Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 1 Maart 2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Inleiding

Beste ouder(s)/verzorger(s),  

 

Over onze vorige Sterrebossnippers, via SchouderCom, waren we niet tevreden. Daarom hierbij de Snippers gewoon weer op de oude manier.

De aanmelding voor SchouderCom verloopt voorspoedig, momenteel heeft meer dan de helft van de ouders zich aangemeld.

Dat betekent dat de andere helft zich nog niet aangemeld heeft! Graag zo snel mogelijk doen. Heeft u hulp nodig, dan kunt u altijd even bij Sally of Arjan binnenlopen.  

Agenda

Inline image

Week van de Lentekriebels

Week van de Lentekriebels 

Al jaren doen we mee aan de week van de lentekriebels. Dit is een landelijke themaweek, vanuit de GGD, waarin de leerlingen les krijgen over relaties en seksualiteit. De lessen gaan over lichamelijke veranderingen, verschillen tussen jongens en meisjes en weerbaarheid en sluiten aan bij de ontwikkelingsfase en leefwereld van de kinderen. Ieder jaar merken wij dat ouders dit best spannend vinden, men vraagt zich soms af of kinderen niet in aanraking komen met onderwerpen waar zij nog niet aan toe zijn. Juist niet. Maar om u er goed over te informeren is op donderdag 14 maart van 19.30-21.00 uur een ouderavond over dit thema. U krijgt uitleg over dit thema door een medewerker van de GGD en onze leerkrachten vertellen u welke onderwerpen er in de groep van uw kind worden besproken. U heeft hierover een brief ontvangen, aanmelden kan per mail: administratie.bssterrebos@saamscholen.nl

Staking 15 maart

Staking op 15 maart 

Op 15 maart is er weer een landelijke staking. Ook bij ons leggen de leerkrachten het werk neer. 

Wij beseffen dat we wederom een beroep op u doen. U hebt mogelijk in nieuwsberichten gehoord over het tekort aan leerkrachten. In de komende jaren gaan veel ervaren leerkrachten met pensioen. Daarnaast besluiten collega’s ook om uit te wijken naar andere, vaak beter betaalde, functies. Het aantal nieuwe leerkrachten dat (bijna) is afgestudeerd aan de PABO’s is veel te laag om het aantal vertrekkende leerkrachten op te volgen.  

Het tekort aan leerkrachten werd al jaren geleden aangekondigd. Toch is er door opeenvolgende regeringen niet genoeg gedaan om dit dreigende tekort op te vangen.  

 

 

Inline image

 

 

Op school hebt u hier tot voor kort niet veel van gemerkt. Wanneer een leerkracht ziek werd, werd dit vaak binnen de school opgelost. Er werd een parttimer gevraagd extra te komen werken of iemand die ambulant is nam de groep over. Wanneer het niet anders kon, werd een klas leerlingen verdeeld over andere klassen. Op die manier krijgen echter alle leerlingen te weinig aandacht. En wordt het steeds moeilijker de kwaliteit van onderwijs, waar wij voor staan, te garanderen.  

Inline image

Daarom nu deze staking. Wij hopen hiermee de noodzaak van echte, structurele maatregelen duidelijk te maken. Wij vragen aan de beleidsmakers in Den Haag te zorgen voor een echte, structurele investering om de kwaliteit van het onderwijs aan uw en onze kinderen te kunnen garanderen.  

 

Teken onderstaande petitie! 

www.investeer-in-onderwijs.nl/petitie/702788 

 

 

Sportief alternatief van SEC voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 op 15 maart 

Zoals bekend staat het Sport Expertise Centrum voor een gezonde en actieve leefstijl. Graag maken wij dan ook gebruik van deze mogelijkheid om leerlingen, tegen betaling van €34,90, op de stakingsdag een sportief alternatief aan te bieden. In de bijlage vindt u een uitnodiging van onze activiteit op deze dag.  

SAAM&vatting 2018

SAAM&vatting over 2018 

2019 is al in volle gang. Onlangs hebben we de samenvatting geschreven over 2018, iedere school die bij SAAM* hoort verantwoordt op deze wijze. Dit document is als bijlage toegevoegd en staat ook op onze website en facebookpagina. 

Opschoonweek

 Opschoonweek 

Van 25 maart tot en met 29 maart doet onze school mee aan de landelijke opschoondagen (De Landelijke Opschoondag is op zaterdag 23 maart). 

Dat betekent dat onze leerlingen in deze week per groep een uur naar buiten gaan om rondom de school/ in de wijk zwerfafval op te ruimen. Voorafgaand aan deze opruimactie wordt in de groepen aandacht besteed aan het onderwerp zwerfafval.

Inline image

Verjaardagen

 

happy B day

 

Inline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368