Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 24-05-2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Datum

Activiteit

 

 

Woensdag 29 mei

Sportdag

Let op, deze sportdag vindt plaats op het terrein van het Top Oss

Iedereen

Donderdag 30 mei

HEMELVAART

Alle leerlingen vrij!

Vrijdag 31 mei

HEMELVAART

Alle leerlingen vrij!

Vrijdag 7 juni

Leerling vrije dag

Alle leerlingen vrij!

Maandag 10 juni

Tweede Pinksterdag

Alle leerlingen vrij!

Dinsdag 11 juni

Vergadering Ouderraad

Leden OR

Vrijdag 14 juni

Sterrebosdag

Iedereen

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,

 

Zoals jullie weten hebben we op maandag 20 mei bezoek gehad van de onderwijsinspectie. We hadden een mooi programma neergezet waardoor de inspecteur een goed beeld heeft gekregen van onze school.

Er zijn gesprekken gevoerd met de directie, intern begeleiders, leerkrachten, leerlingen en ouders.

Het onderzoek was gericht op vier standaarden; zicht op ontwikkeling, didactisch handelen, veiligheid en pedagogisch klimaat.

Voor de eerste drie standaarden hebben we een voldoende gescoord. Voldoende wil zeggen dat we aan alle basisvoorwaarden voldoen op dit onderdeel.

Voor de standaard pedagogisch klimaat zijn we goed beoordeeld. Dat betekent dat we op onze school meer laten zien dan de basisvoorwaarden. Hier zijn we dan ook erg trots op!

De afgelopen jaren heeft de focus bij ons ook gelegen op het pedagogisch klimaat en zijn de kernwaarden PLEZIER, RUST, VERTROUWEN en NIEUWSGIERIGHEID omgezet naar gedragsverwachtingen voor iedereen die onze school binnen wandelt.
We kijken met een tevreden gevoel terug op het inspectiebezoek!

 

Afgelopen week zijn we ook geconfronteerd met de eikenprocessie rups op het schoolplein. We hebben meteen contact gezocht met de gemeente. De gemeente heeft inmiddels de bomen behandeld, dus alle rupsen zijn verwijderd. We blijven alert en zullen de bomen op ons schoolplein extra goed in de gaten houden. Wilt u meer weten over de eikenprocessierups dan verwijs ik u graag door naar deze website https://ggdleefomgeving.nl/hinderlijke-beestjes/eikenprocessierupsen/.

 

Aankomende week is een korte week voor de leerlingen. Op woensdag 29 mei vindt de sportdag plaats. De laatste informatie over deze dag vindt u verderop in de nieuwsbrief.

Donderdag 30 en vrijdag 31 mei zijn alle leerlingen vrij vanwege hemelvaart.

Ik hoop u middels deze nieuwsbrief op de hoogte te hebben gebracht van het laatste nieuws.

Mocht u vragen en of opmerkingen hebben dan hoor ik die natuurlijk graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Inge van Mook- Klein Douwel

Waarnemend directeur Kindcentrum Sterrebos

Informatie sportdag

Op woensdag 29 mei is het weer zover. Onze sportdag staat dan weer voor de deur!

Ook dit jaar belooft het weer een waar sportfestijn te worden, georganiseerd door het SEC.

We gaan naar de Talentencampus aan de Nelson Mandelaboulevard bij het TOP OSS Stadion.

 

Iedereen wordt uiteraard in sportkleding verwacht: voor kinderen die aan het onderdeel Spinning meedoen: Misschien is het verstandig een handdoek en een droog shirt mee te nemen, binnenschoenen zijn verplicht.

Houd rekening met zowel warm als koud weer, je weet het nooit!

 

Voor die dag hoeft u uw kind geen eten en drinken mee te geven.  Daar wordt voor gezorgd.

We verzamelen deze dag niet op school, maar we vragen U om uw kind tussen 8.20 uur en 8.30 uur bij de Talentencampus af te zetten. Omdat er niet zoveel parkeerplekken zijn, adviseren wij u om lopend of met de fiets te komen. Als uw kind op de fiets komt, moet die fiets in de fietsenstalling worden geplaatst: fietssleutels inleveren bij de groepsleerkracht. Op het centrale plein staan de groepsleerkrachten om de kinderen op te vangen.

 

Ouders kunnen niet blijven kijken. Het is de bedoeling dat U uw kind om 12.30 uur weer op komt halen. Hierbij geldt de afspraak: De kinderen van groep 5/6/7/8 gaan om 12.30 uur zelf naar de parkeerplaats/fietsenstalling. De kinderen van groep 1/2/3/4 blijven op het plein bij de leerkracht staan wachten, totdat de ouders ze komen ophalen.

 

Kom liever niet voor 12.30 uur op het terrein, want dan wordt het te druk en te onoverzichtelijk.

Kinderen, die naar de buitenschoolse opvang gaan, worden om 12.30 uur naar school gebracht.

Bij deze willen we de hulpouders alvast hartelijk bedanken voor hun inzet, want zonder hen was deze dag niet te realiseren!

Iedereen alvast ontzettend veel sportplezier toegewenst!

 

De sportdagcommissie

Hugo, Maarten, Pauline en Maria

 

Bourgondival

Inline image

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Op zaterdag 1 juni 2019 vindt de derde editie van Bourgondival Van Streek plaats. Op de unieke lokatie van Boer Spierings in Oss (in de koeienstal!) zullen de vele kinderactiviteiten ervoor zorgen dat de kids zich geen moment zullen vervelen. Zo kunnen de papa’s en mama’s (en alle andere volwassenen) de hele middag genieten van diverse producten uit de streek, terwijl de akoestische live muziek weerklinkt vanuit de hooibalen. Het dagprogramma is geheel gratis!

 

Inline image

Verjaardagen

Inline imagehappy Birthday

Week van de Techniek

Inline image

 

Week van de Techniek

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei openen ruim 20 bedrijven in Oss en omgeving hun deuren om zo’n 800 leerlingen van groep 7 en 8 kennis te laten maken met techniek. Tijdens een presentatie en rondleiding krijgen de leerlingen meer te horen over het bedrijf en natuurlijk is er ook ruimte voor een doe-activiteit zodat zij zelf kunnen ervaren hoe leuk werken in de techniek is.

Techniekdag zaterdag 25 mei bij Spierings Mobile Cranes

De week van de Techniek eindigt op zaterdag 25 mei met een groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes. Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek gepresenteerd aan een breed publiek. Deze dag is in het bijzonder interessant voor jongeren tot 15 jaar en helpt hen om zich een beeld te vormen van de beroepen die er zijn in de techniek.
Dankzij de medewerking van heel veel bedrijven en het onderwijs zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector. Er zijn veel doe-activiteiten waar leerlingen aan mee kunnen doen. De organisatie is in handen van de Osse Industriële Kring (OIK), in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen én de Talentencampus.

Wees welkom!

Datum: zaterdag 25 mei

Tijdstip: 10-16 uur

Locatie: Spierings Mobile Cranes, Merwedestraat 15, 5347 KZ Oss

Toegang is gratis

 

Website: www.techniekdag.nl/oss

Facebook: www.facebook.com/techniekdagoss

Vakantiebieb

Inline image

De VakantieBieb opent op 1 juni, voor kinderen. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. 

Gratis cadeautje
De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. De zomer komt steeds meer in zicht en wat is nu fijner dan een warme dag doorbrengen met een goed boek? 

U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. 

50 gratis e-books
De app bevat 50 gratis e-books. Van Paul van Loon en Carry Slee tot Arthur Japin en Suzanne Vermeer. Tot 1 juli zijn er alleen kinderboeken in de app, maar in juli en augustus ook e-books voor volwassenen.

Download de app
Google Play Store (Android)
App Store (iOS)

Blijf lezen
Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want lezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.

Maak kans op een iPad mini!
Ben je tussen de 6 en 18 jaar en wil je kans maken op een iPad mini?
Laat ons, vanaf 1 juni, weten wat jouw lievelingsboek uit de VakantieBieb. En waarom!

Alleen tijdens de zomer
De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

https://www.nobb.nl/hdalgemeen/5912-gratis-e-books-voor-het-hele-gezin 

 

Voor de activiteitenagenda kunt u tevens kijken op de site van de bibliotheek:

https://www.nobb.nl/index.php

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368