Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 25-01-2021

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Vandaag verschijnt de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Helaas kunnen we nog steeds de kinderen niet op school verwelkomen en werken we allemaal zoveel mogelijk vanuit thuis. Aan het team schreef ik het al eerder. Wat ben ik TROTS op de kinderen, u als ouders en het team! Samen doen we ons uiterste best om de kinderen zo goed mogelijk thuisonderwijs te geven. Wij beseffen ons dat de dubbelrol van ouders (vader/ moeder, juf/ meneer en eigen werkzaamheden) veel van iedereen vraagt. Laten we hopen dat er volgende week meer duidelijkheid komt over het mogelijk openen van de basisscholen! Wij houden u in elk geval zo goed mogelijk op de hoogte.

 

Het aantal kinderen in de NOODopvang blijft maar stijgen. Nu kunnen de leerkrachten van groep 1-2 en de onderwijsassistenten de groepen nog draaien. We hopen dat we geen leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 moeten gaan inzetten bij de NOODopvang, want dat zou betekenen dat uw kind een dag geen thuisonderwijs kan krijgen. Daarom nogmaals een dringende oproep aan alle ouders, maak alleen gebruik van de NOODopvang als het echt niet anders kan! Dank voor uw begrip.

 

Vanwege alle nieuwe maatregelen hebben wij helaas moeten besluiten om de voorbereidingen voor de feestweek die gepland staat op 26 april tot en met vrijdag 30 april, vanwege ons 50-jarig bestaan, stil te leggen. De Corona maatregelen maken het op dit moment voor ons niet mogelijk om een goede en leuke feestweek te organiseren voor alle kinderen. Dat betekent dat wij deze feestweek gaan uitstellen tot het virus onder controle is.

 

Ik ben blij u te kunnen melden dat het ons gelukt is om een geschikte kandidaat voor groep 7 te vinden. Luc Pinckaers zal vanaf dinsdag 2 februari ons team komen versterken. Hij zal op donderdag en vrijdag de taken van Christel overnemen in groep 7 en op dinsdag en woensdag met kleine groepjes kinderen aan het werk gaan! Luc van harte welkom! Hopelijk kan Luc snel in levende lijve met u kennis maken, maar omdat dit nu niet mogelijk is stelt Luc zich later in deze nieuwsbrief aan u voor. Christel zal na de carnavalsvakantie beginnen aan haar nieuwe taak bij ons op school. Zij zal als gedragsspecialist aan het werk gaan. Christel, fijn dat je bijna kan gaan starten met deze nieuwe taak.

 

Vanaf nu gaan we op zoek naar een muziek-, drama- en beeldende vorming leraar. Samen met een aantal collega’s gaan we de vacature opstellen en we hopen hier binnenkort ook sollicitatiegesprekken voor te voeren. Uiteraard houden wij u op de hoogte.  

 

Mocht u vragen hebben of u zorgen maken over uw kind, meld deze zorgen dan bij de leerkracht van uw kind of bij Maaike en Nadja. Wij denken graag met u mee daar waar dat nodig is. Laten we met elkaar hopen dat de scholen op maandag 8 februari weer open mogen. Volgende week horen we daar mee over. Tot die tijd zorg goed elkaar!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

 

Voorstellen nieuwe collega groep 7

Hallo allemaal!

Vanaf 2 februari ben ik werkzaam op KC Sterrebos. Ik ben Luc, 37 jaar oud en ik woon samen met Lonneke en onze 2 jongens (Guus en Jelle) in Oss.

In mijn vrije tijd badminton ik graag en gaan wij graag met onze kinderen in het bos wandelen of naar een museum toe. Op vakantie gaan vinden wij heerlijk. Lekker kamperen en genieten!

Inmiddels ben ik 14 jaar leerkracht en heb ik gewerkt in onder andere Den Bosch en Nistelrode. In die jaren heb ik in bijna alle jaargroepen gestaan. Nog steeds ga ik met veel plezier naar school om kinderen te helpen en te begeleiden.

 

Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging op deze school. We komen elkaar vast snel tegen!

 

Inline image

Doekoe actie 

Als school doen we dit jaar mee aan de Doeke-actie van supermarkketen COOP. 

Op dinsdag 7 april gaat de deze Doekoe-actie van start. Tijdens de actie, die de supermarktketen in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Arla Foods en Unilever organiseert, kunnen klanten sparen voor sport- en spelmaterialen voor scholen in de buurt. De Doekoe-actie belooft een groot succes te worden!

Tijdens de Doekoe-actie ontvangen klanten van Coop bij aankoop van geselecteerde producten van Arla Foods en Unilever Doekoe-munten. Deze munten kunnen ze doneren aan scholen uit de buurt. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen aan het eind van de actie aan sport- en spelmaterialen mogen besteden.  

 

Spaart u/ familieleden en/of vrienden mee voor onze school? 

Voorstellen stagaire

Mijn naam is Rune Derks en je kan mij zien op donderdag en vrijdag in de NT2 Taalklas als stagiaire.

Ik ben 16 jaar oud en ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding Onderwijsassistent op ROC de Leijgraaf in Oss. Hierna wil ik doorsturen om uiteindelijk zelf leraar te worden. Ik heb ervoor gekozen om het onderwijs in te gaan omdat ik graag een goede schoolervaring en begeleiding wil bieden.

 

Ik ben een creatief persoon en vind dit leuk om over te kunnen brengen naar kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te schrijven, tekenen, schilderen, muziek te luisteren en boeken te lezen. Als U nog vragen heeft kan U die altijd stellen.

 

Groetjes, Rune.

Inline image

Verjaardagen

Inline imageHappy Birthday

Inline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368