Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 23-04-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

De afgelopen weken is er door het team al nagedacht over het nieuwe schooljaar. Zo hebben we met elkaar de nieuwe groepsindeling vastgesteld en ook de MR heeft ingestemd met deze groepsindeling. Verderop in deze nieuwsbrief vindt u de nieuwe groepsindeling voor het schooljaar 2021-2022. Welke leerkracht voor welke groep komt te staan volgend schooljaar is nog niet bekend. De wensen van teamleden zijn geïnventariseerd en nu wordt bekeken welke opties er zijn. Zodra hier meer duidelijkheid over is zal ik u hier natuurlijk over informeren.

 

Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al schreef zijn we de afgelopen periode druk bezig geweest met de zoektocht naar een vakleerkracht beeldende vorming. Ik ben blij u te kunnen vertellen dat wij Femke Otjens, tevens moeder van Fiene bij ons op school, hebben aangenomen als vakleerkracht beeldende vorming. Dit betekent dat de kinderen na de meivakantie één keer per twee weken beeldende vorming krijgen. Tijdens deze lessen krijgen de kinderen allemaal verschillende technieken aangeboden en kunnen ze lekker creatief bezig zijn. Verderop in de nieuwsbrief stelt Femke zich voor. Femke heel veel plezier op onze school!

 

Helaas blijft Corona het hele land nog steeds bezighouden. Ondanks alle maatregelen ontkomen wij ook niet aan het feit dat wij soms groepen in quarantaine moeten zetten. Gelukkig heeft dit niet geleid tot uitbraken. Laten we hopen dat deze ons bespaart blijven. Wij vragen iedereen nogmaals om zich zo goed mogelijk aan de regels te houden, want alleen samen komen we ook deze (laatste) periode door.

 

Zowel aan de achter- en voorkant van ons schoolgebouw zijn inmiddels ons logo en de kernwaarden zichtbaar voor iedereen die langs het Kindcentrum komt. Wij zijn hier heel blij mee! Ook binnen de school zijn de kernwaarden zichtbaar. Wij hopen volgende week middels een filmpje de kernwaarden die zichtbaar zijn binnen de school ook voor ouders en andere betrokken zichtbaar te maken. Wij worden hierbij geholpen door studenten van de Fontys opleiding. Wij zijn benieuwd naar het filmpje waaraan enkele kinderen van onze school hebben deelgenomen.

 

Deze week werden we ook verrast dat wij als school bij de laatste 25 basisscholen van Nederland zijn geëindigd als klassewerkplek. Dit betekent dat wij een school zijn met het hoogste werkgeluk onder leerkrachten. Komend jaar zullen we hierdoor meer publiciteit krijgen als school en zullen wij als team bevraagd worden hoe het komt dat het team zoveel werkgeluk op onze school ervaart. Een hele fijne opsteker, zeker gezien alle Corona perikelen. Een mooie prestatie waar wij als team enorm trots op zijn!

 

Vandaag hebben we met een live-stream de Koningsspelen geopend. Alle kinderen zijn vandaag lekker actief bezig geweest. Maandag 26 april hebben we een normale lesdag. Dinsdag 27 april zijn alle kinderen vrij vanwege Koningsdag en daarna zijn er nog drie lesdagen voordat de vakantie begint. Ik wens u namens alle teamleden alvast een hele fijne meivakantie toe!     

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

In het Kindcentrum Sterrebos is ook peuterwerk Sterrenkind gevestigd. Hier werken drie pedagogisch medewerkers;

Helma, Karin en Lies.

 

Inline image

 

Onze peuterspeelzaal is alle ochtenden geopend van 8.15 uur tot 12.15 uur. We werken met een vast programma en een vast dagritme. Hierdoor krijgen de peuters al snel het gevoel van vertrouwdheid en veiligheid.

 

We starten gezellig in de kring en begroeten elkaar. Dan vertellen we alvast wat we die dag gaan doen. Hierna is het tijd om vrij te spelen of samen met een van de juffen een spelletje te doen. Vaak gaan we in de loop van de ochtend ook een werkje doen of kleuren een tekening, die betrekking heeft op het thema van de week. We werken het hele jaar door met thema’s en zijn daar dan ook heel veel met taal bezig.

Een ander onderdeel is het fruit eten en drinken en het verschonen van de peuters of het naar het toilet gaan. Als het weer het toelaat gaan we buiten spelen. We maken soms ook gebruik maken van de gymzaal of gang tegenover de peuterspeelzaal. Dit is heel fijn voor de peuters, omdat ze dan ook al een beetje vertrouwd raken met de basisschool. We werken zoveel mogelijk samen met de school aan dezelfde thema’s.

 

We genieten alle drie iedere dag weer van het werken met onze peuters, een heerlijke leeftijd; 2 – en 3-jarigen. We zien ze groeien van aanhankelijke 2 – jarigen tot kleine zelfstandige, bijna 4-jarigen.

Nieuws BSO Bosvlinder

Het is feest op de BSO, want alle kinderen mogen weer naar de bso.

Deze week veel feestactiviteiten gedaan. Het was een geslaagde week.

          feest                                

Groepsindeling

Komend schooljaar zal de groepsindeling er als volgt uitzien:

Groep 1-2a
Groep 1-2b
Groep 1-2c
Groep 1-2d
Groep 3a
Groep 3b
Groep 4a
Groep 4-5b
Groep 5-6b
Groep 6a
Groep 7a
Groep 7b
Groep 8a
Taalklas

Nieuws klankbordgroep rapport

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 

Vanuit de Klankbordgroep Rapport willen wij u graag een update geven.

Veel ouders hebben de vragenlijst ingevuld, daar zijn wij erg blij mee.

De resultaten zijn geanalyseerd en besproken met het actieteam van school.

 

De periode tot aan de zomervakantie zal gebruikt worden om te inventariseren wat de leerkrachten belangrijk vinden en wat hun wensen zijn hierin. Dit gebeurt d.m.v. een enquête.

De kinderraad wordt ook bij het nieuw te ontwikkelen rapport betrokken. Het is belangrijk om te weten wat de leerlingen verwachten en willen zien in hun rapport.

De verwachting is dat we na de zomervakantie een compleet beeld hebben van de wensen van het nieuwe rapport (leerlingen, ouders en leerkrachten). In het schooljaar 21-22 gaan we verder met het bekijken van diversen voorbeeldrapporten. Hiervoor wordt er binnen en buiten de stichting SAAM gekeken naar de mogelijkheden.

 

Mocht u vragen of suggesties hebben dan kunt u deze via SchouderCom Klankbordgroep Rapport kenbaar maken.

 

Team Klankbordgroep Rapport

Voorstellen Vakdocent Beeldende Vorming

           Femke

Hallo allemaal, voor wie mij nog niet kent van het schoolplein, de MR of de klas:

Ik ben Femke, 48 jaar, moeder van Fiene (11 jaar) en partner van Edgar.

Ik ben altijd creatief bezig, achter de naaimachine en de computer of met tekenen, schilderen, fotograferen, handwerk en styling in huis. Ik bezoek graag musea, houd enorm van koken, sporten en genieten!

 

Na de meivakantie zal ik als vakdocent Beeldende Vorming op de Sterrebos kunstonderwijs gaan geven. Geweldig toch dat de school het creatief denken wil stimuleren door de kinderen kennis te laten maken met alle verschillende technieken en vakken (textiel, tekenen, handvaardigheid, kunstbeschouwing, fotografie, etc.) binnen de beeldende vorming!

Ik heb de afgelopen jaren veel creatieve talenten ontwikkeld in het bedrijfsleven, maar vorig jaar besloot ik mijn vak als docent weer op te gaan pakken.

Bij uitval verzorg ik talentlessen in de creatieve vakken op diverse basisscholen in de regio en na de meivakantie dus ook op de Sterrebos.

 

De kinderen gaan tijdens de kunstlessen kennismaken en werken met allerlei verschillende materialen.

Daarbij maak ik het liefst gebruik van zoveel mogelijk gerecyclede materialen om zo ook een stukje bewustwording in duurzaamheid te stimuleren. Dus wellicht zal ik zo nu en dan een beroep doen op jullie als we bij een project bestaande materialen kunnen (her)gebruiken.

 

Ik heb enorm veel zin in deze mooie uitdaging en ga samen met de kinderen heel veel plezier beleven, leren door uitproberen, creëren, onderzoeken en experimenteren.

KAKO

De Avondvierdaagse in Oss wordt weer voorbereid. Vorig jaar heeft u dit evenement moeten missen. Om dat dit jaar te voorkomen werken wij de organisatie zo uit, dat er een redelijke kans van slagen is. De plannen zijn nog niet helemaal concreet en u zult begrijpen dat wij de besluitvorming van de overheid niet kunnen voorspellen. In onze nieuwsbrief in de bijlage vind u alvast een voorschot op de uitvoering. 

Vooral voor de deelname door scholen met grote groepen verandert er veel. Wij schatten nu in dat grote groepen niet worden toegestaan door de overheid. Vandaar dat daar een van de grootste veranderingen in is. Leest u vooral de nieuwsbrief door voor alle details. Deze nieuwsbrief is als document toegevoegd hieronder.

 

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368