Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 15-04-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Vorige week vrijdag hebben we samen met de kinderen weer genoten van een Sterrenkijkershow. Helaas was u hier als ouder niet bij aanwezig en dat was en is jammer. Toch wil ik graag uitleggen waarom deze keuze is gemaakt. Tijdens de Corona periode hebben wij als team één gouden regel gehanteerd bij elke stap die we als team namen: ‘Veiligheid voor iedereen voorop’. En zoals u zult begrijpen geldt deze regel nog steeds. Binnen het team hebben we gesproken over de Sterrenkijkershow en daarbij hebben een aantal collega’s aangegeven dat ze zich nog niet veilig voelde als alle ouders mochten komen kijken. Hier kan ik alleen maar begrip voor hebben en u hopelijk ook. Als het goed is hebben de leerkrachten van de groepen die opgetreden hebben wel het filmpje gedeeld met u via SchouderCom, zodat u toch een indruk heeft gekregen van de show! Hopelijk kunnen we op korte termijn als gehele team weer zeggen dat we ons veilig voelen in een grote groep, zodat u weer van harte welkom bent tijdens de shows.

Verkeersexamen
De kinderen van groep 7 en 8 hebben vorige week allemaal het theoretisch verkeersexamen gemaakt en deze week mochten de kinderen laten zien dat zij op de fiets een route veilig in Oss konden fietsen. Enkele kinderen hadden een herkansing nodig, maar gelukkig hebben alle kinderen dit examen wel gehaald. Proficiat en ik hoop van harte dat de kinderen van groep 7 en 8 zich allemaal veilig blijven verplaatsen in het verkeer.

 

Citotoets groep 8
Aankomende week maken de kinderen van groep 8 de Cito toets. De kinderen hebben afgelopen week al kennis kunnen maken met de proeftoets maar op woensdag 20 en donderdag 21 april mogen de kinderen tijdens de officiële toets laten zien wat ze afgelopen 8 jaar allemaal geleerd hebben op onze school. Zet hem op, we hebben alle vertrouwen in jullie!

Koningsspelen/Vossenjacht

Op vrijdag 22 april nemen we als school deel aan de Koningsspelen. Deze ochtend zullen we buiten gezamenlijk starten met het zingen en dansen van het Koningsspelen lied: FitTop10! Daarna gaan de kinderen van de onderbouw en daarna de bovenbouw op zoek naar vossen in de wijk. Geen echte vossen, maar ouders en leerkrachten die zich verkleed hebben. Fijn dat we zoveel hulp van ouders hebben om er samen voor te zorgen dat dit een feestelijke dag wordt.

Vakantie
Over een week begint de meivakantie. De kinderen zijn dan twee weken vrij en ik hoop voor iedereen dat de zon lekker gaat schijnen en iedereen weer even lekker kan uitrusten om daarna aan de laatste periode van dit schooljaar te gaan beginnen.

Na de vakantie staan er veel leuke activiteiten op de planning. Meteen na de meivakantie ontvangt u van ons informatie over het schoolreisje. Een aantal weken terug hebben de kinderen gehoord dat we op vrijdag 20 mei met de hele school naar Toverland gaan! Iedereen kijkt hier ontzettend naar uit. Op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 mei staat onze feestweek gepland vanwege ons 50 +1 jarig bestaan. Het programma houden we nog even geheim maar het beloofd een groot feest te worden. In de vorige nieuwsbrief schreef ik al dat wij hopen dat zoveel mogelijk papa’s en mama’s op dinsdagmiddag 24 mei vanaf 13.15 uur tot 14.45 uur aanwezig kunnen zijn op onze feestmiddag. Deze middag zullen we een voorstelling opvoeren met de hele school. Erg leuk als u hierbij aanwezig kunt zijn. Hoe het programma er verder uit komt te zien hoort u na de vakantie van ons.

 

Namens het team wens ik u alvast een hele fijne meivakantie toe, maar hopelijk zie ik u aankomende week nog bij ons op school als u uw kind komt wegbrengen of ophalen.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Kinderraad

Deze keer mochten wij (Daemon en Esila) een stukje schrijven over wat we besproken hebben in de vergadering van de kinderraad. Tijdens de vergadering hebben we samen de verkiezingen geëvalueerd. Wij vonden dat de verkiezingen goed gingen. Daemon en Lena sluiten vanaf nu bij ons aan in de kinderraad en dat vinden ze leuk maar ook wel een beetje spannend.

Tijdens de vergadering hebben we ook Carnaval geëvalueerd. Iedereen vond het leuk. Het ging goed het was superleuk omdat er verschillende dingen waren. De prins en de prinses uitreiking was spannend.  Ook onze ervaringen van de ouder-kind-leerkracht gesprekken hebben we met elkaar besproken. De kinderen van groep 7 vonden het al fijn om het pré pré advies te krijgen.  In de meeste groepen vonden de kinderen het fijn om met de oudergesprekken ook je eigen mening te vertellen en te luisteren naar de mening van de juf. 

 

We hebben ook gepraat over de feestweek en juf Inge vertelde over wat we die week zouden doen en hoe meer ze vertelde hoe meer enthousiast we werden. Daarnaast heeft juf Inge ons verteld dat ze is begonnen met het lunchen met kinderen uit groep 8. Groep 8 is als eerste aan de beurt want zij gaan volgend jaar weg van deze school en daarom mogen ze eerst. Groep 7 is volgend schooljaar aan de beurt. Groep 8 vindt het lunchen bij juf Inge wel fijn.

Aan het eind van de kinderraad hebben we afscheid genomen van Elena. We hadden een cadeau voor Elena gemaakt namelijk een foto van ons allemaal met onze namen erbij Elena vond dat Super leuk. We gaan je missen! 

 

Namens de kinderraad,
Daemon en Esila

BSO Sterrenkind

We zijn afgelopen donderdag  lekker op de Bso naar de natuurspeeltuin geweest om daar paaseieren te verstoppen en te zoeken, we hebben lekker genoten van het weer en natuurlijk van de chocolade eitjes.

konijn

 

Namens de hele BSO wensen wij iedereen een hele fijne pasen!!!

Groetjes van de Bso Sterrenkind

Peuterwerk Sterrenkind

Het piramide thema 'kunst' zal de week voor de meivakantie alweer eindigen. De kinderen hebben spelenderwijs kennis gemaakt met verschillende kunstuitingen en we hebben ons lokaal ook prachtig met echte kunst versierd de afgelopen tijd.

 

Het nieuwe thema waar we binnenkort mee gaan starten bij de Vinken en Zwanen gaat over de lente, we blijven heel dicht bij de natuur.

We zullen veel activiteiten gaan uitvoeren die passen bij dit thema en de peuters zullen ontzettend veel gaan ontdekken in en over dit levendige seizoen. Zo zullen wij o.a. onze leesboeken, kleurplaten en het lokaal  aanpassen aan het lentethema.

lente

SV Ruwaard heeft ruimte voor jong en oud!

  ruwaard         

SV Ruwaard heeft ruimte voor jong en oud!

 

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Onze herenteams kunnen versterking gebruiken, mensen die lekker willen sporten In competitieverband of recreatief? Ook voor een extra vriendenteam hebben wij nog plek.

Drie mooie grasvelden in een prachtige parkomgeving liggen op jou te wachten

Wij nodigen je van harte uit om een keertje langs te komen.

 

  • Wij hebben plaats voor:
  • Kinderen (jongens en meisjes) van ± 6 tot 12 jaar.

Er hebben zich ondertussen al 9 jeugdspelers aangemeld. Op zaterdag 9 april zijn we

  • hiermee gestart. Zin om mee te doen?

 

  • Jonge mannen, die graag in een eerste team willen uitkomen.
  • Mannen en vrouwen, die graag op bescheiden niveau willen spelen.
  • Belangstellenden voor 7 tegen 7 voetbal

 

 Ons prachtige clubhuis is voor allerlei doeleinden geschikt! Ook voor een koor, dat oefenruimte zoekt een buurtvereniging bijvoorbeeld of een kaartclub etc. Er kan ook worden gebiljart, vergaderd, Overdag door de week en beperkt ’s avonds is in deze ruimte erg veel mogelijk.

 

Belangstelling?

Bel dan Michael Verhoeven 06-52502388 of mail naar penningmeester@svruwaard.nl

en informeer naar de mogelijkheden!

 

 d

 

Sportpark Bergsche Hoeve, Bergsche Hoevepad 3, 5344 KW, Oss

Webinar GGD

 

Op weg naar de middelbare school – 11 mei van 19.30-20.30 uur

Je kind zit in groep 7/8 en gaat binnenkort de overstap naar het voortgezet onderwijs maken, een spannende periode! Hoe maken jij en je kind hierin de juiste keuzes? Welk niveau is nu het meest passend voor je kind, welke school past hierbij en hoe komt jouw kind het best tot z'n recht? Tijdens die webinar krijg je van diverse professionals en ervaringsdeskundigen tips en tricks.

Doelgroep: ouders van leerlingen in groep 7 en 8

Aanmelden

Vragen, tips of verzoeken? Mail naar webinars@ggdhvb.nl.


Met vriendelijke groet,

Vakgroep Gezondheidsbevordering
GGD Hart voor Brabantggd

Nieuws van KAKO

kako

 

 

 

Beste kinderen en ouders,

 

De activiteiten van het KAKO komen al snel dichterbij. Hier vind u informatie over het aanmelden voor deze evenementen.

AVONDVIERDAAGSE.

De Avondvierdaagse is er voor jong en oud. Je kunt meedoen met afstanden van 5, 10 en 25 kilometer.  Er wordt gewandeld vanaf verschillende startpunten. Zie voor alle details www.kako.nl. Dit jaar wordt de Avondvierdaagse extra feestelijk afgesloten. Niet alleen begeleid Dale Caña op swingende wijze de intocht van Fratershof naar de Heuvel. Maar ook worden de wandelaars binnengehaald onder een heuse Finishboog door. Op de Heuvel kunt u de wandelaars zien binnenkomen op een groot scherm en is het daarna nog extra gezellig rondom de finish en op alle terrassen met een DJ. Een goede reden om nog wat langer in de stad te blijven om het resultaat te vieren.

 

voet

AAN DE WANDEL MET DE AVONDVIERDAAGSE 13 TOT EN MET 16 JUNI

Veel scholen doen mee met een grote groep kinderen en verzorgen een gezamenlijke inschrijving door school of oudercommissie.  Vraag dit na op de school van uw kind! Natuurlijk kan iedereen ook zelf inschrijven als de school niet meedoet. Onderweg is er een limonadepost, je krijgt iedere dag een traktatie die de laatste dag een mooie medaille is. De startplaats op maandag 13 juni is bij de Geffense Plas. Op donderdag eindigt het wandelfeest met een fantastische en muzikale intocht door het centrum van Oss

Kosten 5 en 10 km;

voorinschrijving groepen (van 1 tot en met 20 mei) vanaf 10 personen € 4,00 per persoon

voorinschrijving individueel (van 1 mei tot en met 9  juni) en bij startplaats € 5,00 per persoon

Kosten 25 km;

voorinschrijving individueel en bij startplaats € 6,00 per persoon (met 1 euro extra ivm overtocht veerpont);

 

 

 

KINDERVAKANTIEWEEK

INSCHRIJVEN KINDERVAKANTIEWEEK.

Wijkpark “ Elzenhoek” wordt weer de gezellige en spannende plaats, waar van alles gaat gebeuren in de fantastische kindervakantieweek van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus. Wil je meedoen, laat je ouders dit dan goed lezen!

 

De KAKO kindervakantieweek is een geweldig feest voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar. Lekker spelen, bouwen, knutselen, spellen doen. En een spannend verhaal. Alle dagen ben je welkom bij ons van 9.45 tot 16.00u. Op vrijdag ontbijten we samen vanaf 8.30 uur en is de week afgelopen om 13.00 u. Kinderen vanaf 8 jaar mogen op donderdagavond meedoen met het spannende nachtspel en blijven dan slapen in de grote tent. Als je mee wilt doen, moeten de ouders je aanmelden op www.kako.nl vanaf 1 tot en met 8 juni. Je mag één voorkeur opgeven van een vriendje of vriendin waarmee je samen in het groepje wilt. En vol = vol!
Je ontvangt na inschrijving ook een boekje met nuttige informatie voor de week.

 

De kosten per kind zijn € 15,00. Iedere dag limonade, wat lekkers en aan het einde van de week krijg je een groepsfoto mee. Willen je vader en/of moeder ook meedoen als begeleiding tijdens deze week, dan kunnen zij zich aanmelden op de website van het KAKO. Jullie doen zelf gratis mee als zij minimaal 3 dagen meehelpen.

 

 

Verjaardagen

 

17

april

4A

Elena van Dongen

9

   
                   

19

april

3B

Elize van Mil

7

   
                   

19

april

8A

Gigi Wolthuis

12

   
                   

20

april

12B

Daley Wolthuis

5

   
                   

20

april

5-6A

Zakariae Khajjouti

10

   
                   

20

april

8A

Mert Doganay

12

   
                   

21

april

6B

Dylario Ruijs

10

   
                   

22

april

4-5B

Meryam Khajjouti

8

   
                   

24

april

7B

Rino Tiemissen

11

   
                   

25

april

8A

Noud Vissers

12

   
                   

25

april

TAAL2

Suara Su Pehlivancik

13

   
                   

26

april

3B

Amin Boujdi

7

   
                   

28

april

12C

Donna Graffelman

5

   
                   

28

april

6B

Nicole Agnes Gwizdalak

11

   
                   

29

april

3A

Zenno de Rooder

7

   
                   

1

mei

6B

Kamil Kmiec

12

   
                   

2

mei

12B

Tyson Jeukens

6

   
                   

3

mei

12D

Dex Pittens

6

   
                   

6

mei

12B

Nadia Lenkiewicz

5

   
                   

8

mei

12B

Arman Hakobyan

7

   
                   

9

mei

12A

Karlo Peshikj

6

   
                   

9

mei

12B

Valentino Peshikj

6

   
                   

10

mei

12D

Djeni Rovers

5

   
                   

10

mei

TAAL1

Milan van Loon Concepcion

8

   
                   

11

mei

5-6A

Tauras Saugintas

9

   
                   

13

mei

5-6A

Yade Talanci

10

   
                   

14

mei

3B

Jeremy Gnas

8

   
                   

15

mei

12C

Naomi Guerain

5

   
                   

15

mei

7B

Rick Graste

11

   
                   
                   
                   
                   
                     

 

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368