Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 16-10-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Op donderdag 8 en dinsdag 13 oktober hebben de oudergesprekken plaats gevonden. Er is met u als ouders gesproken over de sociale emotionele ontwikkeling van uw kind(eren) en de laatste toets scores zijn doorgenomen met u. Bij een enkele ouder was het inloggen met Teams nog wat lastig maar voor het merendeel van de ouders en de kinderen is dit prima verlopen. Gelukkig! De leerlingen van groep 8 hebben allemaal hun pre-schooladvies gekregen waarmee zij nog gerichter kunnen gaan kijken naar de verschillende onderwijsvormen van het Voortgezet Onderwijs.

 

Afgelopen woensdagmiddag zijn onze bedrijfshulpverleners weer geschoold in EHBO en ontruiming van ons schoolgebouw. Deze trainingen vinden plaats op onze school. Een fijne middag om alles weer door te nemen en te weten welke taken en zaken er komen kijken bij een ontruiming of ongeval op school. Binnenkort zullen we ook een keer het alarm af laten gaan onder schooltijd om het ontruimen samen met de kinderen te oefenen, zodat ook zij weer weten wat er van iedereen verwacht wordt als het alarm af gaat. De eerste keer in het schooljaar wordt dit altijd aangekondigd bij personeel en kinderen. Leerkrachten bespreken dan in de klas wat de regels ook alweer zijn bij het ontruimen. Richting het einde van het schooljaar gaan we nogmaals ontruimen maar dan onaangekondigd, zodat we kunnen kijken of iedereen dan weet wat er van hem/ haar verwacht wordt. Na een ontruimingsoefening zullen wij u middels een bericht via SchouderCom informeren.  

 

Vandaag begint de herfstvakantie. Een vakantie die er anders uit zal zien dan dat we gewend zijn. Afgelopen dinsdag zijn de maatregelen weer aangescherpt. Deze keer zijn er geen wijzigingen voor het onderwijs. Daar zijn wij blij mee! Toch willen we iedereen vragen om zich echt aan de 1,5 meter afstand onderling te houden. Alleen als wij allemaal ons aan de richtlijnen houden krijgen we weer grip op het virus.
Geniet van de vrije tijd en zorg goed voor elkaar! Wij zien jullie op maandag 26 oktober in goede gezondheid weer op onze school.

 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Voorstellen

Mijn naam is Sanne de Raad, ik ben 23 jaar en ik volg het versnelde traject van de PABO.

Ik loop tot half januari 1,5 dag in de week stage in groep 6A bij juffrouw Anne.

Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Dier- en veehouderij behaald. Na 4 maanden reizen door Azië heb ik besloten dat ik toch nog meer wil leren op een ander vakgebied. Omdat ik naast dieren, werken met kinderen heel leuk vind, heb ik gekozen voor de PABO.

Naast mijn studie werk ik parttime bij de Pets Place - Boerenbond en doe ik vrijwilligerswerk op kinderboerderij de Beestenbergh in Berghem. Hier kan ik twee dingen die ik leuk vind combineren, namelijk het werken met kinderen en dieren. Mijn hobby’s zijn fotografie, lezen, bakken, zingen en sporten.

 

Inline image

Skate Clinic  

Op maandag 23 november en donderdag 26 november zijn er skate clinics op school voor de groepen 3 t/m 8.

Omdat er per kind bescherming (pols-, elleboog- en hoofdbescherming ) nodig is, gaan de leerkrachten na de herfstvakantie inventariseren bij de kinderen wat zij thuis zelf hebben. Wilt u alvast thuis eens samen met uw kind kijken welke bescherming u heeft?

Hoe de indeling van de groepen is op deze twee dagen laten wij u na de herfstvakantie weten. Mocht u nog vragen hebben hierover stel ze dan gerust aan de leerkracht van uw kind.

Wandeling

LEUKE TIP VOOR HERFSTVAKANTIE beschikbaar vanaf zondag 12.00 uur.

 

De werkgroep is benieuwd naar jullie mening!

 

De Geffense Bosjes wordt vooral gebruikt om te wandelen.

Het leek ons echter leuk om het voor kinderen wat uitdagender te maken!                             

Een takkenhut bouwen, je evenwicht bewaren op boomstammen, over

spannende paadjes rennen, darten met dennenappels. Welk kind wil dat niet.

 

Daarom heeft wijkraad Ruwaard, samen met omwonenden van het bos, de HEKSJE ROUTE bedacht. Een route met natuurlijke speelelementen en met spelletjes en weetjes over het bos die je kunt lezen na het scannen van QR codes.

We hadden graag een informatiemorgen gehouden. Helaas lukt dat niet vanwege de aangescherpte maatregelen rond Corona. Maar om de vaart erin te houden, zijn we alvast gestart met uitzetten van de route, het maken van QR codes en hebben we voorbeelden bedacht voor speelelementen.

 

Van zondag 18 oktober 12:00 uur tot het eind van de herfstvakantie, is de route te herkennen aan bomen met rood-wit linten. Ook hangen er foto’s met voorbeelden van de speelelementen. Van de QR codes die je ziet kun je een foto maken, waarna je allerlei leuke weetjes over bos en haar dieren ziet.

 

Ben je van plan om in de vakantie naar het bos te gaan, help ons dan mee door deze route te lopen! We zijn heel benieuwd naar jullie ideeën, vragen of opmerkingen; deel die met ons! Of misschien vind je het leuk om mee te denken en te helpen. We horen het graag!

 

De ingangen zijn bij het Gielekespad (parkeerterrein Geffense Plas) en bij de ingang Cereslaan bij het fietspad Galgesteeg. Let op de rood-witte linten. De route kun je kort of wat langer lopen, en is totaal zo’n 1,5 km.

 

We zien graag je reactie op heksjeroute@gmail.com of 

 

https://www.facebook.com/Heksje-Route-Geffensebosjes-110818854133774/

 

Met vriendelijke groet,

Werkgroep HEKSJE ROUTE

 

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368