Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 29 maart 2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Staking 15 maart

Hartelijk dank voor het ondertekenen van de petitie. Op vrijdag 15 maart hebben een aantal van onze leerkrachten deze samen met leerkrachten van andere scholen uit Oss

en omgeving aangeboden aan de wethouder van onderwijs, Kees van Geffen, van de gemeente Oss.

Inline image

Voortgang bezwaarschrift pand Geurts

Op 8 april is een hoorzitting op het gemeentehuis. Dan geven wij een toelichting op ons ingediende bezwaarschrift. Tot nu toe zijn er een aantal gesprekken geweest over de verkeersveiligheid,

maar zonder het gewenste resultaat. Onze focus ligt op een veilige schoolomgeving. Buurtbewoners geven een toelichting op de impact op de woonomgeving.

Wilt u plaatsnemen op de publieke tribune, dan bent u van harte welkom. Wij verzamelen om 19.15 uur in de hal.

Personeel

Er staat het e.e.a. te gebeuren op personeelsgebied. Maria en Pauline hebben aangegeven dat zij m.i.v. het nieuwe schooljaar met pensioen willen gaan.

En Britt heeft ons onlangs laten weten dat zij wil gaan stoppen als leerkracht. Hoewel Britt het fijn vindt bij ons op school en dol is op haar leerlingen, haalt ze niet voldoende plezier uit haar baan.

Britt is zich aan het oriënteren wat ze wel wil. Britts laatste dag in groep 1-2b is op woensdag 10 april. Op donderdag 11 april start Robin Drijver, Robin heeft de afgelopen periode in groep 8 gewerkt.

Het lijkt een hele stap, maar in haar vorige werk heeft Robin ervaring opgedaan bij de kleuters.

Koningsspelen

Bij ons zijn de Koningsspelen op vrijdag 19 april blijven staan. Landelijk zijn deze verplaatst naar vrijdag 12 april. Het enige wat wij dit schooljaar niet doen is het ontbijt.

Verder maken we er een fijn feestje van en daarna hebben we lekker twee weken vakantie.

Onderzoek Radboud Universiteit

Vanuit de faculteit der sociale wetenschappen zijn wij gevraagd mee te doen aan een onderzoek over beïnvloedingsfactoren op de concentratie van kinderen.

Daarvoor werd ons vandaag de vraag gesteld of zoveel mogelijk kinderen maandag a.s. een muts op kunnen doen tijdens de les. De hypothese is dat een warm hoofd tot betere resultaten leidt.

Steekproefsgewijs komen studenten op maandag bij leerlingen korte, schriftelijke, testjes afnemen. Later deze week komen de studenten terug en nemen dezelfde testen af.

Het moment van afname wordt bewust niet vooraf aan de kinderen verteld zodat zij zich niet kunnen voorbereiden. Uiteraard worden alle gegevens anoniem verwerkt.

Wilt u niet dat uw kind hieraan deelneemt dan kunt u dit ’s ochtends aan de leerkracht meedelen.

 

Inline image

Sterrenkijkersshow

Tijdens de voorgaande shows merkten we dat er niet voldoende rust in zaal was en leerlingen niet de juiste aandacht bij de optredens hadden. Ook ouders viel dit op en hebben ons hierop aangesproken. Met het team hebben we hier over gesproken, oude afspraken opgefrist en nieuwe gemaakt. In de aanloop naar de Sterrenkijkershow van vrijdag 22 maart heeft iedere leerkracht hierover met zijn of haar groep gesproken. En met resultaat. We kijken terug op een geslaagde show waarin alle leerlingen in rust en met veel plezier naar de optredens hebben gekeken.

Verjaardagen

Inline image

 

Inline image

Opening Osje sportroute

Inline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368