Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 22-10-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Vandaag start de herfstvakantie. De eerste periode van het schooljaar 2021-2022 zit er alweer op. Een periode waarin we gestart zijn met de nieuwe groep, elkaar hebben leren kennen en de verwachtingen tussen kinderen, ouders en leerkrachten zijn uitgesproken. We zijn gelukkig goed van start gegaan, maar merken dat het lerarentekort ook onze school heeft bereikt. Als er een leerkracht ziek is, is er binnen de gehele stichting nauwelijks nog iemand beschikbaar. Een vervelende situatie die we als team zo goed mogelijk proberen op te vangen, maar dat zal een hele klus worden! Weet dat we in elk geval ons uiterste best doen om de kinderen elke dag allemaal op school te ontvangen.

 

We zijn blij (ondanks de oplopende besmettingen rondom Corona) dat het weer mogelijk was om een Sterrenkijkershow te organiseren voor de kinderen, maar ook excursies en activiteiten kunnen weer plaatsvinden. Daar genieten we allemaal van! Fijn ook dat er weer zoveel ouders mee ondersteunen en helpen bij de activiteiten. Sommige ouders hebben ook al een kijkje genomen na schooltijd in het klaslokaal van hun kind(eren). Als team willen we nogmaals benadrukken dat u van harte welkom bent om na schooltijd even binnen te lopen in de school of het klaslokaal van uw kind(eren).

 

In deze nieuwsbrief wil ik ook aandacht vragen voor de serie Squid Games die op dit moment ontzettend veel media-aandacht krijgt. Wij zijn erg geschrokken van het aantal kinderen van onze school die met deze serie in aanraking zijn gekomen. Squid Game heeft een Kijkwijzer-advies van 16 jaar en is dus niet voor kinderen. De serie bevat beelden van grof geweld, details van verwondingen, seks, poging tot zelfmoord, en grof taalgebruik. In de klassen hebben we hier meteen aandacht aan besteed en uitgelegd dat dit geen serie voor kinderen van de basisschool is. We willen hier dus op onze school ook niet mee geconfronteerd worden, dus ook niet met carnaval later dit schooljaar. Wij rekenen hierin op uw begrip!

 

Na de herfstvakantie staat op woensdag 3 november het Nationaal Schoolontbijt op het programma. Verderop in de nieuwsbrief vindt u hier meer informatie over. De kinderen mogen deze ochtend in pyjama naar school komen om samen met hun juf/ meneer en klasgenootjes te genieten van een gezond ontbijt. Denkt u eraan om op dinsdag 2 november een bord, beker en bestek mee te geven aan uw kind?

 

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne herfstvakantie! Rust lekker uit en over een week op maandag 1 november ontvangen we iedereen weer graag op school!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Pieter is vader geworden!

 

Vorig week is Pieter, vakdocent gym, vader geworden van een zoontje Melle! Wij feliciteren Pieter en zijn vriendin Janneke met de geboorte van Melle en wensen ze heel veel geluk!

 

Melle

De aankomende weken zal Pieter vervangen worden door andere SEC collega’s. Ook de naschoolse activiteiten kunnen daardoor gewoon doorgaan.

Geen ateliers meer

 

In overleg met het team en de MR hebben wij besloten om vanaf dit schooljaar geen ateliers meer te organiseren. In onze jaarkalender staan nog wel ateliers gepland maar deze zullen niet meer doorgaan.

 

Ateliers zijn enkele jaren geleden ontstaan, omdat wij als team merkte dat er te weinig aandacht was voor de creatieve vakken in het lesrooster. Nu, een aantal jaren later, hebben we flink geïnvesteerd in de creatieve vakken door het inzetten van vakdocenten. Elk kind op onze school krijgt één keer per twee weken muziekonderwijs en beeldende vorming aangeboden. Dat betekent dat er voldoende tijd wordt besteed aan de creatieve vakken en hiermee dus de ateliers overbodig zijn geworden.

 

Mocht u daar vragen en/of opmerkingen over hebben dan horen wij die graag. Neemt u dan gerust contact op met de leerkracht van uw kind(eren) of met mij (Inge).

Vragenlijst gebruik foto’s en video’s

 

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u gevraagd, de vragenlijst om toestemming voor het gebruik van foto’s en video’s van uw kind(eren) voor de schoolgids, website of social media, in te vullen. Helaas hebben wij dit formulier nog niet van alle kinderen ontvangen. Als het niet lukt om de digitale vragenlijst via SchouderCom in te vullen dan kunt u altijd aan Sally een papieren versie vragen. Voor ons is het belangrijk dat alle ouders deze vragenlijst invullen, dus mocht u dat nog niet gedaan hebben wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doen!

Oud papier

 

Helaas is het ons nog niet gelukt om voor alle data van dit kalenderjaar ouders te vinden die mee willen helpen om het oud papier op te halen. We zoeken nog 2 ouders voor woensdag 29 december. Je start om 18.00 uur bij de hoofdingang van school en rond 20.00 uur ben je terug. Wie kan ons helpen?

Stuur een email naar saskiagerits@saamscholen.nl of een bericht naar Saskia via SchouderCom.

Oude overhemden gezocht

 

Voor het vak beeldende vorming zijn wij op zoek naar oude overhemden zodat de kinderen creatief bezig kunnen zijn zonder hun eigen kleding vies te maken. Mocht u oude overhemden over hebben, zou u deze dan aan uw zoon/dochter willen meegeven? Wij zijn daar erg blij mee!

Brigadieren

 

Binnenkort worden de leerlingen van groep 8, die zich hiervoor hebben opgegeven, geïnstalleerd tot verkeersbrigadier, zodat zij na schooltijd alle kinderen weer veilig over kunnen laten steken. Helaas is de club ouders die ons hierbij helpt heel erg klein geworden. Hierbij dus een dringende oproep aan ouders die mee willen werken aan de veiligheid van alle kinderen door mee te helpen als verkeersbrigadier. Hiervoor kunt u contact opnemen met Petra Strijbosch (onderwijsassistent groepen 3 en 4) en/of  Ilse van de Kamp (verkeersouder). Alvast bedankt!   

  

Nieuws BSO Bosvlinder

 

We hebben bijna herfstvakantie

De thema die er in de herfstvakantie op de BSO is :

Ontdek Japan.

Een greep uit onze activiteiten zijn:

Chopstick game

Koi karpers

Viskoekjes

Kleuren sudoku

Smikkelen van Sushi

Inline imageInline image

 

Fijne vakantie allemaal!

Nieuws Peuterwerk Sterrenkind

 

Hallo iedereen,

 

De Herfst is weer begonnen en dat sluit mooi aan op ons thema Herfst.

Heerlijk met de peuters naar buiten door wind en regen.

Bladeren rapen, eikels zoeken en de wind door de haren.

Binnen hebben we een mooie herfsttafel en de lokalen zijn ingericht met herfst spullen.

Ook liggen er puzzels en speelgoed welke met Herfst te maken heeft.

 

Laat de Herfst maar komen.

 

 

Inline image       Inline image

 

Groet Peuterwerk Sterrenkind

Schoolontbijt

 

Inline imageInline imageInline image

BVL vignet

 

Inline image

Buurtgezinnen 

 

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms duurt zo’n periode te lang en stapelen problemen zich op. We kunnen het ons allemaal voorstellen als je te maken hebt met een scheiding, er ziekte in het gezin is of een kind extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders en soms dreigt dan de emmer over te lopen. Voor die gezinnen is in Oss een nieuw initiatief gestart: Buurtgezinnen 

 

Buurtgezinnen zoekt voor overbelaste gezinnen een steungezin. Dit steungezin helpt en biedt steun gericht op de kinderen in het gezin. Buurtgezinnen wil zo voorkomen dat de kinderen gaan lijden onder de gezinsproblemen. De steun varieert van een dagdeel per week tot maximaal een weekend per 2 weken. Kun jij deze steun wel gebruiken of wil je juist deze steun geven? Lees de folder of kijk op www.buurtgezinnen.nl. Ik kom graag bij je langs om vrijblijvend kennis te maken. Buurtgezinnen Oss kun je ook volgen via Facebook: Buurtgezinnen.in.Oss of Instagram: buurtgezinnenoss.

 

Jolanda Klerks

 

Inline imageInline image

Aanmelden nieuwe leerlingen

 

Inline image

Verjaardagen

 

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368