Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 20-11-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Vandaag verschijnt er weer een nieuwe nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief staat hele belangrijk informatie voor u, als ouders. Lees deze nieuwsbrief dan ook echt goed door en noteer de belangrijkste zaken in uw agenda.

 

De afgelopen weken hebben een aantal ouders mij gevraagd of er in de ochtend ook brigadiers bij school kunnen staan om de kinderen veilig over te laten steken. Dat zou kunnen, maar dan hebben we meer hulp van ouders nodig die zich hiervoor willen inzetten. Als er ouders bereid zijn om hieraan mee te helpen dan kunt u zich aanmelden bij Inge. Bij genoeg aanmelding kunnen we kijken wat mogelijk is.

 

Aankomende periode is voor veel kinderen een spannende periode. Het Sinterklaasfeest en Kerst worden coronaproef gevierd op onze school. Dit jaar vraagt de voorbereidingen van deze feesten meer tijd en organisatievermogen om te zorgen dat voor iedereen deze activiteiten veilig kunnen verlopen. We proberen hierbij rekening te houden met zoveel mogelijk mensen, maar bij elke verandering beseffen we ons dat er flexibiliteit van iedereen gevraagd wordt. Ik hoop dat we samen het belang van de kinderen voorop kunnen zetten. Laten we ons allemaal aan de regels houden dan kunnen we voor iedereen een veilig en geslaagd feest ervan maken. Hoe we Sinterklaas en Kerst gaan vieren op school leest u verderop in de nieuwsbrief.

 

Misschien is het u al opgevallen maar ik ben de afgelopen weken niet op school geweest en ik zal ook de aankomende weken op veel donderdagen niet op school zijn. Dat komt omdat ik gestart ben met de opleiding schoolleider vakbekwaam. Het diploma schoolleider basisbekwaam heb ik twee jaar geleden gehaald, maar omdat ik nu als directeur werkzaam ben moet ik ook de opleiding vakbekwaam halen. Op dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik altijd aanspreekbaar op het schoolplein en natuurlijk ook op alle dagen bereikbaar via SchouderCom.

 

Ik ben blij u te kunnen melden dat er zich vier ouders hebben aangemeld voor de klankbordgroep rapporten. Zij gaan met het actieteam rapporten meedenken over het nieuw te ontwikkelen rapport. Heel fijn! Het ontwikkelen van een nieuw rapport is een ingewikkeld en weloverwogen proces dat enige tijd gaat kosten. Mocht er nieuws zijn vanuit het actieteam rapport dan zullen wij u middels deze nieuwsbrief informeren.

 

Ik wens u namens het team alle goeds toe, zorg goed voor elkaar en blijf vooral gezond!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Skate Clinic  

Skate Clinic

Aankomende maandag 23 november en donderdag 26 november hebben we een Skate Clinic voor de kinderen georganiseerd op het schoolplein.  Wilt u er samen met uw kind aandenken, mochten ze thuis skates en bescherming hebben, dat u deze meegeeft aan uw zoon of dochter. Kinderen die niet in het bezit zijn van eigen materialen, mogen spullen van het bedrijf Skate Clinic lenen.

Inline image

Sinterklaas

Inline image

Gelukkig is het de Sint toch weer gelukt om in Nederland aan te komen. Op vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoek brengen aan onze school. Dat vinden wij allemaal heel fijn!

Vanwege de coronamaatregelen zal de ontvangst van de Sint dit jaar zonder ouders plaatsvinden. We zullen de Sint op een andere manier welkom heten.

 

De kinderen gaan op vrijdagochtend 4 december naar binnen zoals we dat nu gewend zijn, zorg dat uw kind om 8.30 uur in de klas is. Wij vragen u om niet te blijven wachten op het schoolplein. De kinderen zullen allemaal live in de klas meekijken naar de ontvangst van de Sint op onze school.

 

Sinterklaas zal op een vaste plek in de school zijn, waar de kinderen per klas een kort bezoek gaan brengen aan de Sint en zijn pieten.

 

De kinderen nemen zelf fruit en water mee voor de pauze van 10 uur.

 

De leerlingen van groep 6-7-8 mogen hun surprise/ cadeautjes op vrijdagochtend 4 december meenemen naar school. Zorg ervoor dat de surprise zo verpakt is dat de andere kinderen niet meteen kunnen zien voor wie het gemaakt is (denk bijvoorbeeld om de surprise te verpakken in een grote vuilniszak).

 

We gaan er ook dit jaar weer met z’n allen een hele leuke dag van maken!

 

Kerstviering

 

Op donderdag 17 december vieren wij op school onze kerstviering. Helaas door alle coronamaatregelen zal deze viering er dit jaar anders uit gaan zien, er is géén kerstdiner, maar vullen we de viering op een andere manier in samen met de kinderen. De kinderen zijn donderdagmiddag 17 december vanaf 12.00 uur vrij en komen later deze dag weer naar school voor de kerstviering.

 

Om de drukte op het plein (vooral bij het ophalen) veilig te laten verlopen hebben we er dit jaar voor gekozen om de kerstviering op twee tijdstippen te laten plaatsvinden. In onderstaand schema ziet u wanneer uw zoon/ dochter welkom is op de kerstviering. Wij beseffen ons dat dit voor sommige ouders betekent dat zij twee keer naar school moeten komen, maar anders kunnen wij ons niet houden aan de regel van  1,5 meter afstand tussen volwassen. Wij rekenen hier op uw medewerking en begrip.

 

Inline image

Verder informatie over de kerstviering ontvangt u in de volgende nieuwsbrief.

Mocht u toch al een vraag hebben stel deze dan aan Saskia.

Inline image

Voorstellen

Ik ben Kiki Bolte (20 jaar), een eerstejaars ALPO-student aan de Radboud Universiteit en de Han Hogeschool in Nijmegen. Dit is een opleiding waarbij Pedagogische Wetenschappen en de Pabo worden gecombineerd in één leertraject. Zelf ben ik woonachtig in Hoogeloon, Noord-Brabant. Na de herfstvakantie ben ik als stagiaire begonnen in groep 3 bij Hetty. Ik ben in deze klas iedere maandag te vinden. De rest van de week vul ik met het trainen (normaal gesproken) bij een dames voetbalelftal en zoek ik de gezelligheid op bij vriendinnen. Verder ben ik natuurlijk ook druk bezig met mijn opleiding. Ik heb erg veel zin in deze stage! Mocht je nog vragen hebben en willen stellen of een gezellig praatje willen maken, doe dat gerust!

Inline image

 

 

 

Hallo allemaal, 

 

Mijn naam is Esmay van Peer en ik ben 17 jaar. 

Ik loop op woensdag en donderdag stage in groep 4-5B. 

Ik zit op het ROC de Leijgraaf in Oss en volg hier de opleiding pedagogische medewerker leerjaar 1. 

Ik wil later graag met kinderen werken. Ik wil ervaring op doen in de verschillende bouwen, zodat ik kan kijken wat het beste bij mij past. Mijn hobby’s zijn leuke dingen doen met vrienden en shoppen. Daarnaast werk ik als kassière bij de Albert Heijn.  

 

Ik heb heel veel zin in mijn stage!! 

 

Inline image

Gevonden voorwerpen

Inline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368