Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 30-10-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Op de eerste plaats wil ik u bedanken voor de vele berichten die ik heb mogen ontvangen op de brief waarin ik mijn afwezigheid deze week heb toegelicht. Het doet ontzettend goed om zoveel berichten van ouders te ontvangen. Het zijn zoveel berichten dat het voor mij onmogelijk is om deze allemaal apart te beantwoorden; DANK JULLIE WEL! Gelukkig heb ik afgelopen week geen klachten gekregen. Ik hoop jullie dus volgende week allemaal weer op school te mogen begroeten.

 

Met het snel oplopende aantal Corona besmettingen in heel Nederland, krijgen wij daar op onze school ook steeds meer mee te maken. We kiezen ervoor om elke keer open en zorgvuldig met u te communiceren. Dat betekent dat u meer brieven ontvangt dan u van ons gewend bent, maar houden wij vast aan ons uitgangspunt te communiceren bij besmettingen van collega’s, kinderen of huisgenoten.

Helaas komt het schoolontbijt, dat gepland staat op woensdag 4 november, te vervallen. We hebben hier als team goed over nagedacht maar zijn tot de conclusie gekomen dat het nu niet verantwoord is om samen gebruik te maken van bijvoorbeeld een kuipje smeerboter. Wij rekenen hierin op uw begrip. Helaas kan de bestelling van het schoolontbijt niet meer worden geannuleerd. Als school hebben we ervoor gekozen om de schoolontbijtpakketten weg te geven aan het goede doel ‘Eten over’. Zo maken we toch nog heel veel gezinnen blij met een mooi ontbijtpakket.

 

Het atelier van dinsdagmiddag 10 november kan wel doorgaan, helaas zonder hulp van ouders. Kinderen kunnen aankomende week kiezen uit verschillende activiteiten die op school (deze keer dus geen excursies) plaatsvinden. Ook de Sterrenkijkersshow van 20 november krijgt een andere invulling omdat het op dit moment niet verantwoord is om met meerdere groepen tegelijk in dezelfde ruimte te zijn. Aankomende dinsdag zal het team tijdens de vergadering de mogelijkheden bekijken voor een alternatieve show. We houden u hiervan op de hoogte.

 

Tot slot wil ik graag uw aandacht vragen voor de verkeerssituatie bij onze school. In de vorige nieuwsbrief heb ik een oproep gedaan voor een poster van mezelf. We merken dat ouders heel goed weten wat de regels zijn op de parkeerstrook en bij het brigadieren als er toezicht is vanuit school. Ontbreekt dit toezicht dan denken helaas sommige ouders dat de regels ineens niet meer gelden. Namens het team en de verkeerswerkgroep doe ik nogmaals een dringende oproep aan alle ouders om zich aan de regels te houden en samen te zorgen dat alle kinderen veilig van huis naar school en andersom kunnen komen. Aankomende weken zal met enige regelmaat de wijkagent mee komen kijken. Laat dat graag aan de wijkagent zien dat wij samen voor de veiligheid van onze kinderen op school gaan!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Mediawijsheid groep 7 en 8

Heb je vandaag een sms gestuurd, door je tijdlijn gescrold, televisie gekeken of een tablet gebruikt? (Digitale) media spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven, ook in dat van onze kinderen. Mediawijsheid is daarom belangrijk. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (5 tot en met 13 november) besteden wij in de groepen 7 en 8 extra aandacht aan mediawijsheid, en het spelen van de serious game MediaMasters is daar onderdeel van. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. We gaan aan de slag met onderwerpen als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.  

 

Tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters worden leerlingen vijf speldagen lang uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor kunnen zij in de klas en thuis ThemaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten over mediawijsheid. De klas die de meeste punten (‘bits’) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen, en wint mooie prijzen. Iedere leerling ontvangt na afloop een MediaMasters-certificaat van deelname. Kijk voor meer informatie op de website van MediaMasters: www.mediamasters.nl. 

 

Rol van de ouders 
Met MediaMasters gaan de leerlingen in de klas aan de slag met mediawijsheid, maar ook thuis kunnen de leerlingen verder met het thema en extra punten verdienen voor de klas. Op mediamasters-extra.nl vindt u allerlei spellen en opdrachten. Ook kunnen jullie samen in gesprek gaan over (sociale) media in jullie gezin met de Ouder & Kind Media-Quiz.  

 

Week van de Mediawijsheid                                                                                                            
MediaMasters is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid (6 tot en met 13 november 2020). Dit jaar staat de campagneweek in het teken van media en gezondheid. Hoe kun je media gebruiken om gezond te blijven? En hoe haal je met behulp van media het beste uit jezelf? Dat is namelijk voor iedereen anders. Waar voel jij je goed bij? Je hebt het zelf in de hand. Kijk voor meer informatie op de website: www.weekvandemediawijsheid.nl.  

 

MediaMasters en de Week van de Mediawijsheid zijn een initiatief van Netwerk Mediawijsheid, dat met meer dan duizend aangesloten organisaties werkt aan een Nederland waarin iedereen mediawijs is - of bezig is dat te worden. Het netwerk wordt aangestuurd door vijf organisaties uit het netwerk: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Human, Kennisnet en Koninklijke Bibliotheek. ThemaMissies en vragen in MediaMasters worden samengesteld uit het aanbod van het netwerk. 

SEC on tour

Inline image

Inline image

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368