Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief zondag 17 mei 2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat fijn dat we de afgelopen week zoveel stralende kinderen mochten ontvangen op onze school! Zowel de kinderen als de leerkrachten straalden! Weer ritme, weer fijn persoonlijk contact met elkaar! De start is goed verlopen en dat geeft bij iedereen meteen een goed gevoel. De regels en afspraken die we gemaakt hebben met de kinderen worden goed nageleefd en dat is prettig. Afgelopen week is er hard gewerkt in de klassen en thuis. Wat zijn we trots op iedereen die het mede mogelijk maakt zowel op school als thuis!

 

We beseffen ons dat de gekozen optie van 50% onderwijs veel voordelen kent, maar zeker ook een aantal nadelen. Iedere optie die je op dit moment kiest brengt dit met zich mee. De afgelopen week heb ik een aantal vragen van ouders gehad over hoelang het nog gaat duren voordat de kinderen weer volledig naar school mogen. Wij weten dit, net als u, niet. Wij zijn elke keer afhankelijk van wat er gezegd wordt tijdens de persconferentie. Zodra ik meer informatie ontvang dan breng ik u natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. De indeling van de groepen in de tijdsblokken zoals we die nu hebben blijft in elk geval tot 1 juni van kracht.

 

Het halen en brengen van de kinderen verloopt heel fijn en rustig! Ik ben u dankbaar dat u samen met ons de regels en afspraken naleeft, waardoor het voor iedereen veilig is om naar school te komen om de kinderen te brengen en te halen. Ik hoor zelfs al geluiden van ouders dat ze het wegbrengen fijn vinden en dat het voor hen zo wel mag blijven. Wij ervaren ook enorm veel rust! Kinderen lopen zelfstandig en rustig naar binnen en de leerkrachten kunnen alle tijd nemen om de kinderen persoonlijk te ontvangen. Ik kan nu nog niet zeggen wat we hier in de toekomst mee gaan doen…. Maar op dit moment is het erg prettig.

 

Achter de schermen zijn wij ook al druk bezig met werkzaamheden voor het nieuwe schooljaar. Hoe ziet de groepsverdeling eruit aankomend schooljaar en welke leerkrachten komen op welke groepen te staan? Zodra wij hier meer informatie over hebben dan breng ik u natuurlijk op de hoogte.

 

Aankomende week is een korte week. De kinderen zijn vrij op donderdag 21 en vrijdag 22 mei vanwege Hemelvaart. De weersvoorspellingen voor Hemelvaart zien er goed uit. Ik wens u allemaal alvast hele fijne en zonnige dagen en misschien mag ik u aankomende dagen nog begroeten bij de ingang van de speelplaats.

 

Met vriendelijke groet

Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Schoolreis en sportdag vervallen

Helaas moeten wij u mededelen dat de sportdag van woensdag 20 mei en het schoolreisje van vrijdag 26 juni komen te vervallen. Beide gebeurtenissen zullen pas volgend schooljaar weer ingepland worden. Wij snappen dat dit een teleurstelling voor kinderen is, maar kunnen op dit moment niet anders. Beide dagen worden nu ingezet als een ‘normale’ lesdag. Wij rekenen op uw begrip.

Robin is bevallen van zoontje Finn

Robin is op donderdag 16 april bevallen van een gezonde zoon. Zijn naam is Finn. Het gaat goed met Finn, Robin en Stef. Wij wensen Robin, Stef en Finn heel veel liefde en geluk met zijn drieën!

Pensioen

Zowel Ans als Ineke hebben een tijdje geleden aangegeven dat zij na de zomervakantie niet meer komen werken op de Sterrebos. Zij gaan genieten van hun welverdiende pensioen en dat gunnen wij ze ontzettend. Zowel Ans als Ineke zullen tot en met de zomervakantie nog werkzaam zijn op de Sterrebos. Achter de schermen zijn we al aan het nadenken over een passend afscheid van Ans en Ineke.

Nieuw collega

Inmiddels is de opvolger van Ans en Ineke al bekend. Alice Megens zal de banen van Ans en Ineke overnemen. Zij zal fulltime bij ons aan de slag gaan. Alice is na de meivakantie al bij ons gestart om alvast mee te draaien op onze school en samen met Ans en Ineke zorg te dragen voor een goede overdracht van werkzaamheden. In onderstaand stukje stelt Alice Megens zich aan u voor:

 

Mijn naam is Alice Megens en ik kom van de Nicolaasschool, waar ik ruim 40 jaar fulltime als leerkracht bij de kleutergroepen heb gewerkt. Ik heb mijn werk altijd met veel liefde en plezier gedaan. Ik ga op de Sterrebos aan de slag als leraarondersteuner.

 

Ik zie het als een mooie nieuwe uitdaging om kinderen met een taalachterstand te begeleiden zodat ook zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dat geldt ook voor de begeleiding van kinderen die moeite hebben met lezen. Natuurlijk komt mijn ervaring als leerkracht hierbij goed van pas en die wil ik graag inzetten.

 

Ik hoop jullie gauw persoonlijk te ontmoeten op de Sterrebos. Tot dan!

Oud papier

De afgelopen weken hebben we gemerkt dat veel oud papier lopers zich hebben afgemeld. Dat is erg jammer…. Wij hebben er namelijk voor gezorgd dat het oud papier veilig opgehaald kan worden waarbij de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Mocht u na het lezen van dit stukje ons mee willen helpen met het inzamelen van het oud papier dan kunt u zich opgeven bij Saskia Gerits. Ook voor de zomervakantie periode zijn we nog op zoek naar hulp van ouders om het oud papier in te zamelen. Helpt u ons mee? Stuur dan een mailtje naar saskiagerits@saamscholen.nl

KAKO

Inline imageInline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368