Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 21-10-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,


Heel erg fijn dat we afgelopen week zoveel ouders in onze school mochten ontvangen! Veel ouders hebben bij hun kind meegekeken tijdens de inloopochtend. Ze hebben een kijkje gekregen bij een opening van de dag, een les van de nieuwe technisch leesmethode, een rekenles, gymles, beeldende vorming les enz. Na afloop is er in de teamkamer nog even na gekletst met enkele teamleden. Kortom we kijken terug op een geslaagde inloopochtend en hopen dat er nog heel veel gaan volgen!

Ook tijdens de Sterrenkijkersshow was het weer vertrouwd! Deze keer mochten ouders aan het begin van de show, tijdens het schoollied zelf op het podium komen staan. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Het was een prachtige show waar kinderen volop hun talenten hebben laten zien.


Gisteren of vandaag hebben de kinderen allemaal de inlogcodes van de schoolfotograaf mee naar huis gekregen. U kunt online inloggen om de foto's van uw kind of kinderen te bekijken en te bestellen.

En dan staat nu de eerste vakantie van dit schooljaar weer voor de deur! Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe. Op maandag 31 oktober zien we graag iedereen weer op school. Mocht u leuke foto's van de vakantie willen delen met de leerkracht van uw kind(eren) dan kan dat altijd via SchouderCom.

Na de vakantie ontvangt u een uitnodiging voor de ouder-kind gesprekken. Zorgt u ervoor dat u zich intekent? Op donderdag 10 en dinsdag 15 november vinden deze gesprekken plaats. De leerkracht zal samen met uw kind vertellen hoe het met hem/ haar gaat.   


Op woensdag 9 november doen wij als school weer mee aan het nationale schoolontbijt. Kinderen hoeven deze ochtend niet thuis te eten. We eten die ochtend gezellig op school met zijn allen.

Nogmaals een fijne vakantie en tot maandag 31 oktober!

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Verkeer

Al meerdere keren hebben we aandacht besteed aan de verkeerssituatie voor- en naschooltijd. We zien gelukkig dat veel ouders/ verzorgers de regels op de parkeerstrook kennen. Nu hopen dat iedereen dit vol kan houden. We zien namelijk dat als er teamleden buiten op de parkeerstrook staan dat iedereen precies weet hoe het moet..... maar als er even geen toezicht is blijft het voor sommige ouders/ verzorgers toch lastig om zich aan de regels te houden. Wij blijven hierin alert en ook de wijkagent hebben we uitgenodigd om een keer in burger mee te kijken. Het zou toch zonde zijn als u een bekeuring moet betalen terwijl u wel op de hoogte bent van de regels?

Daarnaast hebben we ook nog heel leuk nieuws om met u te delen. Onze school heeft het afgelopen schooljaar het GOUDEN certficaat voor BVL behaald. BVL staat voor Brabants Verkeersveiligheid Label. Dit label houdt in dat verkeersveiligheid structureel een onderdeel is van het beleid van school. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich veilig rondom school kunnen verplaatsen. Dit kan wandelend zijn, maar bijvoorbeeld ook op de fiets of met de auto.

 

Hiervoor hebben we onder andere een vervoersprotocol gemaakt, maar er worden ook verkeerslessen gegeven, doen we elk jaar mee met het praktisch fietsexamen en laten we vooral onze toppers, de brigadiers die na schooltijd helpen, niet vergeten!

We zijn trots op dit resultaat!

verkeer

 

Fijn nieuws voor Robin


Afgelopen week heeft Robin, leerkracht van groep 8a, leuk nieuws met de kinderen gedeeld. Robin is namelijk zwanger van haar tweede kindje! Het kindje wordt eind april verwacht. Wij wensen Robin, haar man en zoontje Finn een hele fijne zwangerschap toe en heel veel geluk!

Kinderraad

Verslag Kinderraad 13 oktober 

 

Bij de start van de kinderraad vergadering hebben we samengesproken hoe we het begin van het schooljaar hebben ervaren. Het inspringen van het schooljaar was echt super!  In alle groepen is er heel veel aandacht besteed aan het thema Gouden Weken door middel van allerlei opdrachten en spelletjes.  
 

We hebben ook over de verkiezingen gesproken en de verkiezingen gepland. Er mogen namelijk in de groepen 5, 6-7 en 8 nieuwe kinderen gekozen worden die deel gaan nemen aan de kinderraad. We hebben nu al zin om de verkiezingen in onze klas/ school goed te regelen. De leden van de kinderraad krijgen hier een belangrijke rol in. Zij mogen de klassen informeren en uiteindelijk de stemmen tellen en bekend maken wie er gekozen is.  
 
Ook over Sinterklaas hebben we gehad. We hebben allemaal ideeën mogen vertellen wat we allemaal wilde doen.  We hebben heel veel leuke dingen opgeschreven. Kerst klinkt nog ver weg maar daar hebben we het ook over gehad.  De ideetjes van kerst waren echt heel veel en kei veel leuke dingen. We hebben er nu al zin in!  
 
Juf Inge heeft ook vertelt over het sectorplan Corona wat ze heeft op moeten stellen. In dit plan zagen we allemaal kleurtjes (donkergroen, groen, oranje en rood). Per kleur is er omschreven wat dit betekent voor de school.  
 
Dit is het einde onze samenvatting van de kinderraad. Bedankt voor het lezen nog een fijne dag!! 
 
Sanae en Esila  

Kinderactiviteiten in de wijk

af

df

Verjaardagen

Verjaardagen

21

oktober

 

3C

Seyma Kara

8

                 

21

oktober

 

67B

Ezra Wilson

10

                 

22

oktober

 

3B

Kerem Cingi

7

                 

22

oktober

 

67B

Jasmin Haykyan

10

                 

25

oktober

 

7A

Izzy de Rooder

11

                 

28

oktober

 

4A

Lyano van Herk

7

                 

28

oktober

 

TK

Daniel D Maksymchuk    

10

                 

31

oktober

 

TK

Mosawer Fatah

8

                 

1

november       

 

12D   

Yara Lamkadam

5

                 

1

november

 

8B

Müslüm Demir

11

                 

2

november

 

56B

Eline van Bergen

8

                 

5

november

 

7A

Rachella Ceelen

11

                 

7

november

 

12C

Elya Altinkaya

5

                 

7

november

 

4B

Alia Issa

8

                 

8

november

 

12A

Nicola Kania

5

                 

8

november

 

3B

Rayan Dogan

6

                 

9

november

 

8A

Fay Tiemissen

12

                 

11

november

 

8B

Azra Kasmer

11

                 

14

november

 

7A

Hubert  Prochon

11

                 

16

november

 

12C

Nathan Janocha

5

                 

20

november

 

7A

Aleks Kabaahmed

12

                 

22

november

 

8A

Ramla  Ibrahim

11

                 

24

november

 

5A

Berat Babacan

9

                 

24

november

 

8B

Esila Sönmez

11

                 

25

november

 

5A

Sebastian Szendrei

8

 

verjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368