Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 16-12-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,

 

We zitten alweer midden in de feestmaand December. We kijken terug op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest op onze school. De ontvangst van Sinterklaas was een succes buiten met kinderen en ouders en ook de rest van het programma van die dag is prima verlopen.

Op dinsdag 6 december hebben we als team een inspirerende studiedag gehad. We hebben samengesproken over de normering voor de nieuw te ontwikkelen rapporten/ portfolio’s. Ook het aanbod van het vakgebied taal, waar ook technisch en begrijpend lezen, woordenschat en spelling onder vallen kwamen aan bod. Aan het eind van de dag hebben we uitleg gekregen over de nieuwe rekenmethodes die we vanaf januari zullen gaan uitproberen om uiteindelijk een goede keuze te maken voor een nieuwe rekenmethode.

Nu is de hele school alweer in kerstsfeer. De school is prachtig versierd in de klassen maar ook in het hele gebouw. Een groot compliment voor onze versiercommissie is hier op zijn plek. Verderop in de nieuwsbrief vindt u de laatste en belangrijke informatie over de kerstviering van donderdag 22 december. Lees deze informatie goed door, zodat u op de hoogte bent.

 

Namens het hele team wens ik u allemaal hele fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig en gezond 2023 toe!  

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Oud papier

Beste ouders/verzorgers,

 

Vanuit de ouderraad willen wij u het volgende mededelen:
Al enkele jaren halen wij als school oud papier op in twee wijken rondom de school. Helaas hebben wij moeten besluiten dat we met één wijk moeten gaan stoppen omdat er te weinig hulpouders zich aanmelden als vrijwilliger. Wij vinden dit erg spijtig maar hebben geen andere keus.

Dit heeft tot gevolg dat we minder geld zullen ophalen en er dus wat minder extra's aan de kinderen gegeven kan worden namens de OR.

 

We houden nog één wijk aan. Dat betekent dat we per maand nog vier hulpouders nodig hebben die namens de school het oud papier ophalen. Saskia zal namens school alle ouders een bericht sturen om hulp te vragen om zo een nieuwe planning te maken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Leden Ouderraad 
Kindcentrum Sterrebos

Koptelefoons

Alle leerlingen vanaf groep 5 hebben een setje "oortjes" gekregen. Deze kunnen ze gebruiken wanneer ze iets moeten beluisteren op het Chromebook. Van elke leerling gaat aan het eind van het schooljaar zijn eigen setje mee naar volgend schooljaar.
Wanneer een leerling nieuwe "oortjes" nodig heeft, omdat deze bewust kapot zijn gemaakt dan vragen we hier een vergoeding van €2,00 voor.

Kerstviering

kerstboom

Zoals u in onze vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen vieren we op donderdag 22 december op school onze kerstviering. De kinderen zijn donderdagmiddag 22 december vanaf 12.00 uur vrij en komen om 17.00 uur deze dag weer naar school voor de kerstviering. De kerstviering duurt van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Wij vragen u om aan de kinderen op dinsdag 20 december, woensdag 21 december of uiterlijk donderdagochtend 22 december een soepbord of soepbeker, een lepel en een beker voor drinken mee te geven in een plastic tas voorzien van de naam van uw kind.

Om het wegbrengen en ophalen van de kinderen veilig te laten verlopen vragen we u om onderstaande informatie goed te lezen.

Wegbrengen
Alle kinderen komen via de hoofdingang naar binnen voor de kerstviering. Om 16.45 uur gaat de voordeur open en worden de kinderen via de rode loper ontvangen.

Komt uw kind met de fiets of lopend dan kan hij/zij gewoon ook via de hoofdingang naar binnen. Er worden op deze avond brigadiers ingezet. Op deze avond mogen ouders hun kind(eren) mee naar de klas brengen. Wij vragen u wel om als uw kind in de klas is het schoolgebouw weer via de hoofdingang te verlaten.

De kinderen worden welkom geheten in de aula van de school door de kinderen van groep 8. Wij vragen aan alle ouders om hier geen foto’s van te maken in verband met de AVG wetgeving. Als team zullen wij zorgen dat er verschillende foto’s worden gemaakt en deze zullen via een blog op SchouderCom gedeeld worden.

Ophalen
Ophalen gebeurt op de speelplaats achter de school. Let op; alleen de grote poort bij de gymzaal zal open zijn, zodat wij zicht hebben dat alle kinderen van de groepen 1 t/m 6 door ouders/ verzorgers worden opgehaald. Zoek een plekje en spreek van te voren af met uw kind waar u zult staan, zodat ze u gelijk kunnen vinden.

Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 6 moeten door een ouder/begeleider worden opgehaald. Eventueel mogen de kinderen van de groepen 7 en 8 op eigen gelegenheid naar huis. Wel willen wij hierbij vermelden dat dit op eigen verantwoording van de ouders is.

 

Heeft u nog vragen dan kunt u deze bij Inge of Saskia stellen.

 

We wensen u alvast hele gezellige Kerstdagen en een heel gezond en gelukkig 2023!

 

Jacqueline, Alice, Agustina en Saskia

De Kerstcommissie

Inzamelactie voor ‘Eten over?’

 

 

                                                     eten
Beste ouders/ verzorgers,

 

In deze feestmaand willen we ook graag aandacht besteden aan een goed doel. Dit schooljaar is gekozen om houdbare producten en schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, allesreiniger en wasmiddel) in te zamelen voor ‘Eten over?’.

‘Eten over?’ is een organisatie die minimagezinnen ondersteunen die moeite hebben met het rond komen van de dagelijkse levensbehoefte en niet bij de Voedselbank terecht kunnen. Wekelijks biedt ‘Eten over?’ levensmiddelen aan om deze gezinnen te voorzien van voeding en verzorgingsproducten.

Vanaf aanstaande maandag 19 december mogen kinderen in de hal van de school houdbare producten en/of schoonmaakmiddelen neerzetten. Het inleveren van deze producten kan tot woensdagmiddag 12.30 uur. Daarna zullen wij alle ingezamelde producten inleveren bij ‘Eten Over?’.

Helpt u mee met het inzamelen van bovengenoemde producten zodat we samen kunnen zorgen dat veel mensen met kerst een extraatje hebben? Alvast bedankt!

Maak kennis met Effi en Furon 

Dit schooljaar gaan we starten met een pilot in een aantal klassen. Breinhelden is een methode waarbij de executieve functies van kinderen getraind worden.

Executieve functies zijn vaardigheden die je nodig hebt om je dag goed te laten verlopen. Zo trainen we de kinderen bijvoorbeeld om goed te starten met het werk, het werkgeheugen te vergroten maar ook om goed naar je eigen gedrag te kijken of bijvoorbeeld te leren buigen wanneer plots iets verandert van plan.

Breinhelden is een methode waarbij Effi en Furon, twee breinhelden, de kinderen meenemen in de wereld van de superkrachten. Iedere week trainen ze twee krachten (executieve functies) spelenderwijs. Ieder leerjaar komen alle krachten gedurende 20 schoolweken terug.

Dit schooljaar gebruiken we als pilot om te ontdekken hoe onze kinderen en leerkrachten reageren op het programma met als doel het in schooljaar 2023-2024 door de hele school in te zetten. Ik zal u op de hoogte houden over het verloop. Mocht u vragen hebben dan kunt u bij mij terecht of bij de groepsleerkracht van uw kind. 

Groetjes namens actieteam Breinhelden,
Maaike Pluk- Wijntjes
Intern begeleider groep 4 t/m 8

 

afbeelding

Peuterwerk Sterrenkind

Beste ouders/verzorgers,

 

Het einde van jaar is alweer bijna in zicht. Wij zijn nog volop bezig met het thema ‘Feest’ bij de Zwanen en de Vinken. We hebben het al erg gezellig gemaakt in de lokalen en we smikkelen soms ook van wat extra lekkere dingen, dat hoort nou eenmaal bij feest!

De komende tijd zijn we nog druk met het maken van een kerstboom of een mooie kerstkrans, deze mag straks mee naar huis zodat het thuis ook nog mooi kan hangen.

 

Op het bord hangen een aantal woordkaarten rondom het thema feest, dit is om de woordenschat te vergroten. Wij besteden hier regelmatig aandacht aan en herhalen altijd ook veel.

Wij hebben veel in de gymzaal gespeeld de afgelopen dagen, we vonden het buiten namelijk al erg koud, het lijkt wel winter. Gelukkig kunnen we in de gymzaal veel oefenen met klimmen, rennen, springen, met een bal gooien en balanceren.

S

 

De afgelopen weken hebben we bij de Zwanen een aantal nieuwe kinderen mogen verwelkomen:

Yasir en Liya

Leuk dat jullie er zijn!

dgs

 

In het nieuwe jaar zullen we nog een aantal nieuwe kinderen ontmoeten.

Wij starten de eerste twee weken 

na de zomer- en kerstvakantie met het thema ‘Welkom’ zodat iedereen weer even kan wennen na de vakantie.

 

Wij hebben vakantie van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023. Alvast fijne dagen gewenst namens het hele team!

 

Met vriendelijke groet,

 

Team het Sterrenkind

Bernardine- Shaima- Wendy- Sanne- Danya

 

 

  sg

 

 

 

Verjaardagen

Verjaardagen

 

 

 

17

december

56B

Victoria Mnich

10

     
               

19

december

4A

Livia Krysinska

7

     
               

20

december

3A

Jula Weerden

6

     
               

21

december

12B

Jayciano van Schaik

5

     
               

22

december

12B

Emir Tabakoglu

5

     
               

25

december

8A

Nania van Hoorn

12

     
               

26

december

5A

Umut Demir

8

     
               

26

december

TK BB

Sofiya Zozylya

11

     
               

27

december

4B

Zeynep Gezginci

8

     
               

30

december

12D

Kacper Nazarewicz

6

     
               

2

januari

7A

Evan Shishay Hailemariam

12

     
               

2

januari

8A

Lena Swinkels

13

     
               

2

januari

TK BB

Iva Domazet

12

     
               

4

januari

3C

Suheyl Hamza Schellinx

7

     
               

5

januari

7A

Gökhan Koyuncu

11

     
               

5

januari

7A

Thijs Wiecherink

11

     
               

8

januari

56B

Linde van Mil

10

     
               

9

januari

67B

Zerda Okyay

11

     
               

10

januari

4B

Bianka-Hanna Truczkai

9

     
               

11

januari

TK BB

Ghazal Astief

12

     
               

11

januari

TK BB

Nour Rerhioui

12

     
               

12

januari

TK OB

Liliana Niklas

8

     
               

14

januari

56B

Jaylina Weller

9

     
               

14

januari

8B

Leroy van Haaren

12

     
               

15

januari

12D

Devana Kuijs

5

     
               

15

januari

3B

Marley IJpelaar

8

     
               

15

januari

4A

Damian Hendriks

8

     
               

15

januari

5A

Gino Hendriks

8

     
               

18

januari

12C

Filip Paciorek

6

     
               

18

januari

7A

Hiwa Mohamad

11

     
               

18

januari

8A

Daniël Deh

12

     
               

19

januari

3A

Fabio van Lith

7

     
               

19

januari

56B

Evren Topan

10

     
               

20

januari

8B

Eef Toebast

12

     
               

21

januari

67B

Stefano van der Heijden

12

     
               

23

januari

3C

Hubert Przetacki

7

     
               

24

januari

12A

Sabrine Almorabet

6

     
               

24

januari

3A

Daniel Mross

7

     
               

25

januari

56B

Juan José Arango Benitez

10

     
               

25

januari

67B

Elisa Can

10

     
               

26

januari

3B

Jayden Koree

7

     
               

26

januari

3C

Justin Koree

7

     
               

27

januari

3A

Lena Leoniak

7

     
               

27

januari

3C

Jip van Niftrik

8

     
               
               

 

 

 

 

 

 

 

verjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368