Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
extra nieuwsbrief 6-3-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Deze week verschijnt er een extra nieuwsbrief. In de bijlage van deze nieuwsbrief vindt u de SAAM@vatting van onze school over de tweede helft van het jaar 2019. We hebben geprobeerd om in één A4 samen te vatten waar we als team aan gewerkt hebben.

Daarnaast vindt u in deze nieuwsbrief nieuwe informatie van de GGD over het Coronavirus.

 

Een fijn weekend!

 

Namens het team,

Inge van Mook- Klein Douwel

GGD

Inline image

 

 

 

 

Beste ouders,

De GGD ontvangt dagelijks diverse vragen over het nieuwe coronavirus. In dit bericht lees je meer over het coronavirus en preventie op school of kinderdagverblijf.

Wat als kinderen, leerlingen, studenten, medewerkers ziek worden?

Sommige mensen vragen we om fysiek contact met anderen te beperken (social distancing). Het gaat dan om mensen die mogelijk besmet geraakt kunnen zijn met het coronavirus. Dat betekent dat zij niet naar hun werk of school mogen. Dit geldt voor de volgende twee groepen mensen:

  • Huisgenoten van patiënten met het coronavirus
  • Mensen die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst én verkoudheidsklachten of koorts hebben. Deze klachten kunnen het begin zijn van coronavirus. Deze mensen moeten thuis blijven om uit te zieken en anderen niet te besmetten.

Bel met de huisarts als de klachten erger worden. De huisarts kijkt wat er gedaan moet worden, en overlegt zo nodig met de GGD.

Besteed aandacht aan handhygiëne

De belangrijkste maatregelen die onderwijsinstellingen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

 

 

Heb je vragen?

Als GGD volgen we de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doen wij samen met het RIVM en de veiligheidsregio. Alle huisartsen zijn geïnformeerd door de GGD.

Meer informatie over het coronavirus kun je lezen op de website van de GGD en op de website van het RIVM. Zit jouw vraag hier niet tussen?
Bel dan met onze GGD: 0900 364 64 64 of het RIVM 0800 1351. 

Met vriendelijke groet,

GGD Hart voor Brabant

 

Inloopochtend

Aanstaande woensdag 11 maart tijdens de inloop, (van 08.30 tot 09.00) en daarna tijdens de koffie/ thee hoop ik iedereen te verwelkomen op onze school.

Samenvatting interne audit

Zoals u weet heeft er woensdag 4 en donderdag 5 maart een interne audit vanuit SAAM* plaatsgevonden op onze school, over het rekenonderwijs en hoe het eigenaarschap van leerkrachten en leerlingen binnen onze school is terug te zien. De audit groep was onder de indruk van de professionele cultuur in het team evenals het pedagogisch klimaat. Eigenaarschap bij leerkrachten wordt gevoeld en brengt een mooie ontwikkeling in het team te weeg. Leerlingen uit de groepen 6-7 en 8 voelen ook steeds meer eigenaarschap bij hun ontwikkeling. Samen mogen we nadenken hoe we in de groepen 1 t/m 5 nog meer aandacht kunnen besteden aan het eigenaarschap van de leerlingen.

Wat betreft het rekenonderwijs zijn de plannen duidelijk verwoord en op papier gezet. De basis van ons rekenonderwijs is prima. De doorgaande lijn bij een aantal onderdelen, zoals automatiseren en het werken met materialen, is nog niet in alle groepen zichtbaar. Deze onderdelen krijgen komend jaar (jaren) onze aandacht. Kortom het was voor ons een waardevol bezoek. Samen gaan we de basis verder uitbouwen en verdiepen. 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik deze natuurlijk graag. Loop dan gerust bij mij binnen.

Lentekriebels 16 maart tot 21 maart

Kinderen zijn vaak geboeid door de geboorte van kuikentjes, lammetjes en baby’tjes. Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes? De lente is hét moment om aandacht te besteden aan deze en andere vragen over relaties en seksualiteit. Daarom doet onze school dit jaar mee aan de Week van de Lentekriebels van 16 t/m 20 maart. Tijdens deze week zijn er activiteiten voor alle groepen op school. Zo geven we lessen over relationele en seksuele vorming. Het is pas echt succesvol als ook ouders hier in een vroeg stadium bij worden betrokken. Jullie zijn immers de primaire opvoeders. Dit jaar hebben we geen algemene ouderavond over de lentekriebels. Wel kunt u via deze link de nodige informatie vinden.

 

https://www.seksuelevorming.nl/onderwijssoort/basisonderwijs/week-van-de-lentekriebels/informatie-voor-ouders

 

De Week van de Lentekriebels wordt geopend met het officiële Lentekriebelslied. Die dag (16-03) maken de kinderen allemaal een hart. Alle harten samen worden in een hartvorm opgehangen op de muren in de school. U bent altijd welkom om in de klas van uw kind een kijkje te nemen naar gemaakte werkjes. Via schoudercom wordt u steeds op de hoogte gehouden over hetgeen er besproken is in de groepen. 

 

De volgende thema's komen aan bod:

-Lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld

-Voortplanting en gezinsvorming

-Sociale en emotionele ontwikkeling

-Seksuele weerbaarheid 

Uiteraard worden alle thema's aangepast aan de ontwikkeling van de verschillende leeftijdsgroepen.

Heeft u vragen over deze week, dan kunt u terecht bij de groepsleerkracht.

Info Opschoondag

Op zaterdag 21 maart is de landelijke Opschoondag. Wij als school doen ook mee aan deze actie. In de week van 16 tot en met 20 maart gaan alle leerlingen met hun groep zwerfafval in de omgeving van de school opruimen.

 

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368