Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief vrijdag 27 maart

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat blijft het een spannende tijd! Hopelijk gaat het met jullie allemaal goed! Ik besef mij dat deze situatie van ons allemaal heel veel vraagt, zeker ook van u als ouder. Er wordt van u gevraagd om thuis te werken, uw kind(eren) te helpen met school en ook nog ouder van uw kind te zijn. Dat valt niet altijd mee, maar samen moeten we door deze periode heen. Gisteren hebben een aantal leerkrachten een hartenkreet voor onze kinderen aangebracht op de ramen van onze school;

Inline image

Lieve kinderen we missen jullie ❤ Zorg goed voor elkaar!

 

Hopelijk zien we elkaar weer snel op onze school in goede gezondheid. Tot die tijd zit er niets anders op dan via de digitale weg zoveel mogelijk contact met jullie te hebben.

 

Afgelopen dinsdag hebben wij als team een online training met elkaar gevolgd over het werken met het programma ‘Teams’. Het was een leerzame bijeenkomst. Inmiddels hebben jullie hier ook een brief over ontvangen en hebben de eerste groepen al samen een kletsmoment gehad. Bij veel kinderen is dit al gelukt, maar bij een aantal kinderen nog niet. Lukt het niet en mocht u graag hulp willen hierbij, neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.

 

Gisteren hebben jullie van Saskia een vragenlijst ontvangen via SchouderCom met de vraag of jullie per gezin beschikken over een internetaansluiting en over minimaal één device (laptop, computer of chromebook). Voor de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 is het van belang dat zij beschikken over een device met een toetsenbord (kan dus ook een tablet met toetsenbord zijn). Heeft u deze lijst nog niet ingevuld, dan vraag ik u om dit zo snel mogelijk te doen. Op deze manier hebben wij als school een goed overzicht welke behoefte er is onder onze ouders.

 

Als laatste wil ik graag mijn dankbaarheid uitspreken richting u als ouder. De afgelopen weken hebben vele collega’s een enorme waardering gevoeld vanuit ouders. Maar ik wil graag bij deze ook mijn waardering uitspreken naar u als ouder. Veel ouders helpen hun kind(eren) met het schoolwerk. We beseffen dat u thuis doet wat u kan doen, net zoals onze collega’s dat doen. Maar het zal niet elke dag even goed gaan. Maak geen ruzie met uw kind over het werk van school, overleg zo nodig met de leerkracht van uw kind(eren) wat hij of zij voor u kan betekenen. Zorg goed voor elkaar en geef prioriteit aan de gezondheid en het welbevinden van uw kind(eren) en van u zelf . Mochten wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

 

Aanstaande dinsdag horen we welk besluit het kabinet neemt met betrekking tot de sluiting van de scholen. Zodra ik daar meer informatie over heb zal ik u daar zo spoedig mogelijk over informeren.

 

Ik wens u allemaal een heel fijn en zonnig weekend! Samen komen we deze nare periode door, samen staan we sterk!

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Jeugd en gezin

Inline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368