Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 28-05-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

De afgelopen periode is het gelukkig wat rustiger geworden met betrekking tot Corona. Wij hopen dat dit zo blijft. U zult vast gehoord hebben dat er versoepelingen plaats gaan vinden. Helaas nog geen verdere versoepelingen voor het basisonderwijs. Wij hopen dat ook onze sector snel kan en mag versoepelen, zodat we weer gezamenlijk kunnen starten en eindigen, maar ook dat we weer met meerdere groepen buiten mogen spelen. Echter is dit nu (nog) niet van toepassing en blijven alle regels zoals we die al eerder met u gecommuniceerd hebben nog steeds hetzelfde.

 

Zoals u vast wel gehoord heeft in het nieuws stelt de Nederlandse overheid de komende jaren extra geld beschikbaar voor het onderwijs. Hiervoor is het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) opgesteld. Ongeveer €5,8 miljard gaat naar voorschoolse educatie, basisscholen en middelbare scholen. Zij kunnen hiermee leerlingen en leraren helpen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de leerbehoefte van leerlingen die ontstaan is door Corona. Scholen mogen zelf bepalen, aan de hand van een ‘menukaart’ met keuzemogelijkheden, waaraan zij het geld besteden. Op dit moment zijn wij druk bezig om alle gegevens goed te analyseren en in kaart te brengen welke behoefte er is bij leraren en leerlingen. De MR is hierover al geïnformeerd en zal gedurende het proces constant geïnformeerd worden. De oudergeleding van de MR heeft instemming in de keuzes die wij met elkaar maken. Omdat wij als school graag alle betrokkenen bij ons onderwijs willen betreken bij deze keuzes organiseren we binnenkort een tweetal online oudermomenten om onze plannen en keuzes te toetsen bij u, als ouder. U ontvangt hier binnenkort een uitnodiging voor.

 

Achter de schermen zijn wij al met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar bezig. Zo leest u verderop in de nieuwsbrief welke leerkrachten volgend jaar in de verschillende groepen staan.  Ook stelt onze nieuwe collega, Charlotte Bijzet, zich graag aan u voor. Daarnaast zijn wij bezig met de leerlingenverdeling, zeker van de groepen 1-2 en groepen 3. Zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen wij de betreffende ouders hierover informeren. Tevens zijn we de planning van het jaarrooster voor volgend schooljaar aan het maken. Zodra deze klaar en goedgekeurd is door team en MR zal er een versie voor ouders gemaakt worden en dit rooster zullen wij dan ook tijdig met u delen.

 

Inmiddels is ook Femke, als vakdocent beeldende vorming gestart op onze school. Elke klas heeft afgelopen twee weken kennis gemaakt met het vak beeldende vorming en alle kinderen zijn al lekker creatief bezig geweest. Wij hopen dat de kinderen de enthousiaste ervaring/verhaal thuis ook gedeeld hebben met u. 

 

 

 

 Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

De meivakantie is weer voorbij. We hebben in de afgelopen tijd een leuk cadeautje  met de kinderen gemaakt voor moederdag. Ook al werkte het weer niet mee, we  zijn met ons thema lente weer druk bezig geweest, we hebben  plantjes gezaaid  en fijn geknutseld.

Deze week is er gestart met het opknappen van de speelplaats; we krijgen een nieuw speeltoestel en een nieuwe grasmat, zodat we weer heerlijk buiten kunnen spelen. De peuters vonden het al heel  interessant om de zien hoe de speelplaats werd opgeknapt met een grote tractor en loader.

 

Met  vriendelijke groet,

 

Peuterwerk Sterrenkind

Lies, Helma en Karin

 

 

psz

Formatie schooljaar 2021-2022

Hieronder leest u de indeling van leerkrachten voor het nieuwe schooljaar:

 

Inline image

Voorstellen

Hoi,

Mijn naam is Charlotte, ik word ook vaak juf Charlotte genoemd.

Juf zijn vind ik echt het leukste wat er is, dus bof ik even dat ik volgend jaar bij jullie op school mag

komen werken!  

CharlotteJuf zijn vind ik super leuk, maar ik hou ook van dansen (streetdance), tuinieren, wandelen in de b

ossen, toneelspelen, tekenen en schilderen. Ik woon met mijn man en twee kinderen nu een jaartje in Uden. Daarvoor woonden we 4 jaar in Rotterdam. Loïs is mijn oudste dochter en is 2 jaar, Rafa is mijn zoon en is nog super klein. Hij is 21 februari geboren, dus nog een schattige baby! 

 

Ik zie er naar uit om jou ook beter te leren kennen. Twee dagen per week ben ik de juf van groep 4 en één keer in de week zal ik juf zijn voor alle kinderen, dat betekent dat ik dan een dagje les zal geven in een andere groep zodat jouw juf of meester andere werkzaamheden kan doen.  

Dus je komt me vast en zeker vaak tegen, dan kunnen we elkaar beter leren kennen!  

 

Nu eerst lekker zomervakantie!  

Tot snel!

 

Charlotte

Afwezigheidsmelding doorgeven

De afgelopen tijd is het ’s ochtend erg druk met telefoontjes van ouders die hun kind(eren) willen afmelden voor die dag. Veel afmeldingen worden nog steeds telefonisch gedaan en door de stroom van binnenkomende telefoontjes, is het soms niet mogelijk iedereen te woord te staan. Daarom aan u de vraag: Is uw kind onverwachts ziek of moet hij/zij naar de tandarts? Maak dan via de SchouderCom App eenvoudig een afwezigheidsmelding.

U doet dit als volgt:

  1. Open de App en navigeer naar “Meer” (zie Afbeelding 1);
  2. Kies onder Functie voor de optie “Afwezigheid melden”;
  3. Geef de datum en dagdelen op en om welk kind het gaat (zie Afbeelding 2);
  4. Geef hierna de reden op en vul de toelichting in;
  5. Klik op versturen. De school ontvangt hierna de afwezigheidsmelding.

Inline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368