Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 04-07-2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Hierbij ontvangt u alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Altijd een moment om terug te kijken, maar ook om vooruit te kijken. Ik denk dat ik namens iedereen spreek dat dit een bijzonder schooljaar is geweest met veel hoogte, maar ook zeker enorme dieptepunten. Het gehele schooljaar hebben we veel steun gevoeld van ouders. Dank jullie wel!

 

Tijdens het ouderbedankontbijt hebben we de ouders bedankt voor alle hulp het afgelopen schooljaar. Het ontbijt was deze keer wel in een aangepaste vorm, maar daar was alle begrip voor. Wij hopen dat we volgend schooljaar ook weer kunnen rekenen op jullie hulp, zodat we er samen weer een fijn schooljaar van kunnen maken.

 

Zoals u weet heb ik vanaf de meivakantie Arjan vervangen en dat zal ook na de zomervakantie nog doorgaan. De klus voor Arjan op de andere school is nog niet afgerond. Ik zal tot die tijd op dinsdag tot en met vrijdag aanwezig zijn op school. Voor mij persoonlijk een mooie uitdaging! In juni heb ik mijn diploma schoolleider basisbekwaam gehaald en deze kennis mag ik nu meteen in de praktijk toepassen en dat vind ik erg leuk!

 

Deze week nemen we afscheid van veel collega’s;

  • Maria en Pauline, zij gaan samen met pensioen. Wij bedanken Maria en Pauline voor hun inzet en wensen ze heel veel plezier en geluk met alle vrije tijd die er gaat komen.
  • Marieke, zij gaat na 16 jaar de Sterrebos verlaten. Zij zal binnen een andere SAAM* school aan het werk gaan en daarnaast nog een aantal dagen gaan invallen in het flexteam van SAAM*, hopelijk zien we Marieke nog een aantal keer bij ons op school terug. Marieke bedankt voor je inzet en heel veel geluk en plezier op de andere school!
  • Ad, gaat ook de Sterrebos verlaten. Hij heeft het afgelopen schooljaar Janneke vervangen, maar omdat Janneke vanaf volgend schooljaar weer helemaal beter is, stopt deze vervanging. Ook Ad bedanken we voor zijn inzet de afgelopen periode op onze school.
  • Hugo, vakdocent gym, stopt bij ons op school. Hij gaat lesgeven op andere scholen die verbonden zijn aan het SEC. Wij krijgen een nieuwe vakdocent, Toine. Verderop in de nieuwsbrief zal hij zich voorstellen. Hugo bedankt voor de leuke en uitdagende gymlessen op onze school.
  • Joelle, heeft het afgelopen schooljaar de woensdag gedraaid in groep 4 bij Amber. Zij heeft een fulltimebaan aangeboden gekregen voor volgend schooljaar op de school waar ze nu ook al werkzaam is. Joelle, dank voor je inzet en heel veel succes!
  • Iris, onderwijsassistent van de taalklas. Er is geen ruimte binnen SAAM* om Iris een vaste plek te bieden in de taalklas op dit moment. Wie weet in de toekomst. Iris dank je wel voor je betrokkenheid en inzet!

 

Met al die collega’s die gaan vertrekken op de Sterrebos, verwelkomen we ook veel nieuwe collega’s;

  • Frank van Zadelhoff zal vanaf volgend schooljaar de leerkracht van groep 8 zijn.
  • Manuelle Lagarde wordt de nieuwe leerkracht voor groep 4.
  • Anne van der Loop zal op woensdag, donderdag en vrijdag gaan werken in groep 1-2 bij ons.
  • Robin Drijver, al een tijdje bekend bij ons op school als invaller, vanaf volgend schooljaar vast in dienst, wordt leerkracht groep 3-4.
  • Toine Lindhout, vakdocent gym op dinsdag en woensdag.

Wij wensen iedereen heel veel werkplezier op onze school.

 

In deze nieuwsbrief vindt u in de bijlagen ook een paar belangrijke documenten;

  • SAAM&vatting van onze school van de eerste periode van 2019.
  • Het jaarrooster, noteer de data goed in uw agenda.
  • Het gymrooster, zodat u weet wanneer de gymspullen mee naar school moeten.
  • Werving brigadiers.

 

Ik wens jullie, mede namens alle teamleden, allemaal een ontzettende fijne en ontspannen vakantie toe! Geniet van de vrije tijd en ontspanning die gaat komen. Wij hopen iedereen op maandag 19 augustus weer te verwelkomen op de Sterrebos!

 

 

Met vriendelijke groet, namens het team,

Inge van Mook- Klein Douwel

Waarnemend directeur

Inline image

Afscheid groep 8

Ook van alle leerlingen van groep 8 nemen we deze week afscheid. Zij hebben deze week hun talenten nog een keer laten zien tijdens de eindmusical aan de hele school, aan opa’s en oma’s en op donderdagavond tijdens de afscheidsavond aan hun eigen ouders. Wat is de tijd snel gegaan! Wij hopen dat iedereen met een fijn gevoel terug kijkt op de basisschool tijd. Wij wensen jullie heel veel succes op de nieuwe school en hopen jullie nog regelmatig terug te zien om te vertellen hoe het met jullie gaat! Heel veel geluk allemaal!

Gouden weken

Over een goede zes weken gaat het nieuwe schooljaar weer van start en tussen afronden en opruimen zijn we toch al een beetje bezig met dit nieuwe jaar. Ieder schooljaar starten we met de Gouden Weken. In deze Gouden Weken zijn we intensief bezig met het vormen van een fijne, plezierige en veilige groep voor iedereen die daarvan deel uitmaakt.

We maken kennis met elkaar en komen erachter wat onze sterke en minder sterke kanten zijn en hoe we hier rekening mee kunnen houden. Voor de allereerste activiteit vinden we het leuk om een foto van uw kind te ontvangen. 

Maak in de vakantie een foto van uw kind:

  • met spelende kinderen
  • met waterspeelgoed
  • onder een parasol
  • onder een watersproeier
  • met een zonnebril
  • bij een auto vol bagage
  • in een (opblaasbaar) zwembad in de tuin
  • met een koffer
  • bij een buitenlands kenteken
  • bij de zee
  • bij bergen
  • bij een bekend gebouw
  • terwijl je een meloen eet
  • terwijl je een ijsje eet
  • met iets dat te lang in de zon heeft gelegen
  • je eigen schaduw

Kies een van deze momenten uit, maak er een foto van en stuur deze via SchouderCom door naar de nieuwe groepsleerkracht.

SchouderCom

SchouderCom wordt al veel gebruikt door ouders en dat vinden we erg prettig. Het is een makkelijk communicatiemiddel om ons snel te bereiken, maar ook vanuit ons om ouders snel te informeren. In de eerste week van de vakantie zal de overgang naar volgend schooljaar plaatsvinden. Dat betekent dat uw kind nu nog gekoppeld is aan de huidige groep, maar vanaf volgende week zal uw kind gekoppeld worden aan de nieuwe groep van volgend schooljaar. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Bouwplannen pand Geurts (bijna naast de school) 

Zoals u weet hebben we bezwaar gemaakt tijdens de hoorzitting tegen de bouwplannen voor het pand van Geurts. Helaas heeft ons bezwaar geen effect gehad. Rest ons alleen de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de plannen. Na lang nadenken hebben Arjan en ik besloten dit niet te doen. We kunnen het waarschijnlijk toch niet tegenhouden……

We blijven vinger aan de pols houden en zodra er zaken zijn waar we tegen aanlopen zullen we dit meteen melden bij de gemeente om vervolgens in gesprek te gaan met elkaar en te zoeken naar de juiste oplossingen. Wordt vervolgd.

Nieuwe leerkracht SEC

Mijn naam is Toine Lindhout, werkzaam als combinatiefunctionaris lichamelijke opvoeding, en kom volgend schooljaar team Sterrebos versterken. Iedere dinsdag en woensdag zal ik de gymlessen verzorgen.  
 
Ik ben 29 jaar en woon in Nijmegen.  Ik ben sportief, sociaal, betrokken en zelfstandig. Mijn interesses liggen in gezondheidsbevordering en trends en ontwikkelingen binnen het sport en bewegingsonderwijs. Voor het vak lichamelijke opvoeding geldt dat ik dit met veel enthousiasme beoefen en het als zeer zinvol ervaar. Waarderingen en het plezier van de kinderen motiveren mij enorm om dit werk te doen. In mijn vrije tijd ben ik uiteraard ook sportief bezig. Ik ben keeper in een voetbalteam, ik loop hard, zit ik graag op de racefiets en ben actief met boulderen (klimmen). 

 

Naast mijn werkzaamheden op het Sterrebos ga ik ook aan de slag op basisschool De Wissel in Geffen en sta ik iedere woensdagmiddag op het voetbalveld bij sv TOP. Ik kijk er naar uit om te gaan starten op het Sterrebos en de collega's en leerlingen te ontmoeten. Wil je meer over mij weten of heb je vragen over mijn werk? Neem gerust vast contact met mij op. Ik wil iedereen alvast een hele fijne vakantie wensen en tot in het nieuwe schooljaar! 

 

Email adres: toine@sport-expertise-centrum.nl

 

Toine

Woordje van de Kinderraad

Hallo, wij zijn de kinderraad en willen hierbij graag een stukje schrijven over wat we hebben besproken tijdens de laatste vergadering.

Er komen zo snel mogelijk lijnen op de voetbalveldjes heen. Tevens komen er nog prullenbakken op het schoolplein. Zoals in de vorige nieuwsbrief al is vermeld, hebben wij juffrouw Els in het zonnetje gezet, omdat zij het verdiend. Juffrouw Els heeft een mooie tegel met een ster ontvangen. Dit willen we elk jaar herhalen en voor elk jaar iemand anders in het zonnetje zetten.

In het nieuwe schooljaar willen wij, van de kinderraad, met een digibord in de klas een quiz voor de leerlingen presenteren. Via het digibord kunnen jullie dan antwoord geven op vragen door middel van een ja of nee in te toetsen.

Verjaardagen

Inline imageVerjaardag

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368