Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 05-03-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat zijn we blij dat de kinderen weer op school zijn! Heerlijk om al die vrolijke gezichten weer in de school te zien! Weliswaar zijn er nog veel maatregelen waar we ons aan moeten houden, maar het is zo fijn om weer samen op school te zijn!

 

Voor de voorjaarsvakantie heeft u het rapport van uw kind ontvangen en inmiddels hebben de online  oudergesprekken plaatsgevonden. Wie had ooit kunnen bedenken dat we op deze manier samen het oudergesprek zouden voeren?! Het was fijn om iedereen weer even gesproken te hebben, want dat contact met u, als ouder, missen we enorm.  
De kinderen van groep 8 hebben vorige week hun definitieve schooladvies gekregen en hebben zich inmiddels allemaal online aangemeld voor het Voortgezet Onderwijs.

 

De afgelopen weken hebben de ouders van de groepen 3 t/m 8 een vragenlijst van de klankbordgroep rapport ontvangen. Wij zijn heel erg blij dat veel ouders deze vragenlijst hebben ingevuld. Dank jullie wel!
Mocht u dit nog niet gedaan hebben dan vraag ik u om dat als nog te doen. Het is belangrijk dat wij uw mening horen zodat wij daar mogelijk rekening mee kunnen houden in het nieuw te ontwikkelen rapport.

De ouders van de kinderen uit de groepen 1 en 2 krijgen deze week of begin volgende week de vragenlijst over het rapport via SchouderCom. Wij hopen dat veel ouders van groep 1 en 2 hieraan zullen deelnemen.

Zodra alle resultaten geanalyseerd zijn zal de klankbordgroep rapport zorgen voor een terugkoppeling van de resultaten.

 

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief is er ruimte in de begroting ontstaan om een muziek- en/of dramaleerkracht en een leerkracht voor de creatieve vakken aan te trekken. Dit heeft de afgelopen periode stil gelegen, vanwege Corona, maar de zoektocht is inmiddels begonnen en er zijn al hele leuke en inspirerende gesprekken gevoerd. Zodra hier meer duidelijkheid over is dan informeer ik jullie daarover.

 

Komende weken maken de kinderen van groep 3 t/m 8 de Cito M toetsen voor spelling, taal, rekenen, technisch lezen en indien van toepassing, begrijpend lezen. Als team zullen we de resultaten van de kinderen (zoals u van ons gewend bent) analyseren om daarna zo goed mogelijk ons onderwijs aan te laten sluiten bij de ontwikkeling van ieder kind.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Inschrijven nieuwe leerlingen

Achter de schermen zijn wij al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar.

Het is daarom van belang dat wij weten hoeveel kinderen er volgend schooljaar instromen. Mocht uw kind volgend schooljaar 4 jaar worden dan vragen wij u om uw kind zo snel mogelijk bij ons in te schrijven. Aanmeldformulieren kunt u vinden op de onze website maar zijn ook te krijgen bij Sally of Inge.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een oriëntatiebezoek te plannen met Inge.

Neem gerust contact op met school of mail naar ingekleindouwel@saamscholen.nl  

 

Inline image

Pensioen Maarten

Maarten, leerkracht groep 5a, heeft ervoor gekozen om aan het eind van dit schooljaar te gaan genieten van zijn welverdiend pensioen. Dat betekent dat we op zoek moeten naar een nieuwe collega. De vacature is uitgezet binnen SAAM*, zodat andere collega’s van SAAM* scholen de kans hebben om hierop te reageren. Zodra hier meer informatie over is hoort u dat van ons.

Wij wensen Maarten aankomende maanden tot de zomervakantie nog heel veel plezier in groep 5a. We hopen dat we Maarten aan het eind van het schooljaar een mooi afscheid kunnen geven zoals hij dat verdient!

Week van de Lentekriebels

 

Inline image

 

Maandag 15 t/m 19 maart is het weer De Week van de Lentekriebels. Dit is een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Voor scholen is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met het geven van lessen relationele en seksuele vorming. Alle scholen in Nederland zijn verplicht om aandacht te besteden aan seksualiteit. Ook wij doen zoals andere jaren weer mee door verschillende lessen te geven over dit thema. Via SchouderCom wordt u door de leerkracht van uw kind op de hoogte gehouden over hetgeen er in de klassen besproken wordt.

Dit jaar hebben we door corona helaas geen algemene informatieavond over De Week van de Lentekriebels, maar op de volgende website kunt u wel meer informatie vinden:

https://www.seksuelevorming.nl/onderwijssoort/basisonderwijs/week-van-de-lentekriebels/informatie-voor-ouders

Voor vragen en opmerkingen over dit onderwerp kunt u altijd terecht bij de leerkracht van uw kind.

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368