint.

In de laatste vakantieweek (week van 29 augustus) krijgt u de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar waarin alle belangrijke zaken worden gedeeld voor de start van het nieuwe schooljaar. In de bijlagen van deze nieuwsbrief staan het jaarrooster 2022-2023, het gymrooster en de plattegrond met de lokaalverdeling.  

 

Ik wil alle ouders bedanken voor hun inzet en het vertrouwen het afgelopen schooljaar. Ik wens u allemaal een hele fijne vakantie toe! Mochten er dringende zaken in de vakantie zijn, dan kunt u mij (Inge) altijd bereiken middels een bericht op SchouderCom. Gedurende de vakantie zal ik SchouderCom meerdere keren bekijken.

Heel veel plezier en graag verwelkomen wij iedereen weer op maandag 5 september!

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel  

Naschoolse sport SEC

We zijn blij u te kunnen melden dat we ook komend schooljaar naschoolse sport kunnen aanbieden. Pieter, vakdocent bewegingsonderwijs, zal op dinsdagmiddag voor de onderbouw en donderdagmiddag voor de bovenbouw van 14.45 uur tot 15.45 uur naschoolse sport verzorgen. De naschoolse sport start op dinsdag 6 september voor de onderbouw en op donderdag 8 september voor de bovenbouw. De kosten zijn €2,50 per keer en u kunt via onderstaande links al voor het hele schooljaar inschrijven.

 

https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/naschoolse-sport-sterrebos-bovenbouw-2022/

 

https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/naschoolse-sport-sterrebos-onderbouw-2022/

 

We hopen dat weer veel kinderen lekker sportief gaan sporten bij de naschoolse sport! Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, stuurt u dan via SchouderCom een bericht aan Pieter.

Oud papier 

Op 23 juli houdt van Munster recyclers een open dag. Op deze dag kunt u zien wat er gebeurt met het oud papier dat we ophalen in de wijk. Dit levert veel geld op voor de ouderraad om direct uit te geven aan de kinderen van Kindcentrum Sterrebos. Leuk om een keer van dichtbij mee te maken en wellicht maakt het u als ouder enthousiast om ons ook te helpen.             

 

We zoeken altijd ouders die op woensdagavond mee kunnen helpen met het ophalen van oud papier, dus meld u snel aan. Dat kan door een bericht te sturen via SchouderCom naar Saskia Gerits of via een email: saskiagerits@saamscholen.nl

 

Inline image

Jeugdvoetbaldagen in Oss

Inline image

Inline image

Zomerfestival Ruwaard

'Voor de kinderen die (nog) niet op vakantie gaan en in de Ruwaard wonen, mogen wij in opdracht van de gemeente in de eerste week van de zomervakantie gratis activiteiten aanbieden in (de tuin van) Wijkcentrum de Haard.

 

Ons doel is om de kinderen te laten genieten van de prachtige tuin en om ze te laten kennismaken met de ouderen die in de Sterrebosflat wonen bij Wijkcentrum de Haard.

De kinderen gaan creatief aan de slag met natuurlijke materialen om voor (en misschien wel mét) de ouderen mooie dingen te maken en daar de tuin van Wijkcentrum de Haard mee te versieren. Dit alles in het thema van een tropisch eiland! 

Deze creatieve activiteiten zijn gratis en alleen voor de kinderen van de Ruwaard.

Natuurlijk zouden wij zoveel mogelijk kinderen hiervan willen laten meegenieten. We werken hierdoor aan kansengelijkheid.'

 

zomerfestival



Verjaardagen

Inline imageInline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368