Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Sterrebossnipper vrijdag 1 februari 2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Welkom

De eerste Sterrebossnippers in een nieuwe opmaak. De opmaak van Schoudercom! Na de meivakantie gaan we communiceren via de Schoudercom. In een App op een smartphone krijgt u op eenvoudige wijze nieuwsberichten en mededelingen van school en de klas van uw kind te zien. En berichtje terug verstuurt u ook via deze App. Groep 1/2b en groep 6a draait momenteel hiermee proef. Alle ouders krijgen binnenkort een uitnodiging via de mail, hierin staat een link waarmee u een account aanmaakt en zich kunt koppelen aan uw kind(eren). 

Sneeuwpret

Een dochter voor juf Petra

In de kerstvakantie is Petra, leerkracht groep 8,  bevallen van een prachtige dochter Liva. Wij feliciteren Petra, Lesley en Mas met de geboorte van hun dochter en zusje. We wensen ze heel veel geluk!

Staking 15 maart

U heeft wellicht in het nieuws gehoord dat er op 15 maart weer gestaakt gaat worden, dat is de derde staking. Niet alleen door het basisonderwijs, dit keer door ook het voortgezet onderwijs en hoger en universitair onderwijs. Staken doen we niet zomaar, alles bij ons op school staat in het teken om onze leerlingen goed onderwijs te geven. Als er een zieke collega is en geen invaller beschikbaar is, zetten we alles in het werk om een groep toch op te kunnen vangen! Mijn eerste jaren op de Sterrebos vonden we meer dan één invaller in de week al niet kunnen, nu zijn we blij als er een invalleerkracht is. Ook al is dat iedere dag iemand anders. Onze grenzen zijn hierin verschoven. Gebrek aan invalkrachten is maar een deel van het probleem. Of staken de manier is om de problemen in het onderwijs aan de kaak te stellen is de vraag, daar zijn de meningen over verdeeld. Ook bij ons op school! Waar we het wel over eens zijn is dat het moet veranderen. Meer middelen voor de school zodat we kleinere groepen kunnen garanderen, een eerlijker salaris (zodat het werk ook voor starters weer aantrekkelijk is). 

 

Binnen onze stichting hebben we de afspraak, dat als er meer dan de helft van de leekrachten gaat staken de school sluit. Staken is een individueel recht. Komende week inventariseer ik binnen het team wie er gaat staken en afhankelijk daarvan informeer ik u of de hele school sluit. Goed om te weten dat het kan zijn dat de ene klas wel les kan krijgen terwijl andere groepen vrij zijn. Of AVEM die dag opvang aanbiedt is nog niet bekend, die vraag heb ik al wel gesteld. 

 

Wij hopen echt op uw begrip!

Belangrijke data

 

datum   activiteit
     
Woensdag 6 februari   Studiedag, alle leerlingen zijn vrij
Donderdag 7 februari   Inloopavond nieuwe leerlingen 19.00-20.30
Donderdag 14 februari   Oudergesprekken / adviesgresprekken 7 & 8
Dinsdag 19 februari   Oudergesprekken / adviesgesprekken 7 & 8
     
Vrijdag 1 maart   Carnaval
Maandag 4 maart t/m vrijdag 8 maart            Voorjaarsvakantie
Donderdag 14 maart   Ouderavond: "week van de Lentekriebels
Maandag 18 maart t/m vrijdag 22 maart     Week van de Lentekriebels
Vrijdag 22 maart   Sterrenkijkersshow
Kinderraad

Vorige week heeft de kinderraad vergaderd en is samen met de kinderen de kerstviering geëvalueerd.  Carnaval is het volgende feest op school. De leden van de kinderraad hebben in de klassen voorafgaand aan de vergadering gevraagd welke ideeën er zijn voor de carnvalsviering op onze school. Deze ideeën zijn besproken in de kinderraad en doorgegeven aan de werkgroep die de carnaval op onze school organiseert.  

De kinderraad heeft tevens vergaderd over het nieuwe schoolplein.

 

In de hal van onze school is een ideeënbus van de kinderraad neergezet. Mocht je onderwerpen of ideeën hebben waarover de kinderraad kan vergaderen, doe ze gerust in deze brievenbus zodat ze op de agenda van de kinderraad komen.

 

De stelling van de dag komt er weer aan. Wij als kinderraad, gaan weer door de hele school staan en dan kunnen jullie weer stemmen..

 

 

 

Verjaardagen

 

 

Verjaardagen

 

 

 

Inline image

Bezwaarschrift gebouw Geurts

Voor de kerstvakantie hebben we, mede namens ouders en buurtbewoners, een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente omdat we zorgen hebben over de plannen die er zijn in het gebouw van Geurts. Vooral de verkeersveiligheid rondom in- en uitrit naar de parkeerplaats heeft onze aandacht. We hebben ondertussen een tweetal gesprekken hierover gevoerd met de gemeente. Zij hebben onze bezwaren aangehoord en komen met een reactie. Wordt vervolgd dus!

 

geurts

Oud papier

Oud papier

Het oud papier wordt in februari en maart op de volgende dagen opgehaald:

 

woensdag 13 februari

woensdag 27 februari

woensdag 13 maart

woensdag 27 maart

 

 

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368