Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 8-12-20

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat hebben we (groot en klein) afgelopen vrijdag 4 december genoten van het Sinterklaasfeest bij ons op school. De Sint werd ontvangen via een livestream, zodat alle kinderen in hun eigen klas live mee konden kijken. Hoe dat eraan toe ging kunt u zien op onze facebookpagina. Een warm onthaal voor de Sint en zijn pieten! Daarna hebben de groepen van de onderbouw allemaal een bezoek gebracht aan de Sint. In de bovenbouw is er flink gedobbeld of hebben ze genoten van de surprises. Een hele gezellige en fijne ochtend!

 

Gisteren hebben de kinderen lekker kunnen genieten van een extra vrije dag. Het team heeft de scholing rondom kindgesprekken afgerond en daarna hebben we samen de gestelde doelen van 2020 geëvalueerd en vooruitgekeken naar 2021. Welke doelen stellen we ons als school aankomend jaar? Kortom, we kijken terug op een zeer inspirerende dag!

 

Enige tijd geleden heb ik samen met het team en de MR de begroting voor 2021 opgesteld. Deze begroting biedt veel kansen. Als team kregen we de opdracht om te gaan dromen wat we graag zouden willen binnen de school. Deze dromen heb ik natuurlijk gedeeld met de MR en ook zij zien deze dromen als mooie kansen voor alle kinderen! Concreet betekent dit dat:

  • Christel (nu nog leerkracht groep 7) vanaf januari volledig vrij geroosterd wordt en aan de slag gaat als gedragsspecialist binnen onze school. Voor zowel de school als voor Christel een enorme mooie ontwikkeling! We zijn nu op zoek naar een nieuwe juf/ meneer in groep 7. Mogelijk heeft u de vacature al voorbij zien komen!
  • Daarnaast gaan we op zoek naar een vakdocent muziek/ drama en beeldende vorming voor in totaal vier dagen in de week voor de groepen 1 t/m 8.
  • Sally onze administratieve kracht, werkt nu 4 ochtenden bij ons school, zal vanaf januari 5 ochtenden in de week aanwezig zijn.

 

En dan breken de laatste twee schoolweken van 2020 aan. Verderop in de nieuwsbrief treft u alle informatie aan over de kerstviering op donderdag 17 december. Lees deze informatie goed door!

De klassen zijn al helemaal omgetoverd in kerstsfeer. Een hele gezellige en warme tijd. Zeker in de tijd waarin we nu zitten met elkaar. Ik hoop van harte dat alle lichtjes in huis, school en buiten warmte en licht brengen. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen toe en natuurlijk heel veel geluk en vooral gezondheid in 2021!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

 

Kerstviering

Zoals u in onze vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen vieren we op donderdag 17 december op school onze kerstviering. De kinderen zijn donderdagmiddag 17 december vanaf 12.00 uur vrij en komen later deze dag weer naar school voor de kerstviering.

Om de drukte op het plein (vooral bij het ophalen) veilig te laten verlopen hebben we er dit jaar voor gekozen om de kerstviering op twee tijdstippen te laten plaatsvinden. In de agenda bovenaan de nieuwsbrief ziet u wanneer uw zoon/ dochter welkom is op de kerstviering.

Onderstaande informatie is belangrijk voor de veiligheid van alle leerlingen. Wij vragen u dan ook om dit goed door te lezen.

Alle kinderen komen via de hoofdingang naar binnen voor de kerstviering. Een kwartier voordat de kerstviering begint gaat de deur open en worden de kinderen op een rode loper ontvangen. Onze parkeerplaats wordt een zoen en zoefstrook. Dat betekent dat u via de kant van het Hooghuislyceum de parkeerplaats oprijdt. Uw kind stapt uit en u rijdt direct weer door zodat de volgende auto weer kan aansluiten. Komt uw kind met de fiets of lopend dan kan hij/zij gewoon aansluiten en ook via de hoofdingang naar binnen. Volgt u hierbij alsjeblieft de aanwijzingen van de verkeersouders op.

We vragen aan u als ouder om bij het wegbrengen van uw kind(eren) niet te blijven staan op de parkeerplaats om zo alle geldende maatregelen te kunnen handhaven.

De kerstviering vindt plaats in de eigen groep van uw zoon/ dochter. De leerkracht heeft samen met de kinderen verschillende activiteiten bedacht die zij tijdens deze viering gaan ondernemen. Dit jaar eten wij niet op school tijdens de kerstviering in verband met alle corona maatregelen. Toch weten we zeker dat ook deze kerstviering een fijne en sfeervolle ervaring voor alle kinderen is!

Voor het ophalen geldt dat u wel mag parkeren op de parkeerstrook. Het ophalen van de kinderen vindt plaats op de speelplaats achter de school. Zoek een veilig plekje waar u ruim afstand kunt houden en spreek van tevoren af met uw kind waar u zult staan, zodat de kinderen u gelijk kunnen vinden.

Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 6 moeten door een ouder/begeleider worden opgehaald. Eventueel mogen de leerlingen van de groepen 7 en 8 op eigen gelegenheid naar huis. Wel willen wij hierbij vermelden dat dit op eigen verantwoording van de ouders is. Bij de grote en de kleine poort zullen teamleden staan om te controleren of de kinderen van groep 1 t/m 6 ook daadwerkelijk opgehaald worden door de ouders. Kinderen van deze groepen mogen de speelplaats alleen niet verlaten.

Heeft u nog vragen dan kunt u deze bij Inge of Saskia stellen.

Aanmelden nieuwe leerlingen

Wordt uw zoon of dochter bijna 4 jaar, heeft u een familielid of buurkindje van bijna 4 jaar, dan willen wij u vragen om deze kinderen al bij ons aan te melden. U kunt het aanmeldformulier downloaden via SchouderCom, op de website of aan Sally een geprinte versie vragen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om u aan te melden voor een oriëntatiebezoek, waarin u uitleg krijgt over de school en een korte rondleiding binnen de school krijgt.

Oud papier

Gelukkig hebben we een paar aanmeldingen van ouders gehad om ook in het nieuwe jaar mee te helpen om oud papier op te halen. Helaas hebben we nog niet voldoende ouders. Wie kan ons helpen met het ophalen van oud papier? Als alle ouders één keer meelopen, dan zijn we het meteen voor een heel jaar geregeld! Wilt u meelopen? Laat het dan weten aan Saskia Gerits. Dat kan via een bericht in SchouderCom, of u reageert op het SchouderCom bericht van 18 november. Alvast hartelijk dank.

Kinderraad

Tijdens de vergadering van de kinderraad hebben we de volgende onderdelen besproken:      

                                                            

Kerst 

Weten jullie dat het kerstdiner niet doorgaat, Door corona virus? Je mag alleen voorverpakt eten , maar dat wordt moeilijk. Dus hebben we besloten dat we dit jaar geen kerstdiner doen. Als alternatief doen we gezellige andere activiteiten die per groep samen met de kinderen worden gekozen.

 

Geo caching 

Een ouder heeft een voorstel bij de kinderraad ingediend over geo caching.

Wat is geo caching vragen jullie je misschien af?  Geo caching is een app waar je een soort van schatten kunt vinden. Sommige plekken zijn moeilijk om te vinden en sommige makkelijk. We hebben als kinderraad besloten dat er ook een schat bij de school komt te liggen in de vorm van een ster omdat onze school de Sterrebos is. Wordt zo snel mogelijk vervolgd.

 

Dit verslag van de vergadering is gemaakt door:

Esila, Elena en Luuk 

Voorstellen Stagiaire

Mijn naam is Romy van de Borne en ik ben 22 jaar oud.

Ik studeer PABO versneld, waardoor ik hopelijk in 2,5 jaar als leraar in het primair onderwijs mag werken. Ik loop 2 dagen stage in groep 6B bij meester Koen, waar ik het enorm naar mijn zin heb! Dit jaar heb ik mijn Bachelor of Arts (HBO Sportkunde) behaald. Tijdens mijn studie Sportkunde heb ik sport/gymlessen gegeven aan kinderen, zowel in Nederland als in Nepal, waardoor ik heb ervaren dat het werken met kinderen echt bij mij past.

Naast de PABO ben ik werkzaam als ZZP’er in de sportbranche, waarmee ik personal trainingen, bootcamp trainingen en indoor krachttrainingen aanbied. Ook ben ik werkzaam als zweminstructrice bij een zwemvereniging in Eindhoven, waar ik zwemlessen geef aan jonge kinderen.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met de paardensport, waar ik met mijn dressuurpaard erg actief deelneem aan de wedstrijdsport

Inline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368