Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 24-01-2020

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Vandaag verschijnt de eerste nieuwsbrief van het jaar 2020. Ik hoop dat we allemaal terug kunnen kijken op fijne feestdagen en een goed begin van 2020. Wij zijn als school goed gestart in het jaar 2020 en dat is altijd weer fijn. De afgelopen weken hebben de kinderen in de klassen hun best gedaan op de CITO toetsen die zijn afgenomen in de groepen 3 t/m 8. De leerkrachten zijn nu druk bezig om alle toetsen na te kijken, in te voeren en te analyseren. De groepsplannen die voor de vakken rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spelling zijn gemaakt worden geëvalueerd en weer bijgesteld voor komende periode.

 

Als ouders bent u natuurlijk ook benieuwd zijn naar de resultaten van uw kind(eren). Op woensdag 12 februari gaan de rapporten van de leerlingen mee naar huis. Op donderdag 13 februari en dinsdag 18 februari staan de oudergesprekken gepland. Vandaag ontvangt u weer de intekenlijst via SchouderCom om u in te tekenen voor de oudergesprekken.

 

Zoals jullie weten is onze school dicht op 30 en 31 januari. We zullen dan gaan staken voor de toekomst van jullie kinderen. Dit gaan we doen door ons aan te sluiten bij de volgende manifestaties:

 

*Donderdag 30 januari

 Tilburg: 13.00u mars van Leijpark naar het Willem 2 stadion – programma met o.a. Peter Heerschop

 

*Vrijdag 31 januari

Den Bosch: 10:00u manifestatie op de Parade met muziek en sprekers.

 

Wij zouden het super vinden als jullie samen met ons willen gaan staan voor goed onderwijs, onze/jullie kinderen en het onderwijs waar ze recht op hebben. Jullie kunnen ons vinden op bovenstaande locaties en we zijn herkenbaar door onze mooie Sterrebosvlag. Laten we samen sterk staan en gaan voor goed onderwijs!

 

 

Want:

Ook op de Sterrebos zijn kinderen zonder leerkracht de klos!

                             

 

Inline image                        Inline image

 

 

Op de studiedag van 5 februari zullen we als team weer stilstaan bij het voeren van de kindgesprekken. Dit is een vervolg van de studiedag van 6 december. We krijgen inzicht in gesprekstechnieken en worden ons bewust als team waarom wij het voeren van kindgesprekken zo belangrijk vinden. In de middag zullen de collega’s de ruimte krijgen om aan de nieuwe groepsplannen voor de aankomende periode te werken.

 

En dan is het alweer bijna februari en breekt ook de voorbereiding voor carnaval weer aan. Verderop in de nieuwsbrief vindt u hier meer informatie over. In de Rucreant, het wijkblad van de Ruwaard, heeft al een stukje gestaan over de plannen van carnaval op onze school. Een aantal ouders heeft dit opgemerkt en hebben daar vragen over gesteld. Wij hebben dit jaar er bewust voor gekozen om het artikel in de Rucreant te plaatsen omdat wij hier veel meer wijkbewoners mee kunnen bereiken. Echter werkt de Rucreant met aanleverdata en daardoor stonden onze plannen al in de Rucreant en lezen onze ouders de plannen voor het carnavalsfeest vandaag pas in deze nieuwsbrief.

 

Wij gaan er met zijn allen een mooi carnavalsfeest van maken. Alaaf!

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Voorstellen stagiaire Kirsten

 

Inline image

 

Ik ben Kirsten, ik ben 20 jaar oud en woon in een klein dorpje genaamd Bruchem. Ik loop stage op maandag en dinsdag in groep 1 / 2 B bij juf Danielle. Ik zit nu op de pabo in Nijmegen en ben al afgestudeerd voor onderwijsassistent. In mijn vrije tijd vind ik het gezellig om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. Ik zit op voetbal en ook dat vind ik erg leuk om te doen. Ik loop het hele jaar stage op basisschool Sterrebos, maar na de carnavalsvakantie wissel ik van stageklas.

 

Nieuws vanuit de Peuterspeelzaal het Sterrenkind

Inline image

 

Hallo, mijn naam is Havva Akalin. Ik wil me graag even voorstellen aan jullie. Ik werk ongeveer 7 jaar met plezier bij de organisatie Avem, maar voornamelijk op BSO bosvlinder. Vanaf 6 januari werk ik op woensdagochtend ook bij de peuterspeelzaal het Sterrenkind. Ik heb er erg veel zin in. We komen elkaar zeker nog tegen op school, dus tot ziens. Groetjes Havva

Carnaval

Inline image

 

Op vrijdag 21 februari van 8.30 uur tot 12.30 uur gaan we op school samen carnaval vieren.

Dit jaar gaan we met de hele school een kleurrijke optocht lopen. Per klas wordt er in het thema van dit jaar iets gemaakt. Het thema van de Osse carnaval is “Hosse in ’t Osse”. De leerkrachten kunnen hierbij ook uw hulp gebruiken. Vindt u het leuk om mee te helpen in de klas? Meld u dan aan bij de leerkracht van uw kind.

We zijn op zoek naar mensen die langs de kant willen zorgen voor muziek om de optocht nog meer sfeer te geven. Woont u langs de route, kent u iemand of zou u ons willen helpen met het verspreiden van flyers in de straten langs de route? Dan horen wij dat graag. Stuur een berichtje via Schoudercom naar Saskia Gerits of mail naar saskiagerits@saamscholen.nl

De optocht start om 11.00 uur vanaf de school in de Verdistraat. Daarna zullen wij via de Sibeliuslaan, de Wagenaarstraat en de van Anrooijstraat, over de Verdistraat weer terug lopen naar school.

 

 

Inline image

 

 

Meer informatie volgt in een volgende nieuwsbrief.

Wij hebben er alvast veel zin!!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep carnaval

Janneke, Amber en Saskia

Gevonden voorwerpen

 

Tijdens de ouderavonden op donderdag 13 februari en dinsdag 18 februari zullen we gevonden voorwerpen op tafel leggen in de grote hal. Wilt u kijken of er iets van uw kind tussen zit? Wat niet opgehaald is, zal na deze data naar het goede doel gaan.

Sport-en spelactiviteiten 30 en 31 januari

Inline image

Voorleesdagen

Inline image

 

Te koop in alle boekhandels

Snertwandeling 

 

Inline image

 

 

 

Datum: Zondag 19 Januari                             

Deze wandeling wordt georganiseerd voor de Stichting KOPPIE-AU i.s.m. het Sport Expertise Centrum, ambassadeurs van de wandelroute Hartje Ruwaard, SlowCare en plaatselijke ondernemers. De route is rolstoeltoegankelijk. 

We willen Hartje Ruwaard en de mooie wijk graag promoten. 

De opbrengt komt geheel ten goede aan de Stichting KOPPIE-AU. 

Ieder jaar krijgen + 130 kinderen de diagnose hersentumor. De helft daarvan heeft een kwaadaardige tumor, de overlevingskansen voor deze kinderen zijn bijzonder klein. Meer onderzoek is dan ook hard nodig, helpt u mee?  

 

START bij wijkcentrum D’N IEMHOF in Oss tussen 13:00u en 13:30u 

 

DEELNAMEVolwassenen €5,00  kinderen tot 16 jaar €2,50 

 

FINISH bij wijkcentrum D’N IEMHOF, eindtijd 17:00u 

Gratis kop erwtensoep en een broodje knakworst.  

Vegetarisch en glutenvrij mogelijk, graag van tevoren opgeven. 

Clown Fleur met popcorn, suikerspin en ballonnen tegen kleine vergoeding 

 

Interactieve wandeling met QR-codes over de wandelroute Hartje Ruwaard van 4,5 km welke u naar wens kunt inkorten. Op de route treft u: 

  • 8 gedichten m.b.t. het park geschreven door Astrid Noordam 
  • Wereldvrouwen met zang en muziek 
  • Gratis koffie/thee in Ons Huis van de Wijk 
  • Gratis warme chocolademelk/ranja en wat lekkers bij het NME 
  • Speurtocht op zoek naar KAREL voor kinderen met leuke prijzen 
  • Puzzelvragen over de wijk voor volwassenen met leuke prijzen 
  • Foto’s van het ontstaan van de Ruwaard 
  • Sportactiviteit voor de jeugd, verzorgd door het SEC 
  • Men kan naar behoefte even stilstaan bij het Vlinderboek in het park 

 

Bij de start ontvangt u 2 consumptiebonnen en een lootje, de winnaars worden bij de finish bekend gemaakt. De prijsuitslagen van de speurtocht en prijsvragen volgen een week later. 

 

Bij slecht weer wordt de route ingekort, de activiteit gaat gewoon door! 

 

U kunt ons ook steunen op NL 81 RABO 0161825249www.koppie-au.nl  

 

Opgeven bij MARJET STRIK 06-81184707   marjetstrik@hotmail.com Inline image

 

CoderDojo

Inline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368