Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 03-07-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,


Vandaag verschijnt de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We sluiten een bijzonder schooljaar af! Wat is er veel gebeurd en wat hebben wij ons gesteund gevoeld door u als ouder in de Corona periode! Woensdag hebben we alle gezinnen in de bloemetjes gezet. Op deze manier hebben we u willen bedanken voor uw inzet, betrokkenheid en hulp tijdens de afgelopen periode. Deze zijn we samen doorgekomen! Veel ouders hebben ons laten weten dat ze dit erg gewaardeerd hebben en daar zijn we blij mee.

 

Aan het eind van het schooljaar nemen we ook afscheid van onze leerlingen in groep 8. Voor hen ziet het afscheid nemen er ook iets anders uit, maar samen met de kinderen proberen we het toch fijn en op een goede manier af te sluiten. De leerlingen van groep 8 zullen aankomende week de musical opvoeren voor alle kinderen van onze school en op donderdag 9 juli zullen zij in theater de Lievekamp de musical spelen. De ouders van groep 8 kunnen via een livestream meekijken. Donderdagavond staat het afscheidsfeest voor de groepen 8 gepland. Deze keer helaas zonder ouders, maar wel met een verrassende activiteit die nog nooit in de school heeft plaatsgevonden. Vrijdag 10 juli nemen we afscheid van onze groep 8 leerlingen met een ontbijt om ze vervolgens met de hele school uit te zwaaien. Wij wensen de leerlingen een hele fijne vakantie en heel veel succes op de nieuwe school. Het ga jullie goed en kom vooral nog eens vertellen hoe het met je gaat!

 

Daarnaast nemen we ook afscheid van een aantal collega’s:
- Ans en Ineke nemen komende week afscheid van het team en de kinderen. Zij gaan genieten van hun welverdiend pensioen. Bedankt voor jullie inzet en wij wensen jullie heel veel plezier met alle vrije tijd die gaat komen.
- Anne van der Loop neemt aankomende week afscheid van ons. Zij heeft het afgelopen jaar ingevallen op onze school. Ook Anne bedanken we voor haar inzet en betrokkenheid bij onze school en wensen haar veel succes met de werkzaamheden vanuit de invalpoule van SAAM*. Hopelijk zien we je nog een keer op onze school als we een invalster nodig hebben.
- Beide vakdocenten gym nemen afscheid van onze school. Evy en Toine hebben allebei een andere school en/of andere werkzaamheden toegewezen gekregen. Wij bedanken Evy en Toine voor de leuke en actieve gymlessen die zij verzorgd hebben op onze school en wensen ze heel veel succes met de nieuwe werkzaamheden. In de formatiebrief stond dat Paul van den Berg onze vakleerkracht gym zou worden,  maar Paul heeft ons afgelopen week laten weten dat hij een nieuwe baan heeft. Het Sport EXpertise Centrum is op zoek naar een geschikte kandidaat die vanaf komend schooljaar op onze school de gymlessen kan verzorgen. Zodra bekend is wie dat gaat doen zal ik u daarover een bericht sturen.
- Jenna, LIO stagiaire groep 8, neemt afscheid. Zij heeft haar eindstage zeer succesvol afgerond bij ons. Gefeliciteerd Jenna en wij zijn blij dat Jenna is aangenomen binnen de invalpoule van SAAM*, dus mogelijk zien we Jenna nog een keer als ze een dag komt invallen. Heel veel plezier en succes binnen onze stichting SAAM*.

 

In de zomervakantie blijven we de ontwikkelingen in het land rondom Corona volgen en zullen u in de laatste vakantieweek informeren over de dan geldende protocollen en richtlijnen van het RIVM. U krijgt dan ook te horen hoe het gaat met het halen en brengen van de kinderen. Daarnaast zal ik u dan ook alle laatste informatie geven zoals het gymrooster, data informatieweek enz.

Mocht het in de vakantie nodig zijn om welke reden ook dat er contact met school gewenst is dan kunt u mij (Inge) altijd een bericht sturen via SchouderCom. Ik zal de berichten van SchouderCom met enige regelmaat in de vakantie lezen.

 

Ik wens u allemaal een hele fijne en zonnige vakantie toe. Rust met elkaar goed uit, geniet van de activiteiten die u gaat ondernemen en wij hopen u allemaal weer gezond en uitgerust terug te zien op maandag 24 augustus! Fijne vakantie!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

MR verkiezingen

Zoals u weet zijn er de afgelopen periode MR verkiezingen geweest. De verkiezingscommissie van de MR heeft de stemmen geteld die de afgelopen periode zijn uitgebracht. In totaal hebben 93 ouders hun stem uitgebracht. Monique Graste en Cristel van Gennip hebben de meeste stemmen gekregen en zullen vanaf volgend schooljaar de MR van Kindcentrum Sterrebos versterken. Dat betekent dat we afscheid gaan nemen van Eveline Voets en Femke Otjens. Eveline en Femke ontzettend bedankt voor jullie inzet, betrokkenheid en deskundigheid. Monique en Cristel van harte welkom in de MR!

Vakantie risico gebieden


Een aantal landen staat nog steeds omschreven als een oranje risicogebied vanwege het Coronavirus. Dat wil zeggen dat deze landen alleen geadviseerd wordt om te bezoeken als reizen noodzakelijk is. Alle ouders maken hier natuurlijk zelf een afweging in. Mocht u op reis gaan naar een oranje risicogebied dan vraag ik aan u om met mij (Inge) contact op te nemen. Samen kunnen we dan afstemmen wat er nodig is en welke maatregelen er mogelijk getroffen moeten worden voordat uw kind weer naar school toe komt.

NIEUW! Naschoolse sport mogelijkheid!

Wij zijn blij u te kunnen melden dat vanaf volgend schooljaar de vakleerkracht gym, naschoolse sport gaat aanbieden op dinsdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur in onze gymzaal bij school. De kinderen die ervoor kiezen om hier aan mee te doen zullen wij van 14.45 uur tot 15.00 uur begeleiden tijdens het omkleden, zodat u als ouder niet op en neer hoeft naar onze school voor 15 minuten.

 

We hebben ervoor gekozen om de onderbouw en bovenbouw te splitsen waardoor kinderen om de week mee kunnen doen aan naschoolse sport. Op dinsdag 25 augustus zal de bovenbouw(groep 5 t/m 8) starten met deze naschoolse sport mogelijkheid en op dinsdag 1 september zal de onderbouw (groep 1 t/m 4) starten. Elke week wisselen de onderbouw en bovenbouw elkaar af. De kosten zijn €2,50 per keer. U kunt via onderstaande links al inschrijven voor het hele schooljaar. Wij hopen dat heel veel kinderen gebruik gaan maken van deze optie.  

 

https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/naschoolse-sport-sterrebos-bovenbouw/

 

https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/naschoolse-sport-sterrebos-onderbouw/

 

Kinderen die op dinsdag al opgevangen worden door de bso van AVEM op onze school en toch graag willen deelnemen aan de naschoolse sport activiteit vraag ik aan ouders om hun zoon of dochter aan te melden via de mail. Zij kunnen een mailtje sturen naar administratie.bssterrebos@saamscholen.nl. Deze leerlingen zullen wij als school inschrijven.  

 

NOODOPROEP Oud papier

Voor volgend schooljaar zijn we dringend op zoek naar nieuwe lopers voor het ophalen van oud papier. Zonder de hulp van ouders kunnen we niet meer blijven lopen en daardoor zullen we veel extra inkomsten mislopen. Het geld dat opgehaald wordt met het lopen van oud papier wordt door de ouderraad ingezet om leuke activiteiten voor de kinderen op school te organiseren.  

 

Het ophalen van het oud papier is 2x per maand op woensdag van 18.00 uur tot 20.30 uur ongeveer. 

We lopen op een avond met 4 personen. U start altijd bij onze school. U kunt zelf aangeven hoe vaak je per jaar wilt lopen en u mag ook aangeven op welke data je wel en welke data je niet kan lopen. 

Bent u die ouder die ons en de kinderen gaat helpen?  

Volgende week ontvangt elke ouder, via Schoudercom, een vragenlijst waarop u kunt aangeven wanneer je zou kunnen lopen. We hopen dat veel ouders zich hiervoor opgeven. Als de planning rond is ontvangt elke ouder die zich heeft ingeschreven hiervan een bevestiging. 

Alvast bedankt voor jullie hulp! 

Ook namens alle kinderen. 

KAKO

Inline imageInline image

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368