Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief vrijdag 3 april

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Inmiddels is de school al drie weken dicht en geven we al drie weken vorm aan het thuisonderwijs. Wat zijn we trots op u als ouders! Er wordt super goed ingespeeld op het thuiswerken binnen ieders mogelijkheden om thuis onderwijs te realiseren. Dank jullie wel!

 

De leerkrachten zijn de afgelopen twee dagen druk geweest om weer nieuwe thuiswerkpakketjes samen te stellen. Aanstaande maandag, 6 april, mogen deze pakketjes tussen 08.00 en 11.00 uur weer worden opgehaald. Op woensdag 1 april heeft u van mij daarover een brief ontvangen. Belangrijk is dat de richtlijnen van het RIVM door eenieder opgevolgd worden. De collega’s die geen eigen groep hebben zullen op deze ochtend aanwezig zijn op school. Per gezin mag er één persoon de pakketjes komen ophalen op school. Neem een tas per kind mee waarin u het werk van uw kind(eren) mee naar huis kunt nemen.

 

De lesstof bestond tot nu toe voornamelijk uit herhaling, maar vanaf maandag 6 april wordt er ook nieuwe lesstof aangeboden. De leerkrachten geven instructie middels filmpjes of tijdens het groepsmoment met de klas op Teams. Fijn dat al heel veel kinderen het programma Teams gebruiken. Mocht dat bij u nog niet gelukt zijn neem dan alsjeblieft contact op met de leerkracht van uw kind(eren). Zij helpen u graag om het programma Teams uit te leggen. Het is namelijk vanaf maandag 6 april echt belangrijk dat kinderen kunnen werken met dit programma.

 

Het is ook belangrijk dat er elke week even één op één contact is met u, uw kind en de leerkracht. Op die manier proberen wij zo goed mogelijk met u af te stemmen wat u en uw kind nodig hebben. Toch merken de leerkrachten dat het contact met een aantal gezinnen heel lastig tot stand komt. We willen u dan ook vragen om er ook zelf voor te zorgen dat er minimaal één keer per week contact is met de leerkracht. Op die manier blijven we betrokken bij elkaar ondanks dat er een grote afstand tussen zit op dit moment.

 

In de bijlage van deze nieuwsbrief is de uitleg van het gebruik van Snappet opgenomen. Dit is belangrijk voor de ouders van kinderen uit groep 4 t/m 8. Mocht u vragen hebben over de uitleg van Snappet dan kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht van uw kind.

 

Bedankt voor jullie steun, ik hoop dat iedereen in goede gezondheid is en ondanks de bizarre tijd samen fijne herinneringen maakt!

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Brief van familiecontactpersoon die verbonden is aan onze school

Beste ouders,

 

Het blijven rare tijden en uitzonderlijke tijden waar we met z’n allen mee moeten leren omgaan. Ineens bent u naast ouder ook leraar en dit valt niet altijd mee.

 

Zeker als je zelf zorgen hebt of je zorgen maakt over je gezin.

 

Naast alle online contacten kan het prettig zijn om iemand live te ontmoeten en te spreken om uw zorgen te delen.

 

Als familiecontactpersoon wil ik graag in verbinding blijven met ouders. Ik heb een wandelspreekuur bedacht waar jullie gebruik van kunnen maken.

 

Dus zit u met een vraag, wilt u gewoon even contact of uw zorgen delen? Laten we elkaar ontmoeten in de wijk (uiteraard volgens de RIVM regels).

 

Elke dinsdagmiddag om 14.00u begint mijn wandeling * bij Montessorischool Elzeneind in Oss en op vrijdagochtend om 10.00u bij basisschool de Fonkeling, 1e stroming, in Berghem (uitgezonderd de schoolvakanties).

 

U kunt zich aanmelden door een mail of een whats- app berichtje te sturen naar: adriettevandenbergh@saamscholen.nl of 06-24945327.

 

Ik hoop u te ontmoeten!

 

Met vriendelijke groet,

Adriëtte van den Bergh

 

Familiecontactpersoon SAAM www.saamscholen.nl

 

* De wandelingen duren ongeveer een half uur en zijn met max. 2 personen zodat de afstand bewaard kan blijven.

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368