Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 14 juni

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,


De eerste week van volledige heropening van school zit erop. We zijn erg tevreden hoe de eerste week is verlopen. Zo fijn om weer overal in het gebouw de stemmen van de leerkrachten en de kinderen te horen!

Het wegbrengen van de kinderen verloopt erg soepel. Het ophalen is nog wel een aandachtspunt. We merken dat er om 14.45 uur of om 12.30 uur toch veel drukte ontstaat op het plein. Om het voor iedereen veilig te laten  verlopen maken we een kleine wijziging in de ophaal tijd. Vanaf aanstaande maandag vragen wij.....

 

Inline image

 

De kinderen die opgehaald worden door een BSO blijven tot 14.45 uur of 12.30 uur in de eigen klas en gaan pas op de reguliere eindtijden naar buiten.

Als u uw kind heeft opgehaald vragen wij u om zo snel mogelijk samen met uw kind het schoolplein te verlaten zodat iedereen de ruimte krijgt om de 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Mocht uw kind te laat zijn of later komen vanwege een afspraak dan mag uw kind via de hoofdingang naar binnen. Daar zal uw kind worden opgevangen door Rogier of een andere collega. Als u uw kind onder schooltijd op komt halen dan mag dat ook via de hoofdingang. Wij zullen dan uw kind ophalen uit de klas en meenemen naar de hoofdingang.

 

En dan breken de laatste vier weken van dit schooljaar aan. We zijn al een tijdje druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Verderop in de nieuwsbrief leest u hoe de groepsverdeling er het nieuwe schooljaar komt uit te zien. Ik hoop u eind deze week ook te vertellen bij welke leerkracht(en) uw kind(eren) in de klas komen.

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Schooljaar 2020-2021

Als team zijn wij samen met de MR al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar 2020- 2021. Waar we altijd als eerste mee starten is het kijken hoe de groepen eruit komen te zien. De afgelopen jaren merken we dat we een flinke instroom hebben in de kleuterklassen en dat heeft ons doen besluiten om vanaf volgend schooljaar met 4 kleutergroepen te starten. Een mooie ontwikkeling waar we enorm trots op zijn! Dat betekent wel dat de huidige leerlingen van groep 1 allemaal verdeeld worden over de vier groepen 1-2. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met verschillende criteria om de groepen zo gelijkmatig mogelijk te verdelen.

De huidige groep 3a (van juf Hetty) zal komend schooljaar verdeeld worden over een combigroep 3-4 of 4-5. De ouders van deze leerlingen hebben wij afgelopen periode hierover persoonlijk geïnformeerd.

De groepsverdeling voor het schooljaar 2020-2021 ziet er als volgt uit: 

Inline image

Volgende week hoort u welke leerkracht(en) de groep van uw kind krijgt. De indeling van de groepen 1-2 en groep 3-4 en 4-5 zullen we eind van deze week bekend maken. Vanwege de AVG wetgeving mogen wij geen leerlingenlijsten mee naar huis geven. Wij zullen dus op het plein voor de ouders van deze groepen een inkijkmoment organiseren. Als uw kind in één van deze groepen zit, wordt u hierover apart geïnformeerd. 

Rapport

De afgelopen periode heeft u thuis enorm hard gewerkt aan de ontwikkeling van uw kind. We zijn trots op de inzet van u als ouder! Samen met uw kind is er hard gewerkt! In deze periode heeft u uw kind misschien ook op een andere manier leren kennen. Wij zijn heel erg benieuwd naar het beeld wat u heeft over uw kind en natuurlijk het beeld wat uw kind van zichzelf heeft. Daarom hebben wij een rapportversie voor ouders en kinderen gemaakt. Aankomende maandag krijgen de kinderen de rapportversie voor ouders en kind mee naar huis en daarnaast een brief met uitleg. Mocht u na het lezen van deze brief nog vragen hebben dan mag u contact opnemen met de leerkracht van uw kind(eren). Zij helpen u graag. In de klas krijgen de kinderen ook uitleg hoe zij samen met u het rapport in mogen vullen.

Oudergesprekken

Zoals u weet zullen de oudergesprekken van donderdag 25 juni en dinsdag 30 juni online plaats vinden via Teams. Aanstaande dinsdag zullen de intekenlijsten via SchouderCom worden gedeeld, zodat u zich kunt intekenen voor het oudergesprek. De ouders van de groepen 1 t/m 7 worden allemaal uitgenodigd voor het oudergesprek. De oudergesprekken van de kinderen uit groep 8 zijn facultatief. Dat betekent dat er alleen gesprekken plaats vinden als de leerkracht of de ouder hier om vraagt.

 

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368