Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief vrijdag 2 oktober 2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

De informatieavonden zijn inmiddels achter de rug. We kijken hier met een goed gevoel op terug. Op deze avond(en) hebben wij op 1,5 meter afstand van elkaar, alle informatie met u gedeeld die belangrijk is voor de groep van uw kind(eren). Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze avond(en), stel ze dan gerust aan de leerkracht(en) van uw kind(eren).

 

Tijdens deze avonden kwam ter sprake dat het inschrijven van de naschoolse sport over een te lang termijn ging. Ouders moesten voor één jaar naschoolse sport betalen. Inmiddels heb ik contact gehad met het Sport Expertise Centrum en zijn de termijnen aangepast. U kunt nu inschrijven van begin schooljaar tot december en van januari tot het einde van het schooljaar. Via onderstaande link kunt u uw kind alsnog aanmelden:

 

Bovenbouw:

https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/naschoolse-sport-sterrebos-bovenbouw/

onderbouw:

https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/naschoolse-sport-sterrebos-onderbouw/

 

We merken de afgelopen weken dat veel kinderen te laat op school komen. Kinderen mogen vanaf 8.15 uur inlopen maar moeten vóór de tweede zoemer, om 08.30 uur, in de klas zijn. Als kinderen te laat zijn is dat voor de hele klas niet prettig. Het stoort behoorlijk als een kind te laat binnenkomt. Wilt u samen met uw kind er voor zorgen dat uw kind op tijd in de klas is?

 

Nu de luizencontroles niet op school kunnen plaatsvinden, willen wij u dringend vragen uw kind met enige regelmaat zelf thuis te controleren. Mocht u hoofdluis ontdekken bij uw kind, kunt u dit melden bij de leerkracht van uw kind. Dit kunt u doen via SchouderCom.

Voor tips over het controleren op hoofdluis of bestrijden van hoofdluis kunt u kijken op: https://www.rivm.nl/hoofdluis

 

Voor de komende weken zijn er weer extra maatregelen afgekondigd rondom COVID-19. Deze keer (gelukkig) geen extra maatregelen voor het onderwijs, maar toch raakt het ons wel. Zo heeft u woensdag een bericht via SchouderCom ontvangen waarin wij aangeven dat de oudergesprekken van de groepen 1 t/m 7 online via Teams gaan plaatsvinden. Alleen de voorlopige adviesgesprekken van de leerlingen van groep 8 vinden plaats op school.

 

Vanaf vandaag kunt u zich intekenen voor de oudergesprekken. Het intekenen is mogelijk tot en met zondag 4 oktober. Wij verwachten dat alle ouders zich intekenen voor de oudergesprekken. Mocht u zich niet intekenen dan zal de leerkracht van uw kind(eren) u zelf indelen op een bepaalde tijd.

U ontvangt van de leerkracht een uitnodiging in Teams, zodat de afspraak in de agenda van Teams staat en u alleen maar op deelnemen hoeft te klikken. Nieuwe ouders krijgen vandaag nog een mail waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het werken met Teams gaat. Probeer het werken met Teams dit weekend al rustig uit zodat u eventueel dinsdag nog een vraag kan stellen aan de leerkracht van uw kind(eren) mocht dat nodig zijn.

 

Aanstaande maandag hebben de kinderen vrij. Wij als team hebben dan een studiedag. Helaas hebben wij deze studiedag ook moeten aanpassen omdat ook wij als team alleen nog maar online met elkaar vergaderen. Wij gaan als team aan de slag met de resultaten van de Cito toetsen die de kinderen afgelopen week hebben gemaakt. Deze gegevens worden geanalyseerd en hierop worden nieuwe groepsplannen geschreven.

 

Het blijft een hele uitdaging om alle groepen op te blijven vangen nu en de aankomende periode. Het streven bij SAAM* is dat wij altijd proberen, als er geen invallers beschikbaar zijn, om de groep in elk geval de eerste dag op te vangen. Mochten we echt geen oplossing hebben dan kunnen we er voor kiezen om een groep thuis te laten. U wordt hierover altijd zo snel mogelijk geïnformeerd zodat u ook nog de ruimte heeft om opvang te regelen voor uw kind(eren).

 

Ik hoop echt van harte dat iedereen gezond blijft! Laten we goed zorgen voor elkaar en met elkaar ons zo goed mogelijk houden aan de richtlijnen die het RIVM ons voorschrijft.

 

Ik wens u een heel fijn lang weekend!

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Nieuws vanuit de verkeerswerkgroep

Op donderdag 10 september zijn een aantal leerlingen uit groep 8 geïnstalleerd tot brigadier door de wijkagent. Een leerzame ervaring. Vanaf maandag 21 september zijn de brigadiers gestart. Fijn dat deze kinderen willen bijdragen aan de veiligheid van alle kinderen op school. Kinderen brigadieren en worden vanaf de stoep gecoacht door een ouder. De kinderen staan er voor ieders veiligheid. Wilt u de aanwijzingen van de brigadiers goed opvolgen?

 

Daarnaast ben ik op zoek naar ouder die van mijn pasfoto een grote poster kan maken voor op de parkeerstrook. Telkens als ik op de parkeerstrook sta laten alle ouders zien dat ze weten wat de regels op de parkeerstrook zijn en houden ze zich daar keurig aan zodat alles vlot en veilig verloopt. Maar mocht ik er niet staan dan weten sommige ouders ineens niet meer wat de regels zijn. Ik dacht misschien kan een poster van mij dan helpend zijn, zodat ik toch elke dag mee kan kijken op de parkeerstrook.

Wie zou mij hierbij kunnen helpen?😉

Alvast bedankt!

Inge

Kinderboekenweek: 30 september - 11 oktober

Thema: En toen?

 

De Kinderboekenweek is weer begonnen. We gaan kijken naar en lezen over dingen van toen.

Op vrijdag 9 oktober mogen alle kinderen als ze dit willen, verkleed komen in de stijl van 'toen'.

Toen kan zijn als holbewoner, als hippie, als boer van vroeger, als ridder of als....

Ook mag uw kind er voor kiezen om een oud voorwerp mee te nemen als dit van u mag natuurlijk.

Het is leuk als het een voorwerp is wat de meeste kinderen (en misschien ook wel juffen of meesters) niet meer kennen. Veel leesplezier voor iedereen!

 

Boekhandel Derijks heeft tijdens de Kinderboekenweek een actie voor de schoolbieb. Als u in de Kinderboekenweek een kinderboek koopt bij Derijks in Oss kunt u ons helpen aan gratis boeken! Hoe dan?!

Als u de bon inlevert bij de leerkracht van uw kind(eren) mag de school 20% van het aankoopbedrag besteden aan kinderboeken voor de schoolbieb. Een mooie kans om gratis nieuwe boeken aan te schaffen als school.

Helpt u ons mee?

Oud papier

Wat fijn dat er zich dit schooljaar veel nieuwe ouders hebben aangemeld om mee te lopen met het ophalen van oud papier. Hierdoor hebben we weer lege plekken kunnen vullen en is alles tot en met december rond. Als van elk gezin 1 ouder 1 keer loopt per jaar, kunnen we allen een steentje bijdragen.

De ouderraad zal binnenkort via deze nieuwsbrief, laten weten wat er gedaan wordt met het geld dat wij ontvangen voor het ophalen van oud papier. Zo kunnen jullie zien waar je voor loopt.

Heb je interesse om vanaf januari ook mee te helpen, stuur dan een berichtje naar Saskia Gerits, via SchouderCom of via saskiagerits@saamscholen.nl. We zijn nog op zoek naar invallers, stel dat een loper onverwacht uitvalt. Hiervoor zullen we u ook via SchouderCom een oproep sturen, als de nood hoog is.

Voorstellen

Inline image

 

Mijn naam is Kristy Gloudemans.                                                                               

Ik ben 23 jaar oud en ik studeer onderwijsassistent op ROC de Leijgraaf. Ik ben derdejaars. Mijn hobby's zijn tekenen, knutselen, zwemmen en trainen met mijn hond. 
Het komende schooljaar zal ik hier stage lopen op Sterrebos. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 3/4  en tot de herfstvakantie ook op de woensdag in groep 7. 

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368