Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 24-06-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,

Het einde van dit schooljaar komt al heel snel dichterbij. Helaas kunnen we tot op heden nog niet bekend maken wie de nieuwe juf/ meneer wordt van uw kind(eren). Zoals u weet zijn we op zoek naar nieuwe juffen/ meneren die ons team komen versterken, maar helaas is de zoektocht moeilijker dan gedacht vanwege het grote lerarenkort. Wij doen onze uiterste best om dit zo snel mogelijk rond te krijgen, maar zijn hierbij afhankelijk van het aanbod.

 

Afgelopen week heeft u van de leraar van uw kind(eren) (kinderen uit de groep 1 t/m 7) een uitnodiging gehad voor het ouder-kind gesprek. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen samen met hun ouders op gesprek komen om de ontwikkelingen van uw kind samen te bespreken. De kinderen van groep 8 hebben geen uitnodiging meer gehad voor een oudergesprek. Mocht u toch nog iets willen bespreken met de leraar van uw kind dan kunt u altijd een afspraak maken met Frank. Inmiddels zijn de kinderen van groep 8 druk bezig met de voorbereidingen voor de musical. Het belooft weer een prachtige musical te worden. We kijken er naar uit! 

 

Aankomende week staat de sportdag gepland. Verderop in de nieuwsbrief vindt u hier belangrijke informatie over. Lees deze informatie goed door, zodat u weet waar uw kind gebracht en opgehaald moet worden aanstaande woensdag. Fijn dat er genoeg hulpouders zijn die samen met ons ervoor gaan zorgen dat het een geslaagde sportdag wordt.

 

Zoals u hierboven in de agenda ziet staan hebben we helaas de ouderbedankochtend moeten verplaatsen. Dat komt omdat ik (Inge) op woensdag 13 juli een bijeenkomst heb met alle directeuren van SAAM* waar ik ook bij aanwezig moet zijn, maar natuurlijk wil ik ook aanwezig zijn om jullie als ouders te bedanken voor de hulp van het afgelopen schooljaar. Vandaar dat wij besloten hebben om de ouderbedankochtend te verzetten naar vrijdag 15 juli. Binnenkort ontvangt u hier een aparte uitnodiging voor.

 

Ik wens u allemaal alvast een heel fijn weekend en tot volgende week!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Sportdag

Op woensdag 29 juni is het weer zover. Eindelijk mogen we weer een sportdag organiseren.

Ook dit jaar belooft het weer een leuke dag te worden, georganiseerd door het SEC.

De sportdag vindt plaats op de Talentencampus aan de Nelson Mandelaboulevard bij het TOP OSS Stadion.

 

Iedereen wordt uiteraard in sportkleding verwacht.

Houd rekening met zowel warm als koud weer, je weet het nooit!

 

De kinderen nemen een bidon met water en fruit mee voor deze ochtend. Ze kunnen water tappen als hun bidon leeg is.

 

We verzamelen deze dag niet op school, maar we vragen u om uw kind tussen 8.20 uur en 8.30 uur bij de Talentencampus af te zetten.

 

Omdat er niet zoveel parkeerplekken zijn, adviseren wij u om lopend of met de fiets te komen. Als uw kind op de fiets komt, moet die fiets in de fietsenstalling worden geplaatst: fietssleutels worden ingeleverd bij de groepsleerkracht. Op het centrale plein staan de groepsleerkrachten om de kinderen op te vangen. Voor het parkeren van auto's is het advies om via tennisvereniging Breakpoint (Rosa Parksweg 2) te komen en vervolgens langs de voetbalvelden naar achteren te rijden. Naast het stadion van TOP Oss is voldoende parkeergelegenheid. Deze parkeerplaats kan ook bereikt worden via de fietsstraat en het Mondriaan College. Parkeren op/nabij de Nelson Mandelaboulevard is ook mogelijk, maar over het algemeen is het daar vrij druk in de ochtend.

 

Ouders kunnen niet blijven kijken.

 

Het is de bedoeling dat U uw kind om 12.30 uur weer op komt halen.

Wilt u a.u.b. niet voor 12.30 uur op het terrein komen, want dan wordt het te druk en voor ons te onoverzichtelijk.

 

Kinderen, die naar de buitenschoolse opvang gaan, worden om 12.30 uur door ons als team naar de opvanglocatie gebracht.

 

Bij deze willen we de hulpouders alvast hartelijk bedanken voor hun inzet, want zonder hen was deze dag niet te realiseren!

 

Iedereen alvast ontzettend veel sportplezier toegewenst!


Namens De sportdagcommissie,
Saskia Gerits, Pieter Hoekstra, Ad van der Venne en Frank van Zadelhoff

SchouderCom

Wanneer een kind van school afgaat, en de ouder hierna geen kinderen meer op school heeft, wordt het account van de ouder automatisch ook uit Schoudercom verwijderd zodra de kinderen niet meer op school zitten. Nadat dit account is verwijderd, kunnen ouders niet meer in SchouderCom. Mocht u nog foto’s of dergelijke willen downloaden kunt u dit het beste voor eind juli doen. Hierna zal er een automatische overgang plaats vinden in SchouderCom en gaan de gegevens verloren. Heeft u nog kinderen op school, dan zal uw eigen account en die van het schoolgaande kind bewaard blijven en overgezet worden naar het nieuwe schooljaar.

Oproep extra verkeersouder

De verkeerswerkgroep merkt dat zij soms handen tekortkomen en het zou voor de huidige verkeersouder, Ilse van de Kamp erg fijn zijn als er een ouder is die haar mee kan helpen met een aantal zaken. Als verkeersouder zet jij je in voor een verkeersveilige schoolomgeving. Zo kunnen kinderen veilig naar school en weer naar huis. Dit doe je door bijvoorbeeld:

  • helpen met de organisatie van leuke en leerzame verkeersactiviteiten voor de kinderen;
  • meehelpen aan een veiligere omgeving rond de school;
  • bewustwording van verkeersregels en verkeersveilig gedrag te creëren;
  • het stimuleren van lopen en fietsen, een gezonde manier om op school en thuis te komen;

Mocht je interesse hebben wil je dit dan kenbaar maken bij Petra Strijbosch (onderwijsassistent groepen 3 en 4) of bij Sally (administratie). Alvast bedankt!

Verjaardagen

verjaardagverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368