Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 28-08-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,


De eerste schoolweek van het schooljaar 2020-2021 zit er alweer op. We zijn goed van start gegaan en dat is fijn om te merken. We zien weer heel veel blije gezichten en hebben prachtige vakantiefoto’s van de leerlingen gezien. De nieuwe potloden, schriften en werkboeken zijn uitgedeeld en daar zijn de eerste bladzijdes al van gemaakt.

Tijdens de eerste weken besteedt de leerkracht samen met de leerlingen veel tijd aan het kennismaken met elkaar en het samen vormen van een groep.

Op de eerste schooldag was het wat rommelig op het schoolplein. Veel leerlingen en ouders moesten weer even wennen aan de afspraken en regels die op het plein gelden. Gelukkig gaat het nu elke dag beter en dat vind ik fijn! Toch merk ik dat het nog best druk op het schoolplein is en dat het 1,5 meter afstand houden van elkaar lastig is. De spreiding van ouders van de onderbouw en bovenbouw breng ik nogmaals onder de aandacht. Ouders van de leerlingen uit groep 1 t/m 4 mogen hun kind ophalen op het schoolplein. Ouders van de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 moeten buiten het schoolplein wachten. Laten we ons samen aan de afspraken houden zodat het voor iedereen veilig blijft en hopelijk iedereen gezond blijft!

Vanaf volgende week staan de informatieavonden gepland. U heeft hier gisteren een bericht van ontvangen via SchouderCom. Noteer goed wanneer de informatieavond van uw zoon/ dochter gepland staat. Op deze avonden verwachten we van elke leerling één ouder die aanwezig is. Het is fijn en goed om kennis te maken met de leerkracht van uw kind en te weten welke onderwerpen aanbod komen in het schooljaar.

Ook dit schooljaar bieden wij stagiaires van verschillende opleidingen weer de kans om stage te lopen bij ons op school. Alle stagiaires vragen wij om een kort stukje te schrijven en zich voor te stellen in de nieuwsbrief. Verderop in de nieuwsbrief kunt u kennismaken met een aantal stagiaires die al gestart zijn. Wij wensen ze een hele fijne en leerzame stage toe!

Mocht u vragen of opmerkingen hebben voor de leerkracht of voor mij neem dan contact met ons op. Blijf niet te lang lopen met iets maar maak het bespreekbaar. Iets kleins kan beter meteen uitgesproken of besproken worden voordat het iets groot wordt. Sommige ouders hebben al snel het idee dat ze dan meteen als ‘zeur’ ouder worden bestempeld maar dat is echt niet het geval. Samen, leerkrachten en ouders, zorgen wij ervoor dat alle leerlingen zich fijn en prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen.

Ik wens iedereen een heel fijn schooljaar toe!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Informatieavonden

In de nieuwsbrief nogmaals het overzicht van de informatieavonden die vanaf volgende week gehouden worden. Wij verwachten dat van elke leerling één ouder aanwezig is.

Inline image

 

Schoolfotograaf

Op maandag 7 september komt de schoolfotograaf op onze school. We hebben een planning gemaakt waarin wij natuurlijk rekening hebben gehouden met de gym- en buitenspeeltijden van de groepen. Dit jaar zullen broertjes/zusjes foto’s gemaakt worden van de leerlingen die op onze school zitten. Vanwege Corona, is het helaas dit jaar niet mogelijk om foto’s te laten maken met broertjes/zusjes die niet (meer) op onze school zitten.

Familiecontactpersoon

Adriëtte van den Berg is familiecontactpersoon van onze school. Zij is op de volgende dinsdagochtenden  aanwezig op school.

Inline image

Inline image

Mad Sience

Afgelopen week hebben de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 een promotieshow van Mad Sience bezocht. Dat was een enorme ervaring. Samen met de professor hebben de leerlingen genoten van allerlei proefjes. Heeft uw kind ook zo genoten? Dan hebben we goed nieuws! De professor komt terug naar onze school voor een naschoolse cursus waarin hij samen met de leerlingen uit groep 3 t/m 8 nog veel meer proefjes gaat uitvoeren. Op de volgende dagen zal de professor op school komen van 15.00 uur tot 16.00 uur:

Maandag 21 september
Maandag 28 september
Maandag 5 oktober (let op dit is een studiedag voor de leerlingen maar deze cursus gaat wel door)
Maandag 12 oktober

Wilt u uw kind aanmelden? Dan kunt u dat doen door middel van deze link inschrijven Mad-Science 2020-2021

Eén á twee weken voor aanvang van de cursus ontvangen ouders een bevestiging van deelname via Mad Sience.

Even voorstellen……

Hieronder stellen een aantal stagiaires zich aan u voor……

 

  

Beste kinderen en ouders,

 

Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Agustina del Bao. Ik ben 41 jaar, geboren en getogen in Oss en ik ben mama van twee schoolgaande kinderen.

Dit schooljaar mag ik mijn opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs afronden op De Sterrebos, in groep 7/8 onder mentorschap van Petra Orme.

De eerste weken van het schooljaar zal ik op maandag in de klas aanwezig zijn en later worden dat de maandag én de dinsdag.

Ik heb er ontzettend veel zin in om met de leerlingen van groep 7/8 aan de slag te gaan en ik ga mijn uiterste best doen hen zo goed mogelijk mee te begeleiden naar de volgende stap in hun ontwikkeling!

Inline image

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Mirte, ik woon in Oss en ben 22 jaar. Ik zit op ROC de Leijgraaf in Oss en doe de opleiding onderwijsassistent. Dit is mijn derde en laatste schooljaar. Ik kom het hele jaar elke maandag en dinsdag (en woensdag) stage lopen in de Taalklas. Ik heb hier ontzettend veel zin in!

  Inline image

 

 

 

Hallo, ik ben Noortje van Herpen. Dit jaar loop ik op maandag en dinsdag stage in groep 1/2 a. Vanaf februari kom ik ook elke woensdag. Ik volg de opleiding Onderwijsassistent niveau 4. Ik zit nu in mijn tweede jaar van deze opleiding en omdat ik het versnelde traject volg is dit tevens ook mijn laatste jaar. Misschien ken je mij nog van vorig jaar? Ik heb namelijk al in groep 6/7 stage gelopen. Ik vind het super leuk om nog een jaar op deze school stage te mogen lopen en kijk erg uit naar     alle dingen die ik hier mag doen en leren. Groetjes!

Inline image

 

 

 

Hallo allemaal,

Ik ben Mayke en ik zit mijn derde jaar van de opleiding logopedie aan de HAN in Nijmegen. Ik zal bij Pleuni (de logopediste) meelopen tot midden december. Mochten jullie vragen hebben, dan kom gerust even binnen lopen. 

SEC on tour

Inline image

Verjaardagen

Inline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368