Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 22-07-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Morgen breekt alweer de laatste schooldag van het schooljaar 2020-2021 aan. Terugkijkend op het schooljaar kunnen we concluderen dat het weer een bijzonder jaar is geweest. We hopen op een ‘normale’ start van het nieuwe schooljaar, maar zijn daarbij afhankelijk van de ontwikkelingen in het land. In de laatste vakantieweek zal ik een nieuwsbrief versturen waarin ik u uitleg hoe de start van het nieuwe schooljaar eruit zal zien.

 

Afgelopen week heeft groep 8 de musical opgevoerd voor alle kinderen van de school. Vanavond straalde zij op het podium van theater de Lievekamp voor alle ouders. Morgen zit voor deze leerlingen de basisschoolperiode erop. Morgen starten zij de dag met een ontbijt en worden zij uiteindelijk door de hele school uitgezwaaid. Wij wensen de kinderen van groep 8 allemaal heel veel succes op hun nieuwe school!

 

Ook Maarten heeft morgen zijn laatste werkdag in het onderwijs. Hij gaat lekker genieten van zijn welverdiend pensioen. Maarten bedankt voor al je inzet en betrokkenheid bij onze school, kinderen en ouders. Wij wensen je alle goeds.

 

Als bijlage van deze nieuwsbrief ontvangt u het jaarrooster voor het nieuwe schooljaar. Hierop staan alle belangrijke data voor u als ouder. Noteer deze data goed in uw agenda. In deze kalender ziet u staan dat er in de eerste drie weken van het schooljaar ouder- kind gesprekken plaatsvinden. In de eerste nieuwsbrief die verstuurd zal worden in de laatste vakantieweek zal ik dit onderdeel verder uitleggen. Op de eerste schooldag, maandag 6 september wordt onze nieuwe schoolgids/ kalender uitgereikt aan de gezinsoudsten.

 

Wij willen iedereen bedanken voor hun steun en support het afgelopen jaar. Zonder ouders is er geen school mogelijk! Volgend schooljaar hopen we meer momenten te krijgen waarop ouders weer mee kunnen helpen bij activiteiten in en rondom de school.  

 

Mocht er in de vakantieperiode contact nodig zijn met school dan mag u mij (Inge) een bericht via SchouderCom sturen. Ik zal mijn SchouderCom berichten met enige regelmaat lezen.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie, rust goed uit en zorg goed voor elkaar!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

NPO gelden

Zoals u allemaal gehoord heeft, heeft het ministerie besloten om de komende twee jaren alle scholen te voorzien van extra gelden. Het ministerie heeft daarvoor een menukaart ontwikkeld waaruit scholen interventies kunnen kiezen. In de online-ouderbijeenkomsten heb ik aan de aanwezige ouders uitgelegd waar we komend jaar het geld aan willen besteden.

Hiervoor is extra personeel nodig, maar gezien het lerarentekort is dat een hele lastige opgave. De vacatures zijn niet allemaal volledig ingevuld. Ik hoop dat ik u in de eerste nieuwbrief van het nieuwe schooljaar kan vertellen wie er volgend schooljaar ons team komen versterken.

Voorstellen nieuwe collega

Beste ouders/verzorgers,

 

Aan het begin van dit schooljaar heeft u in de nieuwsbrief kunnen lezen over mijn afstudeerstage in groep 7/8. Inmiddels heb ik de Pabo afgerond en mag ik u vol trots laten weten dat ik per het nieuwe schooljaar les zal gaan geven in groep 4. Ik zal op donderdag en vrijdag voor de groep staan en op dinsdag werkzaam zijn als invaller in de groepen 1 t/m 8.

Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende keren stagegelopen in groep 4. Het is een interessant leerjaar voor de kinderen omdat we de aangeleerde basis in groep 3 verder gaan uitbouwen maar ook starten met nieuwe vakken. Ik vind het leuk om met kinderen in deze leeftijd te werken omdat ze over het algemeen heel enthousiast en nieuwsgierig zijn. Mijn stage op KC Sterrebos is mij erg goed bevallen dus ik ben ontzettend blij dat ik nu officieel deel mag gaan uitmaken van dit team en van deze school!

 

Hartelijke groet,

Agustina del Bao

Inline image

Nieuws vanuit OR

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Hier een berichtje vanuit de OR.

We willen graag aan jullie laten waarom er oud papier opgehaald wordt door school. Voor het ophalen van oud papier krijgen we geld. Dit is ongeveer € 6000,- per jaar.

Van deze opbrengsten betalen wij extra activiteiten, eten en drinken tijdens activiteiten en kleine attenties voor de kinderen.

Hieronder een paar voorbeelden van dingen die de kinderen aan extra’s krijgen:

  • Huren van springkussens
  • Aanvullen speelmateriaal voor de pauzes en voor gym
  • Spullen voor de speelplaats
  • Meehelpen met het opstarten van een schoolbieb
  • Wij zijn bezig met het aanbieden van typecursus
  • Sinterklaasfeest
  • Attentie met kerst
  • Iets lekkers bij kerstdiner en carnaval enz.

Dit kunnen wij alleen doen als er door ouders/ verzorgers van school oud papier opgehaald wordt, daarom is het noodzakelijk dat er echt zoveel mogelijk meegeholpen wordt, zodat alle kinderen ook wat extra’s tijdens hun schooljaren kunnen krijgen.

Daar wilt u toch ook graag aan meehelpen? Mocht u mee kunnen lopen komend schooljaar wilt u dan een bericht sturen via SchouderCom naar saskiagerits@saamscholen.nl.

Met vriendelijke groet,

De Ouderraad.

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

We zijn alweer bij de laatste week voor de zomervakantie aangeland. Ondanks alle coronatoestanden hebben we een fijn jaar met de peuters gehad.

Iedereen was snel gewend aan de nieuwe regels, mondkapjes en geen ouders meer in het lokaal. Hopelijk kunnen we het nieuwe schooljaar weer een beetje normaal van start, met bij ons een nieuwe collega. Lies gaat genieten van haar pre-pensioen , in de volgende nieuwsbrief stellen wij onze nieuwe collega graag aan jullie voor

Wij wensen iedereen een fijne, zonnige vakantie toe en tot 5 september.

zon

Nieuws BSO Bosvlinder

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang voordat het grote vakantie is.

We zijn 6 weken op de Elzeneind en hebben daar de volgende thema’s uitgewerkt.

 

Inline image      Inline image

   

Inline image       Inline image

 

Inline image      Inline image

 

Inline image

 

Dit is een greep uit onze activiteiten:

Modderlava , Smakelijk piraten, Tijger handel spel.

Darten met water, Mini hangmat,  de fruittocht van koning ananas.

 

De Bso de Bosvlinder wenst jullie een fijne vakantie en tot in het nieuwe schooljaar 2021-2022.

Sec

Beste ouder,

 

Ook in het nieuwe schooljaar kan uw kind weer meedoen aan de Naschoolse Sportlessen op school. Onze combinatiefunctionarissen begeleiden een vaste groep leeftijdsgenoten na schooltijd en laten de kinderen kennismaken met allerlei sporten. Het is altijd weer een verrassing wat er op het programma staat. Afwisselend dus en bovendien gezond! Het is nu al mogelijk om uw kind aan te melden voor het schooljaar 2021/2022. Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

Wist je dat we in de zomervakantie weer een aantal leuke activiteiten organiseren? Op dinsdag 27 juli en 31 augustus kun je meedoen aan de Esports Showcase. Op 24 en 26 augustus vindt de Talentencampus vakantiesport plaats. Klik hier om je aan te melden, want vol=vol.

 

Inline image

Inline image

 

SchouderCom

In de zomervakantie zal SchouderCom automatisch synchroniseren. Dit betekent dat ouders waarvan hun kind onze school zullen verlaten, geen account meer zullen hebben. Wilt u nog bepaalde informatie op SchouderCom downloaden, kijk dan op onderstaande informatie.

  • Downloaden van berichten
    Gebruikers kunnen de inhoud van hun Postvak mappen downloaden om te bewaren. Het gaat hierbij om de standaardmappen Ontvangen en Verzonden en om zelfgemaakte mappen. Downloaden kan in de desktopweergave via Postvak > 'Mappen beheren'.
  • Downloaden van foto's in mediagalerijen
    Gebruikers kunnen foto's die in mediagalerijen in blogs en nieuwsberichten geplaatst zijn bewaren. Op de desktop kan dit via rechtsklikken op een foto, in de App kan dit via langer aanklikken. Bewaren kan alleen per foto, niet voor alle foto's tegelijk.
  • Downloaden van documenten
    Gebruikers kunnen desgewenst via de Documenten tab documenten downloaden die ze willen bewaren
NME De Elzenhoek

Op zondag 29 augustus van 10.00u tot 16.00u is het groot feest op de boerderij!

De Elzenhoek bestaat dan namelijk 50 (+1) jaar. En dat moet gevierd worden!

De hele dag is er dan ook van alles te doen voor jong en oud. Maak bijvoorbeeld een ponyritje door de schapenwei of op een van de ponycycle’s, kijk je ogen uit je bij mini-legoland, laat je schminken als je lievelingsdier, ga op de foto met een echte slang en doe mee met de drummende vuilnismannen. Of neem een kijkje bij de poppenkastvoorstelling, knutsel mee bij een van de leuke workshops, bak broodjes boven een vuurtje en nog veel meer. Het wordt een geweldig feest, vier je met ons mee?

Vakantieboekje

Inline imageInline image

Van Malmberg voor jou: het vrolijke zomerboek ‘Festival’. Festival staat boordevol leerzame opdrachten uit Malmbergmethodes zoals Staal, Taal actief, De wereld in getallen, Pluspunt, Lijn 3, Karakter en nog veel meer!

https://www.malmberg.nl/basisonderwijs/ondersteuning-inspiratie/inspiratie-actualiteit/start-schooljaar-checklist/zomerboek-festival.htm?m_i=04qIeATTLT_zt%2B5yfWEONlp22OKJiF0CShxSUAX70cXGpSPyBVzve%2BTmUqwwKH3lXAt7K8m29RKrUXsOkIn1bAEzC9XJnVYVBXn3Ns800v&utm_source=Selligent&utm_medium=email&utm_campaign=MB_BAO_2021_EXIS_Festival&utm_content=Kb2StartSchooljaar&utm_term=

Verjaardagen

Inline imageInline image

Inline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368