Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 25-03-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers, 

 

Wat fijn dat we afgelopen week met alle ouders en kinderen (behalve groep 1-2b, maar die hebben dat aankomende week) de ontwikkeling van de kinderen hebben door kunnen nemen. We kijken terug op hele fijne gesprekken. We zien en merken dat kinderen steeds meer eigenaar worden van hun eigen leerproces en steeds beter weten welke aandachtspunten er zijn. Een mooie ontwikkeling vinden wij! 

 

 Inmiddels zijn we achter de schermen alweer bezig met het nieuwe schooljaar. We zijn aan het nadenken over de nieuwe groepsverdeling volgend schooljaar. Voor ons is het heel belangrijk dat we goed zicht hebben op hoeveel kinderen er volgend schooljaar gaan starten op onze school, dus wordt u zoon of dochter tussen 30 mei 2022 en 30 mei 2023 vier jaar dan hopen we dat u zo snel mogelijk uw zoon/ dochter bij ons aanmeldt. U kunt hiervoor een afspraak maken met mij (Inge) of het aanmeldformulier afgeven bij ons op school.  

 

Aankomende donderdag hebben de kinderen vrij en hebben wij als team een studiedag. Tijdens deze studiedag gaan we verder met het didactisch handelen. Op de studiedag van 6 december hebben we hier al een begin mee gemaakt. Dat betekent dat we ons verder gaan verdiepen hoe we onze instructie aan de kinderen nog beter kunnen vorm geven om de kinderen optimaal te laten leren.  

 

Daarnaast zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor het jubileum van onze school. Vorig jaar bestonden we namelijk 50 jaar, maar vanwege Corona hebben we dat niet kunnen vieren. Dat betekent dat we dit jaar 50 + 1 jaar gaan vieren. Op vrijdag 20 mei starten we de feestweek met een schoolreis. Op maandag 23 mei, dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei maken we er een feest van op school. Ik wil graag alle ouders vragen om dinsdagmiddag 24 mei alvast goed te noteren in uw agenda. Op deze middag worden alle ouders/ verzorgers uitgenodigd voor een verrassing. Helaas kan ik hier nu nog niet meer over zeggen, maar dit wordt snel vervolgd.  
 
Een fijn en zonnige weekend en tot maandag! 

 

Met vriendelijke groet, 
Mede namens het team 
 
Inge van Mook- Klein Douwel 

Correctie kalender schoolgids

Afgelopen week werden we door een ouder er op gewezen dat in de kalender van de schoolgids, die u aan het begin van het schooljaar allemaal heeft gekregen, een klein foutje is geslopen. Op vrijdag 6 mei is het namelijk ook nog meivakantie en dat staat er niet. De meivakantie valt dit jaar van 25 april tot en met 6 mei. Op maandag 9 mei zien we graag alle kinderen weer op school.

Kinderlintjes

Op vrijdag 11 maart hebben vier kinderen, Tycho, Yvo, Quinty en Tom van onze school een kinderlintje gekregen. Zij hebben dit kinderlintje gekregen omdat zij vrijwilligerswerk op de kinderboerderij De Elzenhoek doen. Gefeliciteerd!

Ziekmeldingen via SchouderCom

We merken dat steeds meer kinderen ziek gemeld worden via SchouderCom en dat is erg fijn! Toch merken we ook dat sommige ouders kinderen ziek melden via de eigen leerkracht. Dat is dan weer niet zo fijn. Zeker in de tijd waarin het regelmatig voorkomt dat de eigen leerkracht er niet is. We vragen dus aan alle ouders om de kinderen ziek te melden via de afwezigheidsknop in SchouderCom. Op die manier zijn zowel de leerkracht, Sally en Inge op de hoogte. Alvast bedankt!

Nieuws vanuit Peuterwerk Sterrenkind

Op dit moment zijn we bij het peuterwerk al even gestart met het nieuwe thema 'kunst'.

Dit thema komt vanuit het VVE programma Piramide wat wij binnen AVEM aanbieden en waarin wij o.a. volop bezig zijn om de taalontwikkeling bij onze peuters te stimuleren.

Binnen het thema zullen we allerlei activiteiten doen die aansluiten bij alles wat met kunst te maken heeft. Zo hebben we op onze groepen de aankleding aangepast op het thema en hebben we een heus eigen klein museum gerealiseerd waarin de kinderen kennis kunnen maken met nieuwe (taal)begrippen.

 

De samenwerking met de school bouwen wij ook steeds verder uit. Dit houdt o.a. in dat onze oudste peuters regelmatig kennis gaan maken bij de kleuters, samen buiten spelen en op de hal gaan spelen met materialen aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Onlangs zijn er ook een aantal nieuwe kinderen gestart binnen zowel de Vinken als de Zwanen en wij heten deze kinderen uiteraard van harte welkom!

Voortgang nieuwe schoolrapport

Graag praten we jullie bij over de ontwikkeling van het nieuwe schoolrapport. Als klankbordgroep hebben we samen met het actieteam diverse voorbeelden van rapporten van anderen scholen bekeken en beoordeeld. Voor het nieuwe rapport is een wensenlijst gemaakt waaraan voldoen moet worden. Op basis van de voorbeelden hebben we een eerste opzet voor ons eigen rapport gemaakt. Deze gaat het actieteam komende maanden verder uitwerken.

 

Komend half jaar zal ook gekeken worden naar bedrijven die dit nieuwe rapport voor school kunnen bouwen. Wij streven ernaar om het nieuwe rapport na de zomervakantie op kleine schaal te gaan testen.

 

Mochten jullie nog vragen hebben, dan horen we die graag.

 

De klankbordgroep rapport

Zelftesten

Vanuit de overheid is besloten dat twee keer preventief zelftesten niet meer nodig is. Wij krijgen geen zelftesten meer van de overheid aangeleverd en zullen de kinderen daarom ook geen zelftesten meer meegeven.

Speel-O-theek

s

 

Speel-o-theek Open dag én een Speelgoedverkoop!

 

Dinsdag 5 april van18:00 tot 20:00 en

Woensdag 6 april van 14:00 tot 16:00

 

Tijdens deze twee dagen:

Verkoop van speelgoed uit ons assortiment,

 pannenkoekjes versieren en eten,

Spelen in de speelruimte,

Speel-o-theek bekijken en uitleg krijgen.

Lid worden met korting, een jaar abonnement kost deze dagen €20 ipv €27,50

 

 

fd

 

Speel-o-theek Oss

Palestrinastraat 6, 5344AA, Oss

LET OP: wij hebben geen pin, alleen contante betalingen

Bijzonder familie-uitje op 25/26 maart in Oss

Zijn jullie een nieuwsgierig gezin dat graag iets nieuws ontdekt? Kom dan op vrijdag 25 of zaterdag 26 maart naar Lab op pad in Museum Jan Cunen! Op deze twee dagen is er een compleet laboratorium in het museum met bijzondere apparaten. Denk aan laser, röntgen en infrarood die dwars door kunstwerken en oude voorwerpen kunnen kijken. Er zijn deskundigen die alles over de apparaten weten, aan je laten zien hoe ze werken en je vertellen wat ze nou precies ontdekken. Het is nu of nooit: het Lab op pad komt maar één keer naar Oss, dus grijp je kans! 

 

Kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis entree, en inwoners uit gemeente Oss betalen € 7,50. Er is nog meer: een gratis lab-speurtocht met raadsels en speur-opdrachten die jou en je kinderen compleet anders naar de kunstwerken laat kijken. Het museum is op 25 en 26 maart van 11.00 tot 17.00 uur open en je hoeft niet te reserveren. 

Verjaardagen

verjaardagverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368