Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 1-3-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

De carnavalsvakantie is alweer afgelopen en morgen gaan we (hopelijk) weer fris van start. We kunnen met elkaar terugkijken op een geslaagd carnavalsfeest. Wat is er in alle groepen hard gewerkt voor de optocht! Het zag er dan ook erg kleurrijk uit. Er stonden veel ouders, opa’s en oma’s en buurtbewoners langs de kant. Hier en daar was er zelfs muziek geregeld door de buurtbewoners. Dank je wel aan iedereen die geholpen heeft!

 

De afgelopen dagen heb ik van enkele ouders vragen gekregen over hoe wij als school omgaan met het coronavirus. Verderop in deze nieuwsbrief staat de informatie die wij van de GGD hebben ontvangen. Lees deze informatie goed door. Wij zullen als school de richtlijnen van de GGD en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) volgen.

 

Aankomende week, op woensdag 4 en donderdag 5 maart vindt er op onze school een interne audit plaats. Collega’s van SAAM* komen in alle groepen kijken naar het rekenonderwijs. Hierdoor hebben wij de inloopochtend van ouders verzet naar woensdag 11 maart. Wij hopen u dan allemaal te verwelkomen in de groep van uw kind(eren). Na afloop is er weer de gelegenheid om met enkele collega’s een kop koffie/ thee te drinken in de teamkamer.

 

In de vorige nieuwsbrief hebben we een oproep gedaan aan ouders om ons mee te ondersteunen bij het organiseren van een reünie volgend schooljaar, vanwege het 50-jarig bestaan van de school. Hierop hebben twee ouders gereageerd en daar zijn we erg blij mee, maar we zouden nog best wat extra hulp kunnen gebruiken. Dus lijkt het u leuk om ons mee te helpen met de voorbereidingen en op de avond zelf, laat het dan even aan Inge weten.

 

Ik hoop u van de week weer allemaal te ontmoeten bij ons op school.

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Info GGD Coronavirus

Beste ouders, scholen, kinderopvang en andere organisaties.

Onze GGD ontvangt dagelijks diverse vragen en geeft advies. In dit bericht lees je meer over het coronavirus en preventie op school of kinderdagverblijf.

Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. Of scholen die niet goed weten of een kind die in Italië is geweest (of een ander gebied waar coronavirus is vastgesteld) gewoon naar school moet komen of juist misschien beter thuis kan blijven.

Mogen niet-zieke kinderen gewoon naar school of kinderopvang?
Ja, volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben.

Wat als zij ziek worden of zijn?
Kinderen moeten naar huis / thuisblijven als zij:

  • koorts hebben met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
  • én de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus
  • of de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus.
  • Ouders moeten dan bellen met de huisarts. De huisarts kijkt wat er gedaan moet worden, en overlegt zo nodig met de GGD.

Wat kun je zelf doen?
Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen op scholen en kinderdagverblijven, etc. Hanteer de gebruikelijke hand- en hoesthygiëne ter preventie voor virussen. Dit doe je door:

  • handen te wassen met zeep;
  • niezen/hoesten in de binnenkant van de elleboog;
  • papieren zakdoekjes te gebruiken.

Heb je vragen?
Als GGD volgen we de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doen wij samen met het RIVM en de veiligheidsregio. Alle huisartsen zijn geïnformeerd door de GGD.

Meer informatie over het coronavirus kun je lezen op de website van de GGD en op de website van het RIVM. Zit jouw vraag hier niet tussen?
Bel dan met onze GGD: 0900 364 64 64 of het RIVM 0800 1351.

Met vriendelijke groet,

GGD Hart voor Brabant

Tablet gevonden

Enkele weken geleden is er op onze school een tablet gevonden. Deze tablet is niet van school. Niemand heeft aangegeven dat hij/ zij een tablet mist, maar mocht u toch een tablet missen dan kunt u contact opnemen met Inge.

Oproep klankbordgroep ouders rapport

Achter de schermen is een werkgroep druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw rapport. De wensen van het team hebben we inmiddels inzichtelijk gemaakt. In de aanstaande kinderraad vergadering (woensdag 18 maart) zullen we onze leerlingen bevragen over de wensen voor het rapport door de ogen van de kinderen. Daarnaast willen wij ook graag in gesprek met ouders om te horen wat jullie prettig vinden aan het huidige rapport en wat jullie wensen zijn voor het te ontwikkelen rapport. Zou u met ons mee willen denken?

We zullen met u ons tijdpad bespreken, een samenvatting van de wensen van het team bespreken en natuurlijk de wensen van u, als ouders, inzichtelijk maken. Daarna zal de werkgroep met al deze gegevens aan de slag gaan om vervolgens tot een nieuw conceptrapport te komen. Dit concept wordt dan uiteraard ook weer met u besproken. Lijkt het u leuk en interessant, loop dan even binnen bij Inge of stuur een mail naar ingekleindouwel@saamscholen.nl.

CoderDojo

Inline image

SNS Oss City Run

Inline image

Op zondag 5 april gaat de SNS Oss City Run weer van start! Doe mee aan deze leuke Run door maar liefst 10 gebouwen in het centrum van Oss.

 

Je kunt je inschrijven voor de 5 km, 10 km, 1 km Kindsrun of als team bij de Business Run. Doe mee en schrijf je vóór 18 maart in op: https://runlimited.nl/inschrijven/

 

       Waarom moet jij echt meedoen?

-Een verkeersvrij parcours dwars door het centrum van Oss

-De unieke mogelijkheid om door gebouwen in Oss te rennen

-Elektronische tijdsregistratie via een chip in je startnummer

-Een mooie herinneringsmedaille

-Flesje water en fruit na afloop

-Gratis consumptie te besteden op de Heuvel

-Het kunnen kopen van een echt SNS Oss City Run shirt voor maar €9,95!

Centrum Jeugd & Gezin Maasland en Basisteam Jeugd & Gezin Oss

Centum Jeugd & Gezin Maasland en Basisteam Jeugd & Gezin Oss werken sinds kort met Webinars en inspiratie workshops.

De inspiratieworkshops voor ouders/ verzorgers van kinderen in de basisschool leeftijd staan gepland voor 11 en 18 maart:

  • 11 maart (9.30-11.30 uur) : Communiceren met je kind
  • 18 maart (9.30-11.30 uur) : Regels en grenzen

Informatie & aanmelden via deze link/ online formulier:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8HhpHwOi7b2XEPFwviQOiRxyiCBBCLPTKmKVYLSrFnt9yJw/viewform?usp=sf_link​

 

Alle informatie is uiteraard ook te vinden op onze website, binnenkort een nieuwe website! www.centrumjeugdengezin-maasland.nl

In de bijlage ook de activiteiten agenda voor de komende maanden.​

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368