Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 25-02-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat fijn dat we vandaag samen Carnaval hebben kunnen vieren op onze school. Prins Tom en prinses Jesslyn hebben er samen met alle kinderen en leerkrachten een prachtig feest van gemaakt! Namens de ouderraad hebben de prins en prinses aan alle kinderen een lekkere traktatie uitgedeeld. Het was een fijne ochtend.

 

 

prins en prinses

 

 


Afgelopen week hebben alle kinderen van groep 8 hun definitieve schooladvies gekregen. Zij kunnen zich nu gaan aanmelden voor het Voortgezet Onderwijs.

Meteen na de vakantie op dinsdag 8 maart krijgen alle kinderen hun rapport mee naar huis. In deze rapporten is de ontwikkeling van ieder kind weergegeven. Alle kinderen van de groepen 1 t/m 7 hebben afgelopen week een uitnodiging ontvangen voor het ouder- kind gesprek op dinsdag 15 maart of donderdag 17 maart. Het is de bedoeling dat alle kinderen mee naar de gesprekken komen. De kinderen uit groep 7 krijgen tijdens deze gesprekken het eerste pre schooladvies te horen. We zijn blij dat de ouder- kind gesprekken weer op school kunnen plaatsvinden en hopen u samen met uw kind te mogen verwelkomen bij ons op school!

 

Afgelopen week heeft de migratie van ZuluConnect naar Cloudwise plaatsgevonden. Dat betekent dat alle kinderen vanaf nu op school en thuis via Cloudwise moeten inloggen. De nieuwe mailadressen en wachtwoorden zijn inmiddels voor elke groep aangemaakt en als het goed is ook met u als ouder gedeeld. Afgelopen dagen maar ook na de vakantie zullen we hier samen met de kinderen mee oefenen.

 

En dan staat de voorjaarsvakantie voor de deur. Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie toe. Voor de kinderen en ouders die nog Carnaval gaan vieren wens ik iedereen heel veel plezier, maak er een gezellig feestje van! Wij zien iedereen graag weer op maandag 7 maart op onze school. Mochten er in de vakantie dringende zaken zijn dan kunt u altijd een bericht naar mij (Inge) sturen. Ik zal gedurende de vakantie regelmatig mijn berichten op SchouderCom bekijken.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

 

Nieuws van BSO

Wij willen u graag laten weten dat wij een nieuwe naam hebben. Wij heten vanaf nu BSO Sterrenkind. Ook ons mailadres is veranderd. Wij zijn vanaf heden te bereiken via Bsosterrenkind@avem-kinderopvang.nl.
Graag tot ziens op onze BSO!

Deelname de week van de Lentekriebels

De week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Voor scholen is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met het geven van lessen relationele en seksuele vorming. Alle scholen in Nederland zijn verplicht om aandacht te besteden aan seksualiteit. Ook wij doen zoals andere jaren weer mee door verschillende lessen te geven over dit thema.


In 2022 is de Week van de Lentekriebels van 21 tot en met 25 maart.

Dit jaar is het thema van de Week van de Lentekriebels: je lijf is van jou. Het gaat hierbij om het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast gaat het over het vragen en geven van toestemming, oftewel consent.

Zeker gezien de huidige actualiteiten vinden we het belangrijk om hier met kinderen van alle leeftijden over in gesprek te gaan. Wij merken door deelname aan deze projectweken dat het kinderen helpt zich te ontwikkelen tot mensen die respect hebben voor zichzelf en voor anderen. Dankzij deze lessen:

  • durven ze eerder vragen te stellen over seksualiteit
  • ontwikkelen ze normen en waarden op dit thema
  • worden ze weerbaarder en spreken ze elkaar aan op ongewenst gedrag
  • leren ze respectvol met elkaar om te gaan
  • kunnen ze verantwoorde keuzes maken op het gebied van relaties en seksualiteit

Tijdens de week van  de Lentekriebels zullen alle leerkrachten de ouders via SchouderCom informeren welke lessen er gegeven gaan worden deze week. Mocht u hier vragen en/of opmerkingen over hebben stel deze dan gerust aan de leerkracht van uw kind(eren).

Mocht u nog meer informatie willen over de Week van de Lentekriebels dan kunt u via onderstaande site meer informatie vinden:

https://www.seksuelevorming.nl/onderwijssoort/basisonderwijs/week-van-de-lentekriebels/informatie-voor-ouders

 

Verjaardagen

verjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368