Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 02-04-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat leven we nog steeds met elkaar in een onzekere tijd. We proberen voor iedereen zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen, maar dit wordt soms door de actualiteit verstoord. Helaas zit vanaf dinsdag groep 3 in quarantaine. Dat is op onze school de derde groep die in quarantaine moet.

 

Wij snappen heel goed dat dit enorme impact heeft op u als ouders en het gezinsleven. Wij doen dan ook onze uiterste best om hier zo snel als het kan over te communiceren. Als er een melding binnenkomt, dan gaan we meteen in overleg met de GGD, informeer ik de betreffende leerkrachten en het ondersteunend personeel welke contact hebben gehad met de leerling(en) uit de groep. Dan wordt de brief opgesteld en verspreid via  SchouderCom. De medezeggenschapsraad wordt op de hoogte gebracht. Voor ons als school is het dan heel fijn als ouders de vragen die bij deze brief toegevoegd worden zo snel mogelijk beantwoorden. Op die manier hebben wij binnen een korte tijd overzicht en weten wij welke ouders we nog moeten na bellen. Vraag aan u als ouders is om uw telefoonnummer voor ons als schoolmedewerkers zichtbaar te maken in SchouderCom. We kunnen dan meteen vanuit SchouderCom ouders bellen en hoeven niet eerst uw telefoonnummer op te zoeken in onze leerlingenadministratie. Dit is voor u waarschijnlijk een kleine moeite en het scheelt ons erg veel tijd. Helpt u daar ook aan mee? Alleen samen komen we deze periode door. Dank voor alle lieve en bemoedigende woorden die we ontvangen, maar ook de kritische kanttekeningen zijn belangrijk om op de juiste plek neer te leggen. Door samen in gesprek te blijven met elkaar houden we elkaar goed op de hoogte.

 

Zoals u misschien wel gemerkt heeft hangen sinds woensdag het logo en de kernwaarden van onze school op de achtergevel van de school. Wij zijn hier erg trots op! Eind april wordt ook de voorkant van de school voorzien van ons logo en de bijbehorende kernwaarden, zodat iedereen die langs onze school komt kan zien waar wij voor staan.

 

Ook de kernwaarden in de school worden steeds meer zichtbaar. Binnenkort zal het actieteam Pedagogisch klimaat alle kernwaarden aan de leerlingen gaan uitleggen en daarna zullen wij natuurlijk ook u informeren over wat er binnen de school zichtbaar is geworden.

 

Een lang gekoesterde wens is afgelopen maandag in vervulling gegaan. De eerste groepen hebben les gehad van de vakdocent muziek, Vera. Dit schooljaar krijgen alle groepen vier keer een muziekles aangeboden en vanaf het nieuwe schooljaar zal elke groep één keer per twee weken een muziekles krijgen. Verderop in deze nieuwsbrief zal Vera zich aan u voorstellen.
Ook de zoektocht naar een vakdocent beeldende vorming loopt op zijn einde. We zijn nog gesprekken aan het voeren met de laatste twee overgebleven kandidaten en ik verwacht heel snel daar ook een keuze in te kunnen maken. In de volgende nieuwsbrief hoop ik ook de vakdocent beeldende vorming voor te stellen aan u.

 

En dan staat het Paasweekend voor de deur. Ik wens jullie allemaal een heel fijn lang weekend. Aanstaande dinsdag zijn de kinderen vrij, want dan hebben wij als team een studiedag. Deze studiedag zal in het teken staan van het analyseren van de toetsen die de kinderen de afgelopen periode hebben gemaakt. Door deze toetsen goed te analyseren kunnen we de lesstof zo goed mogelijk laten aansluiten bij de behoeftes van ieder kind en dat is wat wij willen. Ieder kind op de Sterrebos is een ster!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Kindcentrum Sterrebos

De afgelopen periode zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met de vorming van ons Kindcentrum. Samen met peuterwerk Sterrenkind en de voor- en naschoolse opvang BSO Bosvlinder zitten wij in één gebouw. Om de samenwerking nog beter vorm te geven hebben wij met elkaar gesproken over onze pedagogische aanpak; de kernwaarden en de gedragsverwachtingen.

 

Hoe fijn is het als een kind in ons gebouw op dezelfde manier welkom geheten wordt, gezien wordt en er overal dezelfde regels gelden? De pedagogische aanpak zoals die op onze basisschool al werd uitgedragen en uitgevoerd wordt, wordt nu ook doorgetrokken naar het peuterwerk en de BSO. De overgang van het peuterwerk naar onze kleutergroepen of naar de voor- en naschoolse opvang wordt hierdoor een stuk makkelijker.

 

Daarnaast zijn we samen aan het onderzoeken hoe we een gezamenlijke nieuwsbrief kunnen uitbrengen zodat alle ouders van Kindcentrum Sterrebos door alle gebruikers tegelijk geïnformeerd worden over de onderwerpen die spelen bij het peuterwerk, BSO en de basisschool. Samen zorgen we dat alle kinderen vanaf 2 jaar in ons gebouw mogen stralen! Binnenkort wordt dit vervolgd.

Peuterwerk Sterrenkind

Vanaf volgende week beginnen we weer met een nieuw thema, Lente. Er wordt geplant, gezaaid, bosjes bloemen gemaakt en veel gewinkeld. We maken samen met de kinderen een tuincentrum. Ook wordt iedere dag de kassa geteld. Samen spelen en leren.

Groet Peuterwerk,

Helma , Karin en Lies.

Inline image

 

Voorstellen BSO Bosvlinder

BSO Bosvlinder is gevestigd in Kindcentrum Sterrebos. Kim en Havva zijn de vaste pedagogische medewerkers op de BSO. Zij stellen zich graag aan je voor:

 

Kim Klijssen

Ik ben Kim Klijssen (rechts) en ik ben 42 jaar oud. Ik ben moeder van 2 kinderen en woon in Heesch. Ik werk nu  13 ½ jaar op verschillende BSO locaties, maar met plezier werk ik al 9 jaar op BSO Bosvlinder.

Het leukste aan werken met kinderen is dat elke dag anders is en dat je ze ziet groeien van een kleine kleuter naar een tiener. Ik ben eerlijk, oprecht en kan goed luisteren. Daarom weet ik goed wat elk kind nodig heeft. Ook kan ik snel vooruit denken en denk snel in creatieve oplossingen. Mijn zorgzaamheid komt goed van pas. Hierdoor voelen de kinderen zich veilig op de BSO.

 

Havva Akalin

Hallo! Ik ben Havva Akalin (links). Ik ben 30 jaar oud en werk al 9 jaar met plezier op verschillende BSO locaties. Ongeveer 5 jaar werk ik nu bij BSO Bosvlinder in Kindcentrum Sterrebos.

Ik vind het leuk om na schooltijd met de kinderen verschillende activiteiten te ondernemen en een leuke band met hen op te bouwen. Het is geweldig om samen met de kinderen creatief bezig te zijn.

Het leukste aan mijn werk is dat ik kinderen zie opgroeien. Ze komen binnen bij ons als kleuter en ze vertrekken als een tiener, wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

                                                                                                                                     

Inline image        

 

Afwezigheidsmelding doorgeven

Is uw kind onverwachts ziek of moet hij/zij naar de tandarts? Dan maakt u via de SchouderCom App eenvoudig een afwezigheidsmelding.

U doet dit als volgt:

  1. Open de App en navigeer naar “Meer” (zie Afbeelding 1);
  2. Kies onder Functie voor de optie “Afwezigheid melden”;
  3. Geef de datum en dagdelen op en om welk kind het gaat (zie Afbeelding 2);
  4. Geef hierna de reden op en vul de toelichting in;
  5. Klik op versturen. De school ontvangt hierna de afwezigheidsmelding.

Inline image

Website

Zoals u misschien al eens gemerkt heeft is de website van onze school ons erg verouderd. We zijn inmiddels de laatste puntjes op de i aan het zetten bij de vorming van onze nieuwe website. Ik hoop u heel snel de nieuwe website te kunnen presenteren. Houdt u SchouderCom aankomende weken goed in de gaten.

Koningsdag

Er kan heel veel niet doorgaan dit schooljaar maar we zijn blij om u te kunnen vertellen dat de koningsspelen (in aangepaste vorm) doorgaan op vrijdag 23 april.  De koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar heel veel basisscholen in Nederland aan meedoen.

De dag start normaal met een gezamenlijk feestelijk Koningsontbijt maar vanwege de Corona maatregelen kan dat niet doorgaan. We starten wel traditioneel met het lied en de dans in de klas. We willen u de gelegenheid geven om hier live bij aanwezig te zijn via teams. Het kan zijn dat uw kind ook in beeld komt. Als u niet wilt dat uw kind in beeld komt, geef dit dan voor 22 april door aan Saskia Gerits via SchouderCom. Dan zorgen wij ervoor dat uw kind buiten beeld blijft.

Over hoe u live kan meekijken via teams, of op een later moment de liveverbinding kan terugkijken, krijgt u zo snel mogelijk een bericht via SchouderCom.

De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de vrijdag voor koningsdag. 27 april is het koningsdag, dit is een nationale feestdag en daarom zijn alle kinderen vrij op deze dag.

 

Bij de koningsspelen hoort Oranje, het zou leuk zijn als iedereen een oranje outfit aan trekt op vrijdag 23 april.

Voorstellen muziekdocent

Afgelopen week is Kindcentrum Sterrebos in samenwerking met Beat-it! Muziekeducatie, gestart met het aanbieden van muzieklessen.

Mijn naam is Vera Schippers en ik kom de muzieklessen geven aan alle groepen. Iedere klas zie ik dit schooljaar vier keer op maandag.

Na de studie Docent muziek aan de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg heb ik een Master of musiceducation op het conservatorium in Den Haag gevolgd. Naast het verzorgen van muzieklessen op verschillende basisscholen ben ik ook dirigente van jongerenkoor Sing4you. Buiten muziek vermaak ik me goed met een spelletjesavond, of het pakken van een terrasje met vrienden (zodra dat weer kan). Dan vliegt een week voorbij!

Ik kijk alweer uit naar de volgende muzieklessen op Kindcentrum Sterrebos!

Inline image

Kinderraad

De kinderraad heeft inmiddels alweer twee keer vergaderd. Hieronder staat een verslag van deze twee keer, geschreven door Esilla die namens groep 6b deelneemt aan de kinderraad.

 

Vergadering 15 januari

 

Feestweek

We hebben samen gesproken over de feestweek in april. De feestweek gaat dit schooljaar helaas niet door, door de strenge corona maatregelen. Als het kan gaan we het volgend schooljaar vieren, we maken dubbel feest van. Omdat we dit schooljaar geen feest hebben gehad. Het is wel jammer voor groep 8 want ze gaan na de zomervakantie weg, maar daar mogen we over meedenken in de volgende vergadering.

 

Cadeau

Paar dagen na de vergadering hebben de kinderen een cadeautje van school gekregen. Het cadeautje werd door leerkrachten of door leden van de MR thuis bezorgd. Het waren kaarsjes en als je ze aanstak kwam er een leuke tekst tevoorschijn zoals ‘’je bent een ster” of “je bent een kanjer” ”ik ben trots op je”.

Thuiswerken

De kinderraadleden hebben samen met hun klas gesproken over hoe zij het thuiswerken vonden. De meeste kinderen vonden het leuk, en sommige vonden het lastig omdat het online werken soms moeilijk was. Maar je kunt er ook iets van leren want normaal regelt de meester of juf heel veel dingen. Tijdens de online lessen moest jezelf alles regelen. Heel veel kinderen wilden weer naar school omdat het daar gezelliger is.

 

Vergadering 26 maart

Terug op school

Juf Inge heeft gevraagd hoe het ging op school. Iedereen is weer blij dat we naar school gaan. Het is weer gezelliger dan online via teams. We hebben nog wel te veel regels waar we ons aan moeten houden maar dat verloopt in alle klassen eigenlijk heel erg goed.  

 

Kernwaardes

Zoals jullie allemaal wel weten werken we op onze school met vier kernwaarden: “vertrouwen” “plezier” “rust” “nieuwsgierigheid”.  Deze kernwaarden zijn al een hele tijd zichtbaar bij ons in de klas maar nu krijgen ze ook binnen de school een plekje. De kernwaarden rust wordt uitgebeeld bij de groepen 7 en 8. Er staan daar vier krukjes met op elk krukje een letter van het woord rust. De kernwaarden nieuwsgierig komt bij de groepen 5 en 6 en dat is uitgebeeld door middel van een groot spel. Bij vertrouwen is er een wandkleed gemaakt en daar hangen allemaal losse tegels van stof. Deze tegels kunnen meegenomen worden naar de klas om over bepaalde onderwerpen te praten. Dit wandkleed hangt bij de groepen 3 en 4. Als kinderraad mochten wij het wandkleed voor de eerste keer helemaal in elkaar klikken! Heel erg mooi en bruikbaar voor elke klas. De kernwaarden plezier wordt uitgebeeld in de centrale hal, daar hangen vier verschillende lachspiegels. We hopen de kernwaarden ook snel aan de ouders te kunnen laten zien.

 

Daarnaast wordt op woensdag 31 maart het logo en de kernwaarden van onze school op de school gehangen, dus als je er langs onze school rijdt dan ziet iedereen wat wij als school belangrijk vinden. Binnenkort wordt dit ook zichtbaar aan de voorkant van de school.

 

Namens de kinderraad,

Esilla, groep 6b

Verjaardagen

 Inline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368