Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 07-01-2022

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

agenda

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,


Wij wensen iedereen een heel gelukkig en gezond 2022 en hopen dat iedereen lekker heeft genoten van de vakantie. Wij zijn blij met het feit dat de scholen aanstaande maandag 10 januari weer open mogen! Fijn om maandag weer alle kinderen te mogen verwelkomen!

De scholen mogen open maar wel met de nodige maatregelen zoals we die voor de kerstvakantie ook al kenden. In de bijlage van deze nieuwsbrief zit een flyer van de rijksoverheid waarin alle Corona maatregelen uitgelegd staan. Hieronder zal ik een korte samenvatting weergeven hoe wij ons als school aan deze maatregelen houden. Alleen als we samen zorgen dat de maatregelen worden nageleefd kunnen we zorgen voor een zo'n veilig mogelijke omgeving voor iedereen.

 

Halen en brengen van de kinderen.
De schooltijden blijven aankomende periode hetzelfde. Ons plein biedt genoeg mogelijkheden om allemaal onderling 1,5 meter afstand te bewaren. Ook vragen we alle ouders om achter de witte stippen te blijven. Het dringende advies is dat kinderen zoveel mogelijk alleen naar school komen. Wij snappen dat dit voor de jonge kinderen niet mogelijk is. Het verzoek is om met één ouder/ verzorger uw kind naar school te brengen.

 

Mondkapjes in de school
Het is een dringend advies van het kabinet voor kinderen vanaf groep 6 om een mondkapje te dragen in de gang van de school. Wij vinden dat u als ouders hierin zelf de afweging maakt, wij kunnen dat niet verplichten, maar hopen dat veel ouders en kinderen hier wel naar luisteren. Voor de vakantie hebben wij gezien dat veel kinderen een mondkapje op hadden en daar zijn wij blij mee! Wij hopen dat dit ook na de vakantie zo zal zijn.  

 

Cohorten
Een nieuwe maatregel is ook dat wij als school weer moeten gaan werken in cohorten. Op onze school zijn dat 4 cohorten. Groepen 1-2, Groepen 3-4 en taalklas, Groepen 4-5,5-6 en 6 en als laatste cohort de groepen 7 en 8. Deze groepen zullen ook tijdens het buitenspelen apart spelen. Dat betekent dat wij het plein tijdens de pauzetijden in tweeën splitsen zodat op elk deel een cohort kan buitenspelen.

 

Zelftesten
Ook het twee keer per week zelftesten van kinderen vanaf groep 6 is een dringend advies. Wij hopen dat u hieraan mee wilt helpen, zodat er sneller actie ondernomen kan worden bij een mogelijke besmetting in de groep. Er zijn nieuwe covid-19 zelftesten aangevraagd. Wij zijn afhankelijk van de levering. Zodra de zelftesten binnen zijn, zullen we deze uitdelen aan de kinderen van groep 6 t/m 8.

 

Ouders in de school
Ouders zijn helaas niet welkom in de school. We vinden dat heel erg, omdat wij beseffen hoe belangrijk het contact met ouders/ verzorgers is. Overlegmomenten met ouders zullen digitaal plaatsvinden via Teams.

 

Excursies/ schoolreisjes
Door de aangescherpte maatregelen is het niet mogelijk tot en met de carnavalsvakantie om excursies/ schoolreisjes uit te voeren.

 

Naschoolse sport
In overleg met het SEC hebben wij besloten om de naschoolse sport vanaf aankomende week op zowel dinsdag als donderdag niet door te laten gaan. 

 

Snottebellenbeleid
Kinderen met milde verkoudheidsklachten en snottebellen en andere Corona gerelateerde klachten moeten weer thuis blijven. Ook als uw zoon/ dochter gedurende de dag klachten ontwikkelt dan wel ziek wordt, wordt hij/ zij direct door u als ouder opgehaald. Mocht u twijfelen of uw kind naar school kan laat het dan voor de zekerheid thuis. Bij milde klachten kun je je laten testen bij de GGD of een zelftest uitvoeren. Als de zelftest negatief is, mag je weer naar buiten/ school; wel is het belangrijk dat je je goed houdt aan de basisregels zoals handen wassen en afstand houden. Ook wordt geadviseerd om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen als de klachten aanhouden. Het is belangrijk om een kwalitatief goede zelftest te gebruiken; deze herken je aan het CE-logo op de verpakking.

 

Is de zelftest positief, moet je naar de GGD; dat is ook nodig voor een herstelbewijs.

Als je naast milde klachten ook koorts hebt, of als je last hebt van reuk- of smaakverlies, is een GGD test noodzakelijk.

 

Als je in quarantaine zit is een zelftest niet voldoende; dan moet je nog steeds op de 5e dag een GGD test doen.

Kinderen mogen ook naar school met een negatieve testuitslag van de GGD of als zij 24 uur klachtenvrij zijn.

De afgelopen weken hebben we gemerkt dat er veel begrip is voor elkaars situatie en daar ben ik u dankbaar voor. Als school zullen wij er alles aan doen wat in onze mogelijkheden ligt om het onderwijs in de best mogelijke vorm door te laten gaan. Wij gaan ervan uit dat u dit ook doet en bovenstaande maatregelen naleeft.

 

Laten we met zijn allen goed zorgen voor elkaar!

 

Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Oproep lopers oud papier

Ook dit jaar gaan wij weer oud papier ophalen. Hiermee halen we veel geld op (ongeveer 6000 euro per jaar!) dat de ouderraad rechtstreeks kan besteden aan de kinderen van onze school, zoals het cadeautje dat alle kinderen van de ouderraad ontvangen hebben met het kerst ontbijt en voor aankomende periode wordt een mooi geldbedrag vrij gemaakt voor het opzetten van een bibliotheek op school. Wij en de kinderen zijn hier elke keer erg blij mee! Daar wilt u toch ook vast graag aan meewerken?

 

Eén keer per twee weken lopen we vanuit onze school een route om het oud papier in de wijk op te halen. Om 18.00 uur moet je op school aanwezig zijn en rond 19.30 / 20.00 uur ben je weer terug bij school. Per keer zijn er vier ouders nodig.

 

Als iedere ouder mee helpt met het ophalen van oud papier dan hoeft iedere ouder maar één of twee keer mee te lopen. Ook enkele teamleden bieden hierin hun hulp aan en lopen ook één keer per jaar mee! Super, maar toch merken we dat we nog steeds ouders tekort komen en dat is zeer spijtig!

 

Hierbij nogmaals een dringende oproep aan alle ouders om één of twee keer per jaar mee te helpen met het inzamelen van het oud papier. Wilt u graag helpen neemt u dan contact op met Saskia Gerits via SchouderCom of via email saskiagerits@saamscholen.nl.

 

De planning tot en met maart is bijna rond maar we hebben nog één loper nodig op 9 februari. Wie kan ons helpen?

 

Bedankt namens alle kinderen!

Verjaardagen

verjaardagHappy Birthday

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368