Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 27-11-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,


In de brief die ik jullie stuurde afgelopen zaterdag schreef ik al dat wij blij waren dat we open mochten blijven! Toch merken wij ook op onze school dat er in enkele klassen al een kind positief heeft getest op het virus. We houden dit natuurlijk goed in de gaten! Als er 3 kinderen in een groep positief testen ga ik in overleg met de GGD, de groep zal dan waarschijnlijk in quarantaine moeten. Laten we hopen dat dit in elk geval deze week niet gebeurt vanwege het Sinterklaasfeest. Mocht uw kind vanwege milde klachten thuis moeten blijven kunnen zij altijd via Zuluconnect werk voor school doen. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 zijn gewend om op school via Zuluconnect in te loggen.

Ik merk dat er wat onduidelijkheid is ontstaan over het gebruik van de mondkapjes voor kinderen vanaf groep 6, 7 en 8. Door de Rijksoverheid worden twee termen (dringend advies en verplicht) door elkaar gebruikt en dat zorgt voor verwarring. De Rijksoverheid is hier door onze stichting op gewezen. Vooralsnog houden we vast aan het dringend advies. Er is een dringend advies aan kinderen en ouders gegeven om het mondkapje te gebruiken, maar we kunnen dit dus niet verplichten. Goed om te vermelden dat veel kinderen een mondkapje dragen als ze op de gang zijn. Fijn! 

Verderop in de nieuwsbrief staat belangrijke informatie over de Sinterklaasviering van aankomende vrijdag. Ook hier zijn aanpassingen gedaan vanwege de aangescherpte maatregelen.
Maandag 6 december zijn de kinderen vrij. Het team heeft dan een online studiedag. We gaan rapporten van andere scholen bekijken en gaan veel leren over hoe wij ons didactisch handelen kunnen verbeteren.

De kerstviering dit jaar zal ook anders verlopen omdat er na 17.00 uur geen activiteiten mogen worden ondernomen op school. In de volgende persconferentie zal hier meer duidelijkheid over komen. Helaas kunnen wij daar niet op wachten en zullen na Sinterklaas de voorbereidingen voor de kerstviering gaan voorbereiden volgens de maatregelen die er nu zijn. Wordt vervolgd.

We staan met elkaar voor een enorme uitdaging! Fijn om te merken dat de ouders de aangescherpte maatregelen goed naleven. Alleen samen komen we ook deze periode door! Dank voor jullie begrip en steun die wij ontvangen.

Zorg goed voor elkaar!

Mocht je vragen en of opmerkingen hebben laat het ons weten! Alleen door samen te werken komen we deze vervelende periode door!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Sinterklaas

Inline image

Wat fijn dat Sinterklaas ook dit jaar een bezoek brengt aan onze school, en wel op vrijdag 3 december 2021. We zijn blij dat dit feest door kan gaan ondanks de coronamaatregelen. 

Vanwege de huidige maatregelen zullen wij de Sinterklaasviering zonder ouders vieren. Er zijn dus ook geen hulpouders aanwezig op deze ochtend. Wel kunt u de opening via een liveverbinding thuis volgen.  Vrijdag ochtend 8.35 uur gaan we live. Klik daarvoor HIER en de vergadering zal direct starten. 
 
We gaan er voor de kinderen een fijne dag van maken en zullen de Sint op een leuke manier verwelkomen in de school. De schooltijden blijven hetzelfde. 

Kinderen krijgen van school fruit aangeboden en hoeven dus alleen maar water mee te nemen. U hoeft dus geen fruit mee te geven deze dag.  

De leerlingen van groepen 6a, 7a, 7b en 8 mogen hun surprises vrijdagochtend meenemen. Zorg ervoor dat de surprise zo verpakt is dat de andere kinderen niet meteen kunnen zien voor wie het gemaakt is (denk aan verpakken in een grote vuilniszak).  

We gaan er ook dit jaar weer met z’n allen een hele leuke dag van maken!    

Nieuws BSO Bosvlinder

 

Wat we hebben gemaakt op de BSO:

 

Pepernoten cheesecake in een glaasje.

 Inline image

WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram pepernoten (oftewel kruidnoten) (+ extra ter decoratie)
  • 100 gram MonChou
  • 40 gram roomboter
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap

ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):

Verkruimel 100 gram pepernoten in de keukenmachine. Meng hierdoor 1 eetlepel witte basterdsuiker en een snufje zout.

Smelt 40 gram roomboter en meng hier de helft van de verkruimelde pepernoten doorheen.

Mix 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram MonChou, 3 eetlepels witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar tot een egale massa (gebruik hiervoor eventueel de keukenmachine of een handmixer).

Neem de glaasjes en verdeel hierover de verkruimelde pepernoten met de roomboter over de bodem. Dit hoef je niet aan te drukken, doe je dit wel dan heb je de kans op een hele harde, compacte bodem.

Verdeel dan de helft van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel over de bodem en verdeel hierover de andere helft verkruimelde pepernoten. Hierboven verdeel je weer de rest van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel. Zo krijg je de pepernoten en het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel om en om. Zet de glaasje vervolgens minimaal 1 uur maar het liefst een nachtje in de koelkast om op te stijven. Garneer voor je ze gaat serveren met wat verkruimelde pepernoten.

 

                                                  De Bso de Bosvlinder wenst jullie een  Fijne sinterklaas!

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

We zijn nu vanuit het peutergroep met een nieuwe groep gestart.

Deze groep heet de Vinken.

 

Inline image

De bestaande groep heet:  Zwanen.

Inline image

Ook dit jaar een beetje sint op de groep!

De kinderen zijn nog zo jong,  maar natuurlijk mag deze goede man niet ontbreken.

Een grip uit onze activiteiten die te maken hebben met het thema feest ( sint ) zijn:

Een mooie knutsel van een wortel , het lezen van een boekje,  spelletjes en verkleden en we gaan pietengym doen.                         

                                                                               Fijne Sint namens het peuterwerk

 

Nieuws logopedie

 

Beste ouder(s),

In Kindcentrum Sterrebos kan uw kind logopedie krijgen. Dit is voor uw kind heel laagdrempelig. Waar kan een logopedist uw kind mee helpen?

  • Niet of nauwelijks spreken
  • Uitspraakproblemen
  • Taalproblemen
  • Eetproblemen bij jonge kinderen (pre-verbaal)
  • Leesproblemen
  • Stotteren
  • Trainen van de mondmotoriek bij open mond gedrag
  • Screening van het gehoor
  • Trainen van auditieve vaardigheden om kinderen voor te bereiden op het lezen en schrijven.

Twijfelt u over de spraak/taalontwikkeling van uw kind? Weet u niet zeker of logopedie nodig is? Maak een afspraak met een van onze logopedisten.  Wij kunnen (gratis en vrijblijvend) naar uw kind luisteren en advies geven. Logopedie wordt voor 100% door de zorgverzekering vergoed. Er zijn voor u geen kosten.

 

Met vriendelijke groeten,

Team logopedie van Kindcentrum Sterrebos

Claire de Jong, Jara de Veer, Martine van Otterloo, Pleuni van Trier (logopedisten)

www.logopedieoss.nl

info@logopedieoss.nl

06-23400866

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368