Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 25-06-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat fijn dat we vandaag met heel de school hebben genoten van de sportdag. We hebben dit jaar dan ook wat groter uitgepakt met activiteiten dan andere jaren. Ik denk dat we met zijn allen terug kunnen kijken op een zeer geslaagde dag waarin alle kinderen lekker actief bezig zijn geweest.

 

Aankomende woensdag krijgen alle kinderen hun rapport mee naar huis. Op donderdag 1 juli en dinsdag 6 juli vinden de oudergesprekken weer plaats. De oudergesprekken vinden ook deze keer weer online plaats. U ontvangt van de leerkracht weer een uitnodiging in Teams.

Zoals u weet zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Binnenkort ontvangt u van ons het jaarrooster voor ouders via SchouderCom. Daarop staan alle belangrijke data vermeld. Noteert u deze data goed in uw agenda. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar krijgen alle kinderen een nieuwe schoolgids met kalender (zoals u al enkele jaren van ons gewend bent) mee naar huis. Aankomende woensdag worden de nieuwe foto’s voor de schoolgids gemaakt. Als u niet wilt dat uw kind op de foto gezet wordt voor de schoolgids wilt u dit dan kenbaar maken door middel van een bericht via SchouderCom aan Inge.

 

Janneke is helaas al een aantal weken niet op school aanwezig. Zij heeft enkele weken geleden te horen gekregen dat zij kanker heeft met uitzaaiingen. U zult begrijpen dat we hier erg van geschrokken zijn. De ouders van de groepen 5 en 6 zijn hier middels een apart bericht over geïnformeerd. Vorige week is Janneke geopereerd en het herstel van deze operatie zal zeker tot aan de zomervakantie duren. Wij wensen Janneke veel sterkte en hopen dat zij spoedig zal herstellen van de operatie.

 

Misschien is het u in de vorige nieuwsbrief bij de groepsindeling van volgend schooljaar al opgevallen dat Maarten ontbreekt. Voor Maarten uit groep 5a zijn de laatste schoolweken van zijn carrière ingegaan. Hij gaat vanaf de zomervakantie genieten van zijn welverdiend pensioen. Maarten geniet van de laatste schoolweken om daarna heerlijk te gaan genieten van je welverdiende pensioen!

 

Ook voor de kinderen van groep 8 is de laatste periode van het schooljaar aangebroken. Zij hebben inmiddels allemaal al kennis gemaakt met hun nieuwe klasgenootjes op het Voortgezet onderwijs en zijn nu druk bezig met het oefenen van de eindmusical. Het belooft weer een prachtige voorstelling te worden. Dit schooljaar spelen de kinderen van groep 8 de eindmusical voor ouders in theater de Lievekamp. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat alle ouders de musical kunnen komen kijken maar wel 1,5 meter afstand kunnen houden.
Namens het hele team wens ik iedereen nog vier hele fijne weken dit schooljaar! Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij die natuurlijk graag.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Nationaal Plan Onderwijs

Afgelopen week heeft u een uitnodiging ontvangen voor de online bijeenkomsten over de inzet van de gelden van het Nationaal Plan Onderwijs. Ik hoop echt van harte dat er veel ouders tijdens deze online bijeenkomsten aanwezig zullen zijn, zodat wij onze plannen kunnen toelichten en u daar vragen over kunt stellen. Wij zullen echt proberen om de plannen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. U wilt toch ook graag weten hoe wij deze gelden gaan besteden? Door op de link van de dag die u wenst te klikken komt u rechtstreeks in de vergadering van Teams. Ik hoop veel ouders online te mogen ontmoeten!

Oud papier

Helaas is het ons nog steeds niet gelukt om voldoende ouders te vinden voor het ophalen van het oud papier. Ik vind dat erg teleurstellend. Door ongeveer twee uurtjes op jaarbasis (als alle ouders mee helpen!) mee te helpen met het ophalen van oud papier kunnen we er SAMEN voor zorgen dat er ongeveer €6000,- regelrecht besteed kan worden ten goede van de kinderen van ons Kindcentrum! Daar helpt u toch vast graag aan mee…… Ik wil u dan ook nog een keer dringend vragen om de vragenlijst van oud papier erbij te pakken en je aan te melden voor één avond in het schooljaar. Ik reken op uw medewerking!

Groepsindeling

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen welke juf en/of meester op de verschillende groepen komen staan volgend schooljaar. Als u niet eerder heeft vernomen  van ons dat er zorgen zijn of uw kind overgaat dan kunt ervan uitgaan dat uw kind overgaat met de eigen groep.

 
De ouders van de leerlingen van groep 2 krijgen vandaag een apart bericht via SchouderCom met de groepsindeling voor het nieuwe schooljaar. In de namenlijst (alleen de voornamen) ziet u in welke groep uw kind is geplaatst en bij welke lera(a)r(en). Mocht u naar aanleiding van deze lijst vragen hebben dan vragen wij u contact op te nemen met Nadja en/of Inge via SchouderCom.

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het thema: Zomer.

 

Samen met de kinderen hebben het boekje Kaatje in de zomer voorgelezen.

Naar aanleiding van het boekje hebben we  fijn geknutseld; een mooi

 lentezonnetje en we gaan ook nog een mooie vlinder maken. Uiteraard hebben we ook buiten genoten van het (soms veel te ) mooie weer.

Ook hebben de peuters hun papa weer verrast met een mooi cadeautje voor vaderdag. 

psz

Nieuws BSO Bosvlinder

HUP HOLLAND HUP

 

De thema voor de komende 2 weken is EUFA EURO 2020

We hebben ook verschillende activiteiten en de kleur is….. tuurlijk ORANJE!!!!!!!

 

 We hebben bijvoorbeeld net als de Nederlandse elftal gevoetbald, maar dan met de vingers……vingervoetbal kies je voetballer en ga spelen. Met het warme weer overheerlijke oranje smoothies gemaakt.

 

Inline image   Inline image

Bibliotheek

Inline image

 

Lekker lezen op het strand? Of een luisterboek voor in de auto? Speciaal voor kinderen die nog geen ervaring hebben met de bieb, heeft Jeugdbibliotheek.nl de zomeractie Boek ‘n Trip! Met de online Bibliotheek-app beleeft je kind in juli en augustus gratis de leukste e-books en luisterboeken op een telefoon of tablet.

Hoe werkt het?

Vanaf 1 juli ontdek je de selectie zomerboeken per leeftijdscategorie en download je ze in de online Bibliotheek-app. Geen gedoe: je hoeft er niet voor naar de bibliotheek, geen lid te worden en ook niet te zeulen met boeken. Zo beleeft je kind tijdens de vakantie de spannendste avonturen en voorkom of verhelp je ook meteen een leesachterstand. Leuk, en handig! Lees en luister nu via de online Bibliotheek-app!

 

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368