Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief vrijdag 8 mei 2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat fijn dat we aanstaande maandag 11 mei de kinderen weer kunnen ontvangen op school. Wij kijken er naar uit! Natuurlijk begrijpen wij ook dat dit spannend is voor iedereen. De afgelopen weken hebben wij alles zo goed mogelijk voorbereid en doorgesproken om te zorgen dat uw kind veilig naar school kan.

Van een aantal ouders hebben wij begrepen dat zij het prettig vinden om meer uitleg te ontvangen over hoe het lesmoment van uw kind eruit zal zien. Hieronder proberen wij een omschrijving te geven vanaf het moment dat u uw kind afzet of uw kind zelf op het schoolplein komt.

  • In het afgezette gebied zullen een aantal collega’s met gele hesjes aanwezig zijn. Zij kunnen kinderen gedag zeggen en helpen met vragen. Daarnaast kunnen zij ook kinderen begeleiden die het lastig vinden om zonder papa en mama naar binnen te gaan.
  • Als de zoemer gaat dan mogen leerlingen naar binnen. Dit zal 10 minuten voor aanvang van het ochtend- of middagblok zijn. Kom dus niet te vroeg naar school.
  • De kinderen lopen naar binnen bij de ingang van hun groep. Ze hangen hun jas op de kapstok. Niet alleen de kapstok van hun eigen groep maar ook de kapstok van de groep die niet op school is gebruiken we, zodat de jassen goed uit elkaar opgehangen kunnen worden.
  • De rugzak met daarin de (werk)boeken mag mee de klas in en wordt aan de stoel van uw kind gehangen. De bidon met water blijft in de rugzak en wanneer kinderen willen drinken pakken ze de bidon er even bij.
  • De leerlingen van groep 1-2 hangen de rugzak aan de kapstok en nemen de bidon mee in het lokaal. Zij zullen deze op een vaste plek zetten. Het zou fijn zijn al de naam van uw kind op de deksel van de bidon staat. Wilt u daarvoor zorgen?
  • Voordat uw kind de klas binnen gaat desinfecteert het zijn/haar handen. Desinfect zal bij de ingang van het lokaal staan.
  • De klasindeling zal er anders uit zien. De leerkrachten hebben de klas zo ingericht dat de afstand van minimaal 1,5 meter van leerkracht naar leerling goed toe te passen is.
  • Elke ochtend wordt er aan het begin gevraagd hoe kinderen zich voelen. De emotiestroken met de wasknijpers gebruiken we niet, maar we maken wel inzichtelijk welke kinderen er zich prettig voelen of niet fijn voelen. Het eerste half uur nemen de leerkrachten de ruimte om stil te staan bij wat de groep nodig heeft. Dat kan door middel van een gesprek, maar ook door energizers.
  • Daarna start het lesprogramma. Hieronder in het schema kunt u zien aan welke vakken wij aandacht besteden in de 2,5 uur dat de kinderen op school zijn.

Inline image

 

  • Waar dat mogelijk is zullen we kinderen, die na de instructie de opdrachten kunnen maken, verdelen over de beschikbare ruimtes in de buurt van het klaslokaal.
  • Na afloop van de ochtend of middag zal de leerkracht kinderen in kleine groepjes hun jas aan laten trekken en naar buiten laten gaan. Ook dan gebruiken de kinderen hun eigen uitgang.
  • Van de leerkracht ontvangt u een planning waarop staat wat kinderen thuis nog moeten maken. In dit rooster zal de leerkracht ook aangeven op welke tijden hij/zij bereikbaar is in Teams.
  • Na elk dagdeel worden de tafels, tablets, toetsenborden, muizen, deurklinken, trapleuningen en kapstokken die gebruikt zijn gereinigd met desinfecterend middel. Tussen de ochtend en middag groep zullen ook alle wc’s grondig worden schoongemaakt evenals aan het eind van de dag. Natuurlijk gaan de reguliere poetsmomenten van het klaslokaal ook door.
  • De kinderen van groep 1-2 krijgen op maandag, dinsdag en woensdag ook een beweegactiviteit aangeboden door onze SEC medewerkers, Evy en Toine. Dit kan en mag weer in de gymzaal van de school, maar zodra het weer het toelaat zal dit buiten gebeuren. Kinderen kleden zich hier niet voor om maar doen in hun eigen kleren mee aan de beweegactiviteit.
  • Stagiaires van PABO en ROC maken deel uit van het team en zullen vanaf volgende week aanwezig zijn in de klas van uw kind.
  • Wekelijks stemmen we met de MR af hoe het gaat op school.

Wij hopen u zo een goed beeld te hebben gegeven van hoe het dagdeel van uw kind eruit zal zien. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind of met mij. Wij helpen en denken graag met u mee.

 

Met vriendelijke groet

 

Mede namens het team
Inge van Mook- Klein Douwel

Welkom!

Foto

 

Wat fijn dat we jullie maandag weer allemaal kunnen zien! Welkom terug op school. We gaan samen weer fijn aan de slag! Tot maandag!

Chromebook/ I-pad van school?

Mocht je afgelopen weken een chromebook/ I-pad hebben geleend van de school dan mag je die nog thuis houden. Op die manier kun je de thuiswerkopdrachten maken en contact met leerkracht via Teams houden.

Inline imageInline image

Plattegrond Sterrebos

In de bijlage staat nogmaals de plattegrond van onze speelplaats. Lees nogmaals de brief die ik verstuurd heb op zondag 3 mei door, daarin staat omschreven wat er van iedereen verwacht wordt tijdens het wegbrengen en ophalen van de kinderen.

MR

Inline image

Bibliotheek

Inline imageInline imageInline imageInline image

SEC

Beste heer/mevrouw,

 

Wij, Liede Faber en Simone Langhout, zijn bezig met een onderzoek voor ons afstuderen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Vanuit het Sport Expertise Centrum onderzoeken wij de behoefte aan sport en bewegen op en rondom school.

Met de uitkomsten van deze enquête brengen wij een advies uit voor het ontwerpen van passend naschools sportaanbod op en rondom school! De enquête is anoniem en kunt u invullen samen met uw kind. Heeft u meerdere kinderen dan heeft u de mogelijkheid om de enquête meerdere keren in te vullen. Deze enquête vraagt maximaal vijf minuten van uw tijd.

 

Middels onderstaande link kunt u de enquête starten. Bij voorbaat willen wij u bedanken voor het meewerken aan dit onderzoek!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScx79N1n1yCGTGXoWV7yLN8yaw6miqf_hEQ1kQU_98cFNA_qw/viewform?usp=sf_link

 

Met vriendelijke groet,

 

Liede Faber en Simone Langhout.

 

 

Inline image
 
Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368