Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 10-05-2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

En dan breekt alweer de laatste periode van het schooljaar aan. Zoals u weet is Arjan vanaf 1 mei op IKC de Regenboog aan het ondersteunen en heb ik tijdelijk de functie van Arjan overgenomen. Een mooie en leuke uitdaging die ik met beide handen aangrijp. Halverwege juni hoop ik mijn diploma schoolleider Basisbekwaam te ontvangen. Ik ben op school aanwezig van dinsdag tot en met vrijdag, dus mocht u mij nodig hebben dan weet u mij vast te vinden op deze dagen of anders via de mail.

 

Voor de meivakantie zijn we druk bezig geweest om de vacatures die zijn ontstaan op onze school in te vullen. We hebben veel gesprekken gevoerd maar we zijn blij u te kunnen melden dat de volgende personen vanaf volgend schooljaar ons team komen versterken;

Frank van Zadelhoff, nu leerkracht op basisschool Mettegeupel

Robin Drijver, bij ons al bekend vanwege vervanging van juf Petra en heden de vervanging van juf Britt.

Manuelle Lagarde, nu invalkracht bij onze stichting SAAM.

Anne van der Loop, nu ook invalkracht bij onze stichting SAAM.

Wij wensen Frank, Robin, Manuelle en Anne heel veel werkplezier op de Sterrebos!

 

De laatste periode van het schooljaar is altijd een drukke periode voor het team. Er wordt hard gewerkt om het huidige schooljaar goed af te sluiten, maar achter de schermen zijn we ook alweer druk bezig met het nieuwe schooljaar 2019-2020. Zodra ik meer informatie heb om met u te delen zal ik dat tijdig doen.

 

Aanstaande maandag 13 mei van 08.30 - 09.00 uur staat er een inloop gepland. Alle ouders zijn dan weer welkom om tijdens de les mee te kijken met hun kind(eren). Groep 8 en groep 5-6 zijn deze ochtend op excursie, hierdoor komt helaas de inloop in deze groepen te vervallen. Na afloop nodig ik u van harte uit om een kop koffie/ thee te drinken in onze teamkamer met Maaike en Nadja.

 

Met vriendelijke groet,

Inge van Mook- Klein Douwel

Sportdag

Op woensdag 29 mei vindt de jaarlijkse sportdag plaats. We hebben al twee keer een oproep gedaan voor hulpouders, maar dit heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. We komen echt hulp van ouders tekort om voor de kinderen een leuke en actieve sportdag te organiseren. Zou u nog eens in uw agenda willen kijken of het niet mogelijk is dat u ons deze dag komt meehelpen? Wij zouden dat erg fijn vinden. Mocht u kunnen helpen dan kunt u dit bij Maria van den Hurk kenbaar maken. (mariavandenhurk@saamscholen.nl)

Inspectiebezoek

In de periode van 20 mei tot 14 juni komt de inspecteur van Onderwijs onze school bezoeken. Een mooie kans voor ons om te laten zien welke ontwikkelingen er de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden! Zodra het bezoek geweest zullen we u als ouders informeren over de rapportage die wij mogen ontvangen vanuit de inspectie.

Verlofformulieren Suikerfeest

Mocht u verlof willen aanvragen voor uw kinderen voor het Suikerfeest dient u dit middels een verlofformulier te doen. We mogen voor het Suikerfeest één dag verlof geven. De verlofformulieren zijn bij Sally of Rogier te krijgen. Vul het verlofformulier in en lever deze zo snel mogelijk weer in op school, zodat er toestemming voor verlof gegeven kan worden. Graag vóór woensdag 22 mei in verband met de vrije dagen rond Hemelvaart het verlof aanvragen.

SchouderCom

Zoals u merkt communiceren we alleen nog maar via SchouderCom met onze ouders. Heel veel ouders hebben zich al aangemeld, maar ook enkele ouders nog steeds niet. Al deze ouders hebben een nieuwe link gekregen om zich alsnog zo snel mogelijk aan te melden.

De vraag aan alle ouders die zich hebben aangemeld, is om een foto van hun kind(eren) of een ander symbool (smiley etc.) te uploaden bij instellingen. Hierdoor kunnen wij in één oogopslag zien dat het account op SchouderCom actief is. Alvast bedankt voor de moeite.

Verjaardagen

Inline imageInline image

CJG weekly

Inline image

Zomercursus staat weer op de agenda!

12 & 16 augustus zal de cursus 'Plezier op school' weer georganiseerd worden door het Basisteam Jeugd & Gezin. De cursus is voor aanstaande brugklassers die een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken. Aanmelden kan bij Centrum Jeugd & Gezin of bij de contactpersoon van het Basisteam bij school. Na aanmelding zal een vraag-verhelderend gesprek gepland worden (niet vrij-toegankelijk). Graag voor juni aanmelden, zodat in juni de kennismakingsgesprekken gepland kunnen worden.

Je vindt meer informatie in de bijlage!

 

Meldcode

Per 1 januari 2019 is de MELDCODE aangepast. Hoe werkt de meldcode:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode

 

Toolkit - meldcode: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/documenten/publicaties/2018/07/01/toolkit-meldcode-huiselijk-geweld-en-kindermishandeling

 

Handige websites:

 

JOGG Themaweek: Oss beweegt gratis

https://www.sport-expertise-centrum.nl/project/oss-beweegt-gratis-jogg/

 

Gratis beweegtips

http://www.gratisbewegen.nl/gratis-beweegtips
Zie ook de bijlage!

 

 

Volgende week verschijnt de nieuwsbrief van CJG - mei in je mailbox!

Nog niet aangemeld?

Snel doen! http://www.centrumjeugdengezin-maasland.nl/aanmelden-nieuwsbrief.html

 

 

Met vriendelijke groeten, Marga Sieben

Ons welzijn: CJG & BJG Maasland

ma-wo-do 9.00-17.00 uur

088-3742526 (CJG Maasland)

 

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368