Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Sterrebos Nieuwsbrief 22-09-2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Tijdens de informatieavonden hebben veel ouders kennis gemaakt met de leerkracht van hun kind en de leerkracht heeft kennis gemaakt met u als ouder. U heeft tijdens deze avonden de nodige informatie gekregen over de jaargroep van uw kind en aan u is gevraagd om bij bepaalde activiteiten mee te helpen. Ook voor het oud papier ophalen hebben ouders zich aangemeld en daar zijn we erg blij mee, maar het is nog niet genoeg. Welke papa en of mama wil een aantal keer per jaar op een woensdagavond van 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur mee helpen met het oud papier inzamelen in de wijk? Wij hopen dat ouders zich nog aanmelden anders zijn wij genoodzaakt om de activiteitenbijdrage met een flink bedrag te verhogen. Wij rekenen op u als ouder! U kunt zich aanmelden om mee te helpen door een mail te sturen naar saskiagerits@saamscholen.nl.

 

Vorige week heeft u ook de ouderhulplijst ontvangen via SchouderCom. Deze lijsten zijn erg goed ingevuld door ouders, ondanks dat sommige ouders een foutmelding kregen. Ontzettend fijn dat zoveel ouders willen helpen bij de verschillende activiteiten op onze school. U wordt ruim op tijd voor een activiteit waarvoor u zich heeft opgegeven benaderd om mee te helpen.

 

Ik nodig u uit op dinsdag 1 oktober vanaf 08.30 uur tot 09.00 uur mee te kijken in de klas van uw kind(eren). Daarna zou ik het erg fijn vinden om samen met u een kop koffie te drinken in de teamkamer. Ik hoop u daar te ontmoeten. Op woensdag 2 oktober staat de Sterrenkijkersshow weer op de agenda. De show zal starten om 11.15 uur en alle ouders van de kinderen uit de groepen 3a, 4a, 5b, 6a en 8b zijn van harte welkom om te komen kijken. Na afloop zou het fijn zijn als er een paar sterke ouders blijven om samen het podium op te ruimen.  

 

En dan staat over een paar weken alweer de eerste vakantie voor de deur. In de tweede week na de herfstvakantie zal er weer een nieuwsbrief uitkomen. Ik wens u nu dus al alvast een hele fijne herfstvakantie!

 

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Schoolfotograaf

Op donderdag 26 september komt de schoolfotograaf weer naar school. Alle kinderen worden dan weer op de foto gezet. Ook worden er broertjes/ zusjes foto’s gemaakt. Meteen na schooltijd mogen ook broertjes en zusjes komen die niet (meer) op onze school zitten, om samen als broers en zussen op de foto te gaan.

In het rooster voor de fotograaf hebben we rekening gehouden met de gymtijden van de groepen.

Jaarkalender

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het maken van de jaarkalender van onze school. Door prive omstandigheden van de meneer die ons hierbij altijd helpt heeft het dit jaar wat langer geduurd.  Ons streven is om de jaarkalender, met op de achterkant verschillende nuttige informatie, zo snel mogelijk mee te geven aan de gezinsoudsten.

Nieuws vanuit de kinderraad

De kinderraad vergadert ongeveer vijf keer per jaar. Tijdens deze vergaderingen mogen kinderen meedenken over allerlei zaken zoals welke activiteiten er georganiseerd worden bijvoorbeeld met Sinterklaas. De eerste vergadering heeft inmiddels plaatsgevonden en daarin hebben we vooral veel gesproken over de aankomende verkiezingen van de kinderraad. Er komen namelijk nieuwe verkiezingen aan voor de kinderraad. In de groepen 5 en groep 6/7 mogen kinderen zich weer verkiesbaar stellen. De klassen mogen daarna hun stem uitbrengen en dan is het wachten op de uitslag. Zodra de nieuwe leden bekend zijn mogen zij zich voorstellen in de volgende nieuwsbrief.

Verkeer

Regelmatig probeer ik (Inge) buiten mee te kijken op de parkeerstrook. Soms moet ik dan ouders/ verzorgers aanspreken omdat zij stil staan op plekken die niet zijn toegestaan, maar meestal zie ik dan dat het prima gaat. Ouders/ verzorgers weten dan allemaal hoe de parkeerstrook moet worden gebruikt. Echter als ik mijn gezicht niet laat zien op de parkeerstrook wordt het al snel een zooitje. Ouders/ verzorgers gaan dan ineens overal stil staan en parkeren hun auto op plekken wat niet mag. Jammer!

Laten we er samen voor zorgen dat alle kinderen de school veilig kunnen bereiken. Daar helpt toch iedereen graag aan mee!

Aanmelden Heilig Vormsel 2020

Inline image

Willibrordus Parochie

Grote Kerk Oss, Heilige Geestkerk Oss,

H. Willibrorduskerk Berghem,  H. Servatius Megen,

H. Lambertus Haren, H. Petrus Banden Macharen

en Benedictus parochie

Heilig Hart kerk te Oss

 

 

Beste ouders en leerlingen van groep 8,

 

Binnenkort beginnen de voorbereidingen voor de viering van het Heilig Vormsel. Graag nodigen wij alle ouders uit voor de informatieavond op:

Woensdag 18 september 2019 in het Parochiecentrum, Koornstraat  6 te Oss, aanvang 20.30 uur.

Het Heilig Vormsel is een Sacrament wat de volledige opname in de Katholieke Kerk betekent en naast de Doop en de Communie nodig is om een goed toegerust Christen te kunnen zijn.

De Heilige Geest zorgt ervoor dat we geestkracht hebben, moed en durf, maar ook compassie en zorg voor onze naasten, zodat de Blijde Boodschap van Jezus Christus in de wereld tot leven komt. In de voorbereiding leren we over Jezus en hoe Hij de mensen bij God brengt, ze vergeving en verlossing aanbiedt en hoe wij als gedoopte volgelingen dat ook proberen te realiseren in onze wereld.

Als uw kind zich opgeeft voor de voorbereiding hoeft dit nog niet te betekenen dat ze ook gevormd gaat worden. Ze gaat meedoen met de voorbereiding zodat ze aan het eind een gefundeerd antwoord kan geven of ze wel of niet gevormd wil worden. Immers, nu heeft ze nog geen weet over wat het Vormsel eigenlijk betekent. 

Daarvoor leren wij over de Geloofsbelijdenis, wat betekent het als je zegt dat je gelooft, wat is geloven eigenlijk? We leren over de hulpmiddelen (de Sacramenten) die de Kerk ons aanreikt om ons geloof gestalte te geven, we leren over wat de Heilige Geest nu met ons doet, welke gaven je ontvangt en vooral ook wat de bedoeling daarvan is. Wat is bidden eigenlijk en waarom is het dan zo belangrijk om ook naar de kerk te gaan?

Dan als we alles hebben doorgenomen vragen we aan de degenen die meegedaan hebben of ze nu ook daadwerkelijk gevormd willen worden. Ze kunnen dan ook een duidelijk antwoord geven waarom wel of waarom niet. En dat antwoord dat wordt gerespecteerd.

Dit jaar sluit de H. Hart kerk uit Oss zich bij de Vormselvoorbereiding aan en worden ook de ouders uit de H. Hart kerk uitgenodigd. 

Dit jaar wordt het H. Vormsel toegediend door hulpbisschop Mgr. drs. R. Mutsaerts op  Pinkster-zaterdagavond 30 mei 2020 om 19.00 uur in de Grote Kerk van Oss.

Graag nodigen wij u uit voor meer informatie over hoe we gestalte geven aan de voorbereidingen, het project en de vieringen die erbij horen.  

 

U bent welkom op woensdagavond 18 september 2019 om 20.00 uur, in het Parochiecentrum aan de Koornstraat 6 te Oss. Opgave vooraf is niet nodig.

De opgaves voor de Vormselvoorbereiding dienen uiterlijk 29 september 2019 in ons bezit te zijn.

 

Heeft u nog vragen dan kunt u zich wenden tot pastoor Kerssemakers: pastoor@parochiewillibrordus.nl,  telefoon 0412-622015 of info@parochiewillibrordus.nl  

Verdere informatie kunt u  vinden op de website: www.parochiewillibrordus.nl  

Werkgroep H. Vormsel

Pastoor Roland Kerssemakers,

Kapelaan Willem Renders (H. Hart kerk)  06 15598790

Marion Verwey

Reena Gruijters

 

Inline image

Eerste Heilige Communie 2019-2020

 

Inline image

Parochie Heilige Willibrordus

Berghem–Haren–Macharen–Megen-Oss

 

Geachte ouders,  

 

Ook dit jaar willen we als Willibrordus parochie weer de mogelijkheid geven aan kinderen vanaf groep 4 om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie.

Er zal een Eerste Communieviering zijn op zondag 17 mei 2020 in de St. Willibrorduskerk te Berghem en op zondag 24 mei 2020 in de Grote Kerk van Oss.

Hoe lang is het geleden dat u met uw kinderen over God sprak?  Wanneer was het de laatste keer dat u met uw kinderen en samen met het gezin heeft gebeden? 

In onze drukke tijd met volle agenda’s vinden we daar vaak geen momenten meer voor. Vaak gaan School, werk, thuis en hobby’s voor en stellen we de kerk en bidden maar uit.

 Tijdens de voorbereiding op de Eerste Communie willen wij de kinderen en u, als ouders, helpen om de weg naar Christus te vinden of terug te vinden en zich goed op de Eerste Heilige Communie voor te bereiden.

Gedurende de kinderbijeenkomsten willen we aandacht besteden aan de persoon van Jezus Christus, de betekenis van de Eucharistie en het leven binnen de kerk. Dat doen we door middel van teksten uit de bijbel, verdere uitleg, maar ook door met de kinderen te zingen. Uw kind kan tijdens deze periode een stapje verder zetten in zijn geloof en zijn geloof weer ‘opfrissen’. 

Naast de bijeenkomsten voor de kinderen zullen er ook avonden gepland worden voor u, als ouders, met ideeën over hoe u het geloof in uw gezinsleven kunt omzetten en toepassen. 

Deze voorbereidingstijd op de Eerste Heilige Communie is een kans om het geestelijke leven in uw gezin weer ruimte te geven. Samen met uw kind(eren) kunt u nog eens terugkijken op de lessen die de kinderen gehad hebben en de verwerking daarbij maken. En zo ook kijken naar waarom u hen heeft laten dopen en wat u hen daardoor mee heeft willen geven voor hun leven.

 

Om u nader te informeren over de eerste Communie en de voorbereiding daarop willen wij u graag uitnodigen voor de: infoavond op dinsdag 17 september 2019 om

20.00 uur in het parochiecentrum te Oss of op donderdag 19

september 2019 om 20.00 uur in de kerk te Berghem.      

                                                                                         

U hoort op deze avond ook hoe u uw kind kunt aanmelden voor de

Eerste Communie. Informatie ook op www.parochiewillibrordus.nl

 

 

Van harte welkom namens, 

Pastoor R. Kerssemakers, pastoor@parochiewillibrordus.nl

Kapelaan J. Beekman, kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl

Leden van de Communiewerkgroep

 

Inline image

 

Bibliotheek

Voor meer informatie over activiteiten door de bibliotheek georganiseerd, kijkt u op: https://www.nobb.nl/

 De link bij de afbeeldingen werkt helaas niet.

 

Inline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368