Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 24-09-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Het schooljaar is alweer enkele weken oud en als het goed is hebben de startgesprekken met uw kind en de leerkracht plaatsgevonden. Wij, maar ook ouders en kinderen, vonden het weer heel fijn om in de school te zijn en weer live met elkaar te praten. Er zijn mooie gesprekken gevoerd waarbij de verwachtingen naar elkaar zijn uitgesproken.

Helaas moesten we in de eerste schoolweek al meteen een groep in quarantaine zetten. Gelukkig was de testbereidheid onder ouders enorm groot en was de klas snel weer compleet op school. Ik ben blij u te kunnen melden dat we vanaf 20 september geen groep meer in quarantaine hoeven te zetten als een leerling positief getest is. Klasgenootjes van een besmette leerling kunnen dus in principe allemaal naar school. Bij meerdere besmettingen in een groep overleggen we met de GGD. Zij adviseren ons dan welke vervolgstappen er nodig zijn. Het advies om je bij klachten te laten testen bij de GGD blijft gelden.

Mocht er een leerling positief testen op Corona dan zullen wij desbetreffende ouders van deze groep informeren via SchouderCom.

 

Vanaf zaterdag 25 september komt ook de 1,5 meter afstand maatregel te vervallen. Dat betekent dat we onderling geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden. Als team hebben we de afgelopen 1,5 jaar gemerkt dat er in de ochtend een enorme rust binnen de school heerst én de zelfstandigheid van alle leerlingen enorm vergroot wanneer alleen de kinderen in de ochtend binnen komen. Wij willen deze rust en zelfstandigheid graag behouden en vragen dus aan alle ouders om ’s ochtends niet mee de school in te gaan met uw kind(eren). Na schooltijd bent u van harte welkom om de school binnen te komen en een kijkje te nemen in het lokaal van uw kind(eren) of een vraag te stellen aan de leerkracht van uw kind(eren).

De ouders van nieuwe leerlingen die starten bij ons op school mogen de eerste vier weken wel mee naar binnen. Na vier weken verwachten wij dat ook deze leerlingen zelfstandig naar binnen komen. De surveillance voor- en naschooltijd zal blijven plaatsvinden.

 

Zoals u misschien in de media al wel gehoord heeft zijn er veel te weinig leerkrachten. Alle invallers van onze stichting SAAM* zijn werkzaam in de scholen en zodra er een collega ziek is, is er geen vervanging meer beschikbaar. Heel erg vervelend! Wij doen altijd ons uiterste best om alle groepen te voorzien van een leerkracht maar ik ben bang dat dit in de aankomende periode ook wel eens niet gaat lukken. Dat betekent dat er keuzes moeten worden gemaakt en dat het voor kan komen dat we helaas een groep thuis moeten laten. Dit zullen we altijd 12 uur van tevoren aankondigen zodat u, als ouders, ook in de gelegenheid bent om iets te kunnen regelen. Samen met het team en de MR zijn wij een stappenplan aan het maken hoe wij als school gaan handelen als er geen inval beschikbaar is. Zodra dit duidelijk is zal ik dit ook met u communiceren.

 

Volgende week ben ik (Inge) slecht bereikbaar op school. Ik ben namelijk de gehele week afwezig, vanwege een tweedaagse met alle directeuren van SAAM* en het schoolkamp van groep 8. Mocht u dringende zaken hebben die u met mij wilt bespreken kunt u mij altijd een bericht via SchouderCom  sturen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Ik wens alle leerlingen van groep 8 een heel fijn en zonnig schoolkamp toe! Heel veel plezier met elkaar!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Kennismaken met Jacqueline van de Graaf, leerkrachtondersteuner groepen 4-5b, 5-6a en 6b

Afgelopen donderdag is Jacqueline van de Graaf bij ons begonnen als leerkrachtondersteuner in de groepen 4-5b, 5-6a, 6b. Jacqueline hebben we aangetrokken vanuit de extra gelden die wij als school hebben ontvangen vanuit de regering. Jacqueline zal op alle ochtenden aanwezig zijn en op donderdag de hele dag.

Wij wensen Jacqueline heel veel werkplezier op onze school!  

 

Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Jacqueline van de Graaf.

Ik ben moeder van Niek en Fenne, 22 en 20 jaar, en we wonen in Nistelrode.

In mijn vrije tijd lees ik graag, ben vaak in het theater, speel djembé, zing regelmatig, ik  wandel en doe  aan yoga.

 

Na vele jaren in het onderwijs te hebben gewerkt als logopedist, leerkracht en administratief medewerker, heb ik heel veel zin in een nieuwe uitdaging als leerkrachtondersteuner op Kindcentrum Sterrebos.

Een nieuwe stichting, nieuwe gemeente,  nieuwe school, nieuwe collega’s, nieuwe gewoontes en gebruiken, maar meteen bij de eerste kennismaking, en na één dag meelopen, voel ik me enorm welkom op deze prachtige school met betrokken collega’s en enthousiaste kinderen. Ik wil zorg dragen voor blije kinderen die zich emotioneel veilig voelen, zowel in groepjes als in de klas, en gelukkige ouders die met vertrouwen het onderwijs aan hun kind(eren) aan ons overlaten. In verbinding, met plezier en “Saam*” maken we er een mooie basisschooltijd van!

 

Inline image

Vragenlijst gebruik foto’s en video’s

Vandaag ontvangt u via SchouderCom een vragenlijst waarin wij vragen om toestemming voor het gebruik van foto’s en video’s van uw kind(eren) voor de schoolgids, website of social media. Lees de toelichting goed en maak daarna de keuzes door middel van de online vragenlijst via SchouderCom. Op die manier hebben wij onze gegevens weer actueel. Alvast bedankt voor de moeite!

Sterrenkijkershow

Op vrijdag 15 oktober vindt de eerste Sterrenkijkershow weer plaats met alle kinderen in de gymzaal. Dit is een hele tijd geleden! We zijn blij dat we deze show weer met elkaar kunnen vieren. Wij hebben als team ervoor gekozen om nog geen ouders uit te nodigen voor deze show omdat we zo min mogelijk risico willen lopen op besmettingen met Corona. Het onderwijs moet de aankomende periode doorgaan zo lang mogelijk doorgaan zonder al te veel risico. Wij hopen op uw begrip!

Inloopochtenden gaan nog niet door

Ook de inloopochtenden laten we nog even niet doorgaan omdat we het niet verantwoord vinden om teveel mensen in één lokaal te hebben. Wel proberen alle leerkrachten aankomende periode zo goed mogelijk de blogpagina in SchouderCom te vullen zodat u toch inzicht krijgt van wat er in de klas van uw kind gebeurt.

Als de situatie rondom Corona rustig blijft zullen wij in de tweede helft van het schooljaar alsnog inloopochtenden inplannen. Ook hier rekenen we weer op uw begrip.

Voorstelling Mad van Science

Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!

Binnenkort komt Mad Science een wetenschap & techniek cursus verzorgen op Sterrebos, waar de kinderen van groep 3 t/m 8 zich voor kunnen inschrijven.

We starten met een spectaculaire Science show op 4-10-2021.

De kinderen gaan tijdens de cursus aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.  

 

Schooljaar 2021-2022 staat in het teken van Natuurkunde.

Werken met prisma's om licht te delen, maak kennis met UV- licht en ga op het puntje van je stoel zitten voor een heuse mini, indoor, vuurwerk-show!!! Luisteren hoe geluiden zich transporteren door vaste materialen en gassen. Laser Oscilloscopen tonen de frequenties die je eigen stem maakt. Kortom, we gaan geluidsgolven horen, zien en voelen! O ja, sorry ouders, maar de take-home van deze les heeft alles met GELUID te maken. Je weet misschien dat polen elkaar aantrekken en afstoten. Laten we dat gebruiken om dingen te laten zweven! De aarde is zelf ook magnetisch, wel zo makkelijk bij het maken van een kompas. Test je smaakpapillen op je tong om te leren over smaakgevoeligheid. Leer o.a. geurmonsters in reageerbuizen onderzoeken aan de hand van een aromatisch experiment. Onderzoek de fysica van optische illusies en houdt je hersenen voor de gek. Ken jij het effect van een stroboscoop? Je leert verder hoe holle en bolle lenzen werken en bouw je je eigen periscoop om mee naar huis te nemen. Werp licht op de vier jaargetijden en ontdek hoe lucht het weer beïnvloedt. Maak kennis met de instrumenten die meteorologen gebruiken om het weer te meten en kom met je eigen weersvoorspelling.

Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren. 

De activiteiten vinden plaats in een lokaal op school.

Data van de cursus:

Maandag 8-11-2021

Maandag 15-11-2021

Maandag 22-11-2021

Maandag 29-11-2021

 

Starttijd: 15:00 (lessen duren 60 minuten)

Inschrijven kan via inschrijven.mad-science.nl

Inschrijftermijn loopt tot en met: 21-10-2021

Deelname bedraagt € 54,50 per kind, incl goodies, leskaarten en Mad Science polsbandje

Voorstellen logopedisten Groepspraktijk Logopedie

Er zijn een aantal vaste, nieuwe gezichten op school, vanuit de Groepspraktijk Logopedie Oss. Bij deze een korte introductie!

 

 

Claire

Claire de Jong

Aanwezig: maandag en woensdag.

Email adres: claire.de.jong@logopedieoss.nl

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Claire de Jong. Ik ben 21 jaar oud en woon in Uden. Elke maandag en woensdag werk ik als logopedist op de Sterrebos.

 

 

 

 

Manuela van den Biggelaar

Aanwezig: dinsdag

Email adres: manuela.van.den.biggelaar@logopedieoss.nl

 

Manuela

Mijn naam is Manuela van den Biggelaar en ik werk sinds een jaar voor de Groepspraktijk Logopedie Oss. Sinds het begin van dit schooljaar ben ik elke dinsdag aanwezig op het Sterrebos. Ik ben met name gespecialiseerd in het behandelen van kinderen die moeite hebben met de klankteken koppeling en de auditieve vaardigheden (lezen en schrijven). Uiteraard kunnen kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling en/of articulatieproblemen ook bij mij terecht. Mocht je vragen hebben, kom dan gerust eens binnenlopen. Ik kijk ernaar uit om met iedereen op het Sterrebos samen te werken!

 

 

Andrea Slob

Aanwezig: donderdag.

Email adres: andrea.slob@logopedieoss.nl

Andrea

Hoi! Ik ben Andrea Slob. Een van de nieuwe logopedisten, werkzaam op school. Ik heb in 2021 mijn diploma als logopediste behaald aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven.  Ik ben 26 jaar en ik woon in Veldhoven.

Ik ben een enorme voorstander van een open en transparante communicatie waarin we elkaar vooruit helpen, dus spreek me vooral een keer aan in de gang of zoek contact via 06-30307060 of andrea.slob@logopedie.nl

 

 

 

Er blijven ook nog twee bekende gezichten:

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

Hallo,

Wij zijn na de vakantie weer vrolijk opgestart en hebben er zin in met onze nieuwe collega Helene.

Hallo, deze nieuweling in het gebouw wil zich graag aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Hélène Brekelmans en ik ben 57 jaar. Ik woon in Maren-Kessel samen met mijn man en zoon. Twee dochters wonen inmiddels in Den Bosch en Den Haag.Inline image

 

Sinds 2008 ben ik werkzaam binnen onze organisatie AVEM. Gestart op kantoor en daarna nog geruime tijd die werkzaamheden gecombineerd met het werken met de peuters. Dat laatste heeft mijn voorkeur, dus daarom uiteindelijk besloten te stoppen met de combi-functie. Als pedagogisch medewerker heb ik op verschillende locaties gewerkt. Sinds dit nieuwe schooljaar ga ik in het team van ’t Sterrenkind aan de slag.

Leuk en verfrissend zo’n nieuwe start. Mijn belangrijkste uitgangspunt is, om samen met mijn collega’s, de kinderen een fijne en leuke speel- en leerplek te bieden.

 

 

 

Het thema Welkom staat de komende weken centraal.

Per 4 oktober wordt er een tweede groep geopend.

Momenteel hebben wij een stagiaire en zij zal zich nu aan jullie voorstellen.

 

Inline imageHallo allemaal,

Mijn naam is Sanne Krijnen, 22 jaar oud en ik kom uit Megen.

Onlangs ben ik begonnen met de opleiding pedagogisch medewerker en loop ik stage bij Peuteropvang Sterrenkind.

Ik hoop hier veel te mogen leren, maar vooral veel plezier te hebben in het werk.

Tot snel!

 

 

Try-out-Sports

De Try-out-Sports komen er weer aan! Nu alles qua sport weer normaal is, is dit misschien wel het juiste moment om een nieuwe sport uit te proberen!

De kinderen hebben een folder mee naar huis gekregen met al het sportaanbod, wat dit jaar bestaat uit meer dan maar liefst 120 cursussen. 

Voor €10 kunnen de kinderen deelnemen aan minimaal 4 lessen, dit aantal verschilt per vereniging. Inschrijven kan vanaf 20 september 12:00 uur via de website van het SEC. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk in de folder of op www.sport-expertise-centrum.nl

Onderzoek GGD Kindmonitor 0 t/m 11 jaar 

De GGD Hart voor Brabant heeft eind september een uitnodiging om de Kindmonitor in te vullen verstuurd naar ruim 35.000 ouders van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar. De vragen uit deze enquête gaan over de gezondheid, leefstijl en woonomgeving van de kinderen. Heb je een uitnodiging ontvangen? Doe mee, jouw mening telt!

 

Meer informatie en een kort filmpje kun je vinden op www.startvragenlijst.nl/GGDBrabant

Inline image

 

 

Inline image

Musical4Daagse

Theater? Ooit binnen geweest in dat grote gebouw? Wat gebeurt er daar tijdens een voorstelling en hoe is het om daar op het toneel te staan?
Deze herfstvakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan. 4 dagen zingen, dansen en acteren, dat ga jij doen tijdens De Musical4daagse.

De Musical4daagse is een uniek project dat kinderen vanaf zes jaar stimuleert hun eigen talenten te ontwikkelen. Met iedere groep maken de docenten binnen vier dagen een musical.

De Musical4daagse zorgt ervoor dat de kinderen (en de ouders) zich bewust worden wat theater kan betekenen. Maar dat niet alleen, iedereen die meedoet met De Musical4daagse krijgt een ervaring om nooit meer te vergeten. Als de kinderen later het theater binnen stappen zullen ze altijd aan het moment denken wanneer zij op het toneel stonden tijdens De Musical4daagse.

De Musical4daagse is voor iedereen vanaf 6 t/m 12 jaar. Voor jou en voor je ouders een unieke ervaring. En dat is bijna net zo cool als het feit dat De Musical4daagse samenwerkt met 13 theaters in heel Nederland. In elke vakantie, 4 dagen zingen, dansen en acteren.

Je hebt geen ervaring nodig. Het theater is voor ieder kind.

Zie jij jezelf daar al staan?

Kriebels in je buik… Nog 1 minuut en dan sta jij op het toneel in de spotlights. Het publiek kijkt naar je en het is muisstil… En dan, het applaus… Het lijkt wel magisch.

www.musical4daagse.nl/oss

Wat is belangrijk om te weten?

  • 25 t/m 28 oktober Lievekamp
  • 09:00 tot 14:00
  • 6 t/m 12 jaar
  • 4 dagen zingen, dansen en acteren
  • Deelname bedraagt €139,95 voor vier dagen 5 uur les. Ouders met een laag inkomen kunnen een beroep doen op onze fondsen: Jeugdfonds Sport & Cultuur
Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368