Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 7-02-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Deze keer een extra editie van onze nieuwsbrief. Er is veel nieuws met u te delen, vandaar dat we gekozen hebben voor een extra editie. Vorige week hebben de leerkrachten van de Sterrebos zich goed laten horen tijdens de landelijke staking. Amber en Wanda hebben zelfs een interview gegeven aan DTV dat ook uitgezonden werd op DTV, dus mocht u het gemist hebben kijk het gerust eens terug. Dank voor jullie steun als ouders. Ik denk dat we samen nogmaals hebben laten zien dat er iets moet veranderen in het onderwijs. Nu hopen dat er geluisterd wordt naar de signalen die we tijdens deze twee dagen hebben afgegeven.

 

Sterrebos 50 jaar!

Volgend schooljaar bestaat onze school 50 jaar! Een heel bijzonder moment. Achter de schermen zijn we met de werkgroep gestart met de voorbereidingen hiervoor. Op vrijdagavond 6 november 2020 zal er een reünie georganiseerd worden voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. We zijn op zoek naar ouders die het leuk vinden om de werkgroep hierbij te ondersteunen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het bouwen van een website waarop alle oud-leerlingen en –leerkrachten zich kunnen aanmelden, aan het mede organiseren van deze avond en aan het meehelpen op de avond zelf. Lijkt het je leuk om ons hierbij te ondersteunen laat het dan weten aan Inge (ingekleindouwel@saamscholen.nl). Wij zouden hier erg mee geholpen zijn!

 

Daarnaast zal er ook voor de kinderen een feestweek gehouden worden. Deze week zal plaatsvinden volgend schooljaar, na Pinksteren, van 25 mei tot en met 28 mei 2021. We zijn als werkgroep en team druk aan het nadenken hoe we deze feestweek gaan organiseren. Binnenkort komt daar vast meer nieuws over.

 

AVG wetgeving

De nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming roept nog steeds heel veel vragen op bij ouders. Vandaar dat ik in deze nieuwsbrief hier nogmaals aandacht aan wil besteden. De volgende afspraken zijn er binnen SAAM* gemaakt:

Ouders mogen onder schooltijd geen beeldmateriaal maken van hun kinderen. Leerkrachten maken foto’s en zullen deze met u delen via SchouderCom. Wij snappen dat deze nieuwe wetgeving lastig is voor ouders, want het is zo leuk om foto’s van je kind(eren) te maken tijdens bepaalde activiteiten. Toch zijn wij als school verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze regels en houden hier dan ook toezicht op. Het is dus niet toegestaan om tijdens de Sterrenkijkersshow of andere activiteiten die onder schooltijd plaatsvinden, foto’s of video’s te maken. Als team zullen wij hier alert op zijn en we hopen dat iedereen deze regel toepast zodat wij geen ouders hierop hoeven aan te spreken. Op deze manier kan de school voor iedereen een fijne en veilige leeromgeving zijn. Wij rekenen op uw medewerking.  

 

Activiteitenbijdrage

Inmiddels is de betaallink voor het betalen van de activiteitenbijdrage niet meer geldig.

Ongeveer 79% van de ouders heeft de bijdrage betaald. Wij doen nogmaals een oproep aan de ouders, die de activiteitenbijdrage nog niet betaald hebben, dit zo snel  mogelijk te doen.

Mocht de betaling een probleem zijn neem dan gerust contact op met mij (Inge). Ik denk graag met u mee over hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de activiteitenbijdrage betaald kan worden.

Inline image

 

 

Nieuwe afvalbakken

Zoals u vast en zeker al gelezen of gezien heeft hebben we door de hele school nieuwe afvalbakken gekregen van de gemeente Oss. Op deze manier kunnen we samen met de kinderen het afval nog beter scheiden. Onze kinderraad heeft een idee bedacht voor de afvalbakken die over zijn.....

De afvalbakken willen we voor een symbolisch bedrag van €2,- aan ouders aanbieden. Mocht u opzoek zijn naar een goede afvalbak, om bijvoorbeeld thuis ook het afval beter te scheiden, dan kunt u contact opnemen met Sally (administratie.bssterrebos@saamscholen.nl ) voor vrijdag 14 februari. Mochten er meer ouders aanmelden dan dat er prullenbakken zijn, dan zullen we gaan loten. Van het opgehaalde geldbedrag mag de kinderraad iets leuks voor de school uit gaan zoeken.

 

Digiborden te koop

Op vrijdag 14 februari worden er 11 nieuwe digiborden geplaatst in ons gebouw. De oude digiborden en de boxen voor het geluid worden daarmee overbodig. Deze digiborden en geluidsboxen willen we op de eerste plaats aan ouders van school te koop aanbieden voor een bedrag van €200,-. Mocht je interesse hebben in een digibord neem dan contact met mij (Inge) op. Dan kunnen we hier afspraken over maken. Graag voor donderdag 13 februari aangeven dat u in aanmerking wilt komen om een digibord van ons over te nemen. Ook hier geldt als er meer aanvraag van ouders is, dan dat we digiborden hebben, zullen we middels loting de borden verkopen.  

 

Inline image

 

 

Terugblik studiedag

Afgelopen woensdag hebben we de tweede bijeenkomst van scholing in Kindgesprekken gehad met het hele team. Het was weer een hele zinvolle studiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst hebben we vooral onze kennis uitgebreid over het hoe en wat in het stellen van de juiste vragen aan kinderen. De komende tijd (ook tijdens de ouder- kindgesprekken) kunt u hier mogelijk al iets in merken. Alle leerkrachten hebben de opdracht gekregen om met een kind in gesprek te gaan en dit te filmen. Deze filmbeelden zullen enkel en alleen voor intern gebruik gebruikt worden. Tijdens een intervisie moment zullen we de beelden met het team terugkijken en onze leerpunten daaruit formuleren. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dat aangeven bij de leerkracht van uw kind(eren).

 

Interne audit

Op woensdag 4 en donderdag 5 maart staat er een interne audit gepland op onze school. Om de 4 jaar wordt een school binnen SAAM* door een interne audit groep bezocht om zo de ontwikkeling van de school mede inzichtelijk te maken. Dit jaar zijn wij aan de beurt. We hebben gevraagd om naar ons rekenonderwijs te komen kijken en te kijken naar het eigenaarschap van leerlingen en leerkrachten. De afgelopen jaar hebben we hier als team samen met de leerlingen hard aan gewerkt. We houden u op de hoogte van de conclusies en aanbevelingen die de auditgroep aan onze school doet.  

 

Wijziging inloopmoment ouders

Op woensdag 4 maart staat er een inloopmoment voor ouders gepland. Echter is dat met een interne audit niet handig. Vandaar dat we er als team voor gekozen hebben om deze inloop een week te verzetten. Noteer dus goed in uw agenda dat het inloopmoment van woensdag 4 maart, naar woensdag 11 maart is verplaatst. Na afloop van deze inloopochtend bent u weer van harte uitgenodigd om in de koffiekamer een kop koffie of thee met enkele teamleden te drinken, en zo uw vragen en of ervaringen met ons en elkaar te delen.

 

Aankomende week gaan op woensdag 12 februari de rapporten met alle kinderen mee naar huis. Op donderdag 13 en dinsdag 18 februari vinden de oudergesprekken plaats. U heeft zich hiervoor in kunnen tekenen via SchouderCom. Op deze twee dagen  zullen ook de fitgesprekken met de SEC leerkracht plaatsvinden. Meer informatie hierover vindt u verderop in de nieuwsbrief.

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Fitgesprekken

Zoals u weet worden de gymlessen op onze school verzorgd door een combinatiefunctionaris, Toine Lindhout (Groepen 1/2abc, 3a, 5ab, 6/7b en 7a) en Evy van Roosmalen (Groepen 3/4b, 4a, 6a, 8ab), van het Sport Expertise Centrum.

Het gymprogramma ziet er inmiddels een stuk anders uit dan 10 jaar geleden. Het objectief meten van de motoriek en stimuleren van een gezonde leefstijl zijn één van de ontwikkelingen binnen dit programma.

Graag nodigen wij u uit voor onze inloopmomenten. Tijdens dit inloopmoment willen we graag onze ervaring en resultaten van uw kind uit de gymlessen met u delen. De inloopmomenten zijn in het kantoor van Maaike en vinden plaats op: donderdag 13 februari van 15.00-17.00u (Evy) en dinsdag 18 februari van 15.00-17.00u (Toine)

Op beide momenten zal, naast de combinatiefunctionaris, ook jeugdverpleegkundige Daisy van Stein vanuit de GGD aanwezig zijn. Middels dit gesprek wil de GGD het kind nog beter in beeld brengen. Om dit beeld compleet te maken heeft de GGD inzicht nodig in de resultaten van uw kind. Tijdens het gesprek kunt u hiervoor schriftelijk toestemming verlenen.

 

Mochten er n.a.v. dit bericht vragen zijn, of als u graag uitgebreider geïnformeerd wilt worden dan kunt u contact opnemen met Job Gevers, projectmedewerker bij het Sport Expertise Centrum via job@sport-expertise-centrum.nl of 0412-631039.

 

Met vriendelijke groet,

Toine Lindhout & Evy van Roosmalen Combinatiefunctionarissen Sport Expertise Centrum

Dit jaar zullen de opbrengsten voor het ophalen van oud papier lager uitvallen omdat we minder geld krijgen, per KG voor het oud papier. 

Het zou fijn zijn als we meer oud papier kunnen ophalen. We lopen, voor het ophalen van oud papier, alleen in de wijk waar de school staat. Andere straten, waar ook veel van onze leerlingen wonen, komen we niet. Onderstaande straten, zijn de straten waar we wel lopen. Alle andere straten vallen buiten ons gebied. 

adressen

 

 

Wilt u als ouder helpen dan kunt u, op de woensdagen dat het oud papier opgehaald wordt, uw eigen oud papier om 12.30 uur meenemen naar school. Zorg dat het goed verpakt of ingebonden zit, zodat het papier niet wegwaait. Het oud papier mag dan naast/bij de ingang gezet worden, bij de blauwe containers van school 

Alvast hartelijk dank daarvoor!  Op de volgende dagen wordt het oud papier opgehaald: 

 

Inline image

 

Carnaval      

 

alaaf

 

Zoals eerder aangekondigd, vieren we op vrijdag 21 februari van 8.30 uur tot 12.30 uur op school carnaval.

In tegenstelling tot andere jaren, starten alle leerlingen in hun eigen lokaal. De onthulling van de prins en prinses zal dit jaar in de aula/vide gehouden worden, de leerlingen gaan daar als klas gezamenlijk naar toe. Rond 9.45 uur gaan de kinderen terug naar de klassen en vieren daar samen carnaval met hun eigen parallel groepen totdat we de optocht gaan lopen.

De kinderen moeten deze dag wel fruit en drinken meenemen voor de ochtend pauze.

Er mogen serpentines meegebracht worden en een goed humeur komt zeker ook van pas.
Confetti en spuitserpentines willen we niet in de school of tijdens de optocht hebben.
Attributen zoals wapens en toverstafjes mogen ook niet meegenomen worden omdat ze gemakkelijk kwijt raken of stuk gaan.

Om 11.00 uur starten we met het lopen van de optocht. Zorgt u ervoor dat uw kind warm gekleed is en dat ze schoenen aan hebben waar ze gemakkelijk mee kunnen lopen! (geen balletschoenen ed.)

Het zou leuk zijn als u komt kijken naar onze optocht volgens onderstaande route. 

 

 

carnaval

 

 

 

Om 12.30 uur is de school uit en start de voorjaarsvakantie.

 

 

Alaaf!

Coop DOEKOE actie

Onze school doet mee aan de DOEKOE actie van supermarkt COOP

Goed nieuws dus voor alle scholen en hun leerlingen. Want met de Doekoe spaaractie spaar je voor sport- en spelmaterialen op school. Door het succes van de actie konden we ook tijdens de vorige editie geld verdelen onder de deelnemende scholen. Hiermee konden ze mooie spullen bestellen waar alle kinderen op school van konden profiteren. Daarmee kunnen de leerlingen lekker spelen, sporten en bewegen.

 

Samen met een aantal grote leveranciers zet Coop zich in voor de scholen en kinderen in de buurt. Ook deze keer doen we dat door onze klanten Doekoes cadeau te geven. Gewoon gratis bij de boodschappen en bij geselecteerde producten. De actie loopt van maandag 13 april tot en met zondag 17 mei.

Hoe werkt de Doekoe actie? Doekoes zijn geld waard. De Coop-klant doneert in de winkel de Doekoes aan een school naar keuze. Hiermee kan de school sport- en spelmaterialen bestellen uit de speciale Doekoe webshop. Er is een ruime keuze aan materialen voor de gymles, een sportdag, of gewoon voor op het schoolplein.

 

De school ontvangt in ieder geval gratis sport- en spelmaterialen t.w.v. minimaal € 100,-. Elk gespaarde Doekoe-muntje is er hierna één en levert dus extra geld op. Voor de school zijn er geen kosten o.i.d. verbonden aan deze actie.

Helpt u ons ook mee om leuk bedrag bij elkaar te sparen? Alvast bedankt!

 

Pronkzitting

pronkzitting

 

Tijdens de Jeugdpronkzitting komt de Osse jeugd helemaal Los.

Hosse in het Osse, allerlei dansjes, zangtalenten en andere creatieve uitingen zijn te zien tijdens de Jeugdpronkzitting.

Dus, kom naar de Groene Engel op zondag 16 februari 2020.

Samen met presentator Joris Brukx, delen we het Carnavalsgevoel. Al deze acts worden beoordeeld door een echte jury, dus meedoen is ook een beetje spannend!

 

Ook de schooljeugd doet volop mee. De klas van de jeugdprins en van de adjudant geven meestal een mooi optreden. Een eigen lied voor de jeugdprins en zijn adjudant. Of een schitterende dans. 

Tegenwoordig zien we ook veel kinderen van de verschillende carnavalsclubs die Oss rijk is naar de jeugdpronkzitting komen. Ze zingen en dansen al van jongs af aan. 

Naast de verschillende optredens krijgen we door middel van spellen en quizzen een heuse jongeren hofraad. Die mogen tijdens het Sokkenbal de jeugd van Oss vertegenwoordigen.

 

De jeugdpronkzitting wordt gehouden een week voor Carnaval op zondagmiddag 16 februari in de Groene Engel. De deur gaat open om 13.30 uur en om 14.00 uur beginnen we. 

 

En…. toegang en meedoen aan dit feest is helemaal gratis.

Maashorst Trailrun

Zondag 5 april staat de tweede editie van de Maashorst Trailrun op het programma, met start en finish bij Charme Champing Hartje Groen in Schaijk. Ook voor kinderen hebben wij iets moois in petto: de Kidstrail (1 en 2 kilometer) door het mooie gebied rondom de Schaijkse camping. 

trailrun

Verjaardagen

Inline imageHB

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368