Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 03-06-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,

We kijken terug op een zeer geslaagde feestweek! Het schoolreisje, de goochelshow, de verschillende workshops, de voorstelling WERELD(s)FEEST, de reünie voor oud collega’s en huidige collega’s, het springkussenfestijn en als afsluiting het nieuwe schoollied! Fijn dat er zoveel ouders en opa’s en oma’s bij de voorstelling zijn komen kijken!

We gaan de laatste 7 weken van dit schooljaar in! We zijn druk bezig om de bezetting van de groepen volgend schooljaar rond te krijgen. Zoals u misschien wel heeft gezien zijn we op zoek naar leraren. Dat komt omdat we volgend schooljaar groeien van 13 naar 15 groepen. Een mooie ontwikkeling die ervoor zorgt dat het leerlingenaantal per klas laag blijft. Volgende week zijn de sollicitatiegesprekken gepland en hopelijk kunnen we snel daarna de bezetting van de groepen in orde maken. Zodra dit rond is zal ik u daarover informeren.

Ook voor de kinderen uit groep 8 breekt de laatste periode aan. Zij hebben afgelopen week allemaal de Cito uitslag binnengekregen. Als school zijn wij tevreden over de behaalde resultaten! Zij gaan komende week kennismaken op hun nieuwe school voor het Voortgezet Onderwijs. Daarnaast zijn zij ook gestart met de musical die zij aan het einde van dit schooljaar voor de kinderen en hun eigen ouders gaan opvoeren. Heel veel plezier met alle voorbereidingen!


Aanstaande maandag 6 juni zijn de kinderen vrij evenals vrijdag 17 juni. Op deze dag ronden wij de teamscholing didactisch handelen af waar wij leren op welke manier wij het best afgestemde instructie aan de kinderen kunnen geven.

Ik wens u een fijn lang weekend en tot dinsdag!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel


Veiligheid voor ieder kind/ brigadier!

Helaas krijg ik de afgelopen weken steeds meer klachten van onze brigadiers over de reacties die zij ontvangen van onze eigen ouders! Ik schrik hier ontzettend van! De brigadiers staan er voor de veiligheid van ieder kind en wij verwachten dat alle ouders hieraan meewerken! Het kan niet zo zijn dat u uw auto maar op de stoep parkeert omdat u uw kind op moet halen. Alle andere kinderen kunnen dan niet meer veilig over de stoep lopen. Ook krijgen de brigadiers regelmatig een grote mond van ouders, omdat zij vinden dat ze mogen staan waar ze willen. Dit kan en wil ik niet. Zoals jullie allemaal weten hebben we een sterk pedagogisch klimaat staan met kernwaarden en gedragsverwachtingen. Deze gelden voor iedereen die onze school bezoekt. Laten we als volwassenen toch zeker hierin het goede voorbeeld geven aan onze kinderen!

Op sommige momenten is het druk met auto’s in de wijk! Toch wil ik u dringend vragen om dan verderop in de straat of in de hofjes te parkeren.
Als school hebben we een fijne samenwerking met de wijkagent en ook hij is op de hoogte van deze ontwikkeling. Wij hebben afgesproken met hem dat wij de kentekens van auto’s die zich niet aan de afspraak houden doorgeven. Laten we samenwerken aan de veiligheid voor alle kinderen van Kindcentrum Sterrebos.

Buurtbewoner gezocht!

Woont u dichtbij school? Dan zijn we op zoek naar u. Wij zijn op zoek naar een ouder die de groencontainer en luiercontainer elke zondagavond aan de weg wil zetten namens onze school. Voor u een kleine moeite en voor ons een groot plezier! Mocht u hierin iets kunnen betekenen laat dit dan even aan Inge weten.

GGD zindelijk worden

zindelijk worden

BSO Sterrenkind

                                                                                  avem

 

Creatief zijn op de BSO.

Elke dag lekker creatief op de BSO bezig zijn.

 

Creatieve kinderen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeën liggen.

 

Onze activiteiten programma Van 23 Mei t/m 30 Juni.

 

Woestijnlandschap met sponzen Maak Egypte in het klein met behulp van verf en sponzen! Een piramide of palmboom van spons? Maak het zelf! Toe tollen Maak je eigen toe tol in deze leuke activiteit! Heel erg simpel met papier en een satéprikker. Welke tol kan er het langst draaien ?Stippel stempel harten Klieder met verf een mooi schilderij in elkaar! Een simpel maar mooi cadeautje om te maken voor lieve moeders, oma’s of andere lieve schatten. Zon-zee-zand schilderij Doe jij mee? We maken de zee! Met verschillende materialen gaan we een strandschilderij maken. Bloem op een stokje Door wc-rollen aan elkaar te nieten, maken we kunstige bloemen. Veel van die bloemen bij elkaar, zal er heel gezellig uitzien!

 

Scheerschuim "puy paint" Een Amerikaanse rage: Puy Paint. Dit is een soort dikke verf die je zelf kunt maken. De verf vormt een soort 3D-laag op het papier. Verf je mee ?Wollen wikkel-fotolijstjes Een foto wordt extra mooi en bijzonder wanneer je een mooi lijstje hebt om de foto in te doen.. We gebruiken karton en wol om er zelf eentje te maken. Heel bijzonder! Oriëntaalse waaiers Wapper jezelf wat frisse lucht toe met deze eenvoudig te maken mooie waaiertjes van papier .Mandala kleuren Het woord Mandala komt uit het Sanskriet en betekent “heilige cirkel”. Kinderen tekenen graag mandala’s en dat is niet gewoon tekenen. Een mandala maken brengt rust, harmonie en evenwicht. Maak er eentje helemaal zelf of kleur een kleurplaat in. Waxinelichtje houder kleien Een waxinelichtje maken in de vorm van een hart, hand of een bolletje? Van gips of klei? De keuze is aan jou.

 

avem

Peuterwerk Sterrenkind

Beste ouders/verzorgers,

 

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad. Wij zijn met veel plezier het spelen weer gestart bij de Vinken en de Zwanen. Het weer zit deze week goed mee en daardoor hebben we ons lente thema al echt eer aan kunnen doen. Zo zijn we o.a. al gestart met de ontdekplaat over de lente (deze bekijken wij op het Digiboard), we hebben over Kwek het eendje gelezen en een nieuw liedje geleerd:

 

Zeven kleine eendjes,

liepen op hun teentjes,

naar de grote waterplas,

omdat daar hun moeder was.

Kwek kwekkerdekwek

kwekkerdekwekkerdekwekkerdekwek

kwek kwek.

 

Wij zijn deze week tevens begonnen met tuinkers zaaien, dit vonden de kinderen ontzettend leuk. We zijn allen erg benieuwd wat er uit gaat komen!

 

avem

Deze week is Aras bij de Zwanen gestart,

van harte welkom Aras!

 

Met vriendelijke groet,

 

Team het Sterrenkind

Bernardine- Kim- Wendy- Sanne- Danya

Verjaardagen

verjaardag

              verjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368