Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Sterrebossnipper 19 april 2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Vanuit de Kinderraad

De stelling van de dag: dan gaat de kinderraad door de school staan en een vraag aan u stellen.

Wat hadden we gevraagd: we hadden gevraagd heeft u al schoudercom. We hadden 5 nee en heel veel ja.

 

Evaluatie Carnaval:

Tips en tops van carnaval

Tips waren: meer eten, geen film, ook top 40 bij de muziek, schminken en glittertatoos voor de bovenbouw

 

Tops waren: de kinderen vonden het heel gezellig, de wonden vonden de kinderen leuk

 

Opening speelplaats:

We gaan vragen aan de gemeente of we prullenbakken mogen hebben. Er komen regels voor het voetballen en de schommel. En je moet voorzichtig zijn met de materialen.

Tijdelijke verandering

Een tijdelijke verandering die direct na de meivakantie in gaat. De directeur van IKC-Regenboog in Oss is deels uitgevallen en ik ben gevraagd om tot en met de zomervakantie (1 september is de einddatum) eindverantwoordelijke op die school te zijn en ervoor te zorgen dat alles wat betreft formatie, jaarrooster en planning voor het komende schooljaar op orde is.

Voor de Sterrebos betekent dit dat Inge mijn taken overneemt, zij is de komende periode eindverantwoordelijke van de Sterrebos. Inge gaat dit samen met Christel (leerkracht groep 6 en gedragsspecialist) doen, Christel is hiervoor op dinsdag en woensdag vrij geroosterd en blijft op donderdag en vrijdag in groep 6 werken. Inge gaat tijdelijk ook op de vrijdag werken.

Fijn dat Christel en Inge hiervoor in het diepe willen springen, zodat de impact voor de Sterrebos zo klein mogelijk is.

Voor de lange termijn, de planning voor het nieuwe schooljaar en als vraagbaak voor Inge (en overige collega’s of ouders) ben ik in principe op de dinsdag aanwezig.

Vacatures en mobiliteit

In de vorige snippers schreven we al over wat personele wijzingen. Britt gaat op een andere school als onderwijsassistent werken en Maria en Pauline gaan met pensioen. Ook juf Marieke heeft aangegeven, na 16 jaar op de Sterrebos gewerkt te hebben, toe te zijn aan iets nieuws. Marieke heeft gebruik gemaakt van de mobiliteitsregeling en gaat na de zomervakantie starten op de Ieme, een jenaplanschool in Veghel. Daarnaast gaat zij 2 dagen voor het flexteam (invalpoule) van SAAM werken. Zij krijgt daar onder andere de rol om startende leerkrachten te gaan coachen. Erg jammer voor ons, maar een mooie stap voor Marieke.

In april hebben wij in twee rondes sollicitatiegesprekken gevoerd, en hebben geschikte kandidaten gevonden. Omdat nog niet iedere collega het kenbaar heeft gemaakt op de huidige school, informeren we u hier later over.

Sportdag

Op woensdag 29 mei hebben wij onze jaarlijkse sportdag. Deze sportdag is dit jaar op het terrein bij het Top Oss stadion. Alle kinderen worden daar om 8.30 uur verwacht.

De dag wordt verzorgd door het SEC. Er zijn een aantal workshops, waar de kinderen zich voor in kunnen schrijven. Deze worden begeleid door leerkrachten of medewerkers van het SEC.

De groepen 1 en 2 hebben een eigen spelletjesprogramma, waarbij ook ouders kunnen helpen.

Als U mee kan helpen wilt u dan een mail sturen naar mariavandenhurk@saamscholen.nl.

De kinderen hoeven die dag geen fruit of drinken mee te nemen, daar wordt voor gezorgd.

 

Meer informatie over de sportdag ontvang u na de meivakantie.

SchouderCom

Na de meivakantie gaan we alleen nog maar via SchouderCom communiceren met ouders. Heeft u SchouderCom nog niet geactiveerd op uw computer en/of telefoon, doe dit dan zo spoedig mogelijk. Heeft u hierbij hulp nodig, vraag hulp bij de leerkracht van uw kind of bij Inge of Sally. Zij helpen u graag!

Nieuwe schooljaar

Hoewel het pas half april is, zijn we op school al een tijd druk bezig met het nieuwe schooljaar. Ook het aantal groepen is van belang. Voor komend schooljaar zijn dat er, net als dit schooljaar weer 14. Zodra er meer nieuws is, dan hoort u van ons.

Schoolplein

Ook op het schoolplein is er weer het een en ander veranderd. Eindelijk is de hut van wilgentenen geplaatst, daarvoor moesten eerst de wilgen geknot zijn en mocht het niet te koud zijn.

Hoewel april doet wat hij wil, schijnt dit de beste periode te zijn. Daarnaast is de ballenkorf verplaatst, deze stond nog steeds dicht op een voetbalveld

en werd daardoor amper gebruikt. Als laatste wordt er nog bank rondom de net geplante boom gezet. Deze boom, een Amerikaanse tulpenboom, is onze herinneringsboom aan meneer Frans.

Inline image

Fietsexamen

Leuk om te laten weten dat alle leerlingen van groep 7 hun fietsexamen hebben gehaald! Gefeliciteerd!Fietsexamen

Verjaardagen

Inline imageverjaardag

Hallo allemaal,

Ik ben Renske van der Gaast, 20 jaar oud en kom uit Oss. Ik volg de opleiding onderwijsassistent-pedagogisch medewerker aan ROC de Leijgraaf in Oss.

Ik heb eerst 15 weken stage gelopen op een kinderdagverblijf en kom nu 15 weken stage lopen bij jullie op de Sterrebos. Ik loop stage op de woensdag en donderdag en blijf tot het einde van het schooljaar.                   

    Renske

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368