Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 15-12-2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

En dan verschijnt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2019. Altijd een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Er is veel gebeurd het afgelopen jaar, een jaar waarin we vele hoogtepunten met elkaar hebben mogen vieren, maar ook zeker hele verdrietige momenten hebben gekend. Bij al deze gebeurtenissen heb ik gemerkt dat we deze momenten echt samen beleefd hebben. Het team, leerlingen en ouders vonden elkaar en daar ben ik erg trots op! Ik hoop dat we deze verbondenheid met elkaar vast kunnen houden!

 

Afgelopen donderdag hebben we Arjan uitgezwaaid. We hebben met de hele school ‘Arjan: de musical’ opgevoerd. Het werd een fantastische show met Arjan in het middelpunt. Veel ouders hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Arjan persoonlijk een hand te komen geven. Vrijdag heb ik u namens Arjan een bericht via SchouderCom gestuurd. Arjan: dank voor alles wat je voor onze school betekend hebt!

Inline image

 

 

En dan breekt de laatste schoolweek aan van het jaar 2019.

Op donderdagavond staat de jaarlijkse kerstviering gepland. Verderop in de nieuwsbrief staat belangrijke informatie over de kerstviering. Lees dit goed door. Probeer zoveel mogelijk deze avond lopend of met de fiets naar school te komen. Er zijn dit jaar evenals voorgaande jaren weer extra brigadiers ingepland om alles in goede banen te leiden, zodat iedereen de school veilig kan bereiken en ook weer veilig kan verlaten. Mocht u toch met de auto komen dan kunt u ook achter het pand van Geurts parkeren. Ook daar zal een brigadier aanwezig zijn om alles goed te laten verlopen.

 

 

 

Op vrijdag 20 december krijgen de kinderen om 12.30 uur vakantie. We gaan dan allemaal genieten van twee weken welverdiende vakantie. Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2020. Bedankt voor jullie steun en vertrouwen het afgelopen jaar. Hopelijk kunnen we dit samen voortzetten in 2020.

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

Activiteitenbijdrage

Een aantal weken geleden heeft u als ouder een bericht via SchouderCom ontvangen om de activiteitenbijdrage van dit schooljaar te betalen. Ongeveer 39% van de ouders heeft de activiteitenbijdrage al betaald. Dat betekent dat 61% van de ouders dit nog niet gedaan heeft. Wij vragen deze ouders om alsnog de activiteitenbijdrage te voldoen. In juni zullen we als school weer op schoolreisje gaan en dat kan alleen als alle ouders de activiteitenbijdrage voldoen. Mocht u het om wat voor een reden niet kunnen betalen, loop dan gerust even bij mij (Inge) binnen. Samen kunnen we kijken wat er dan wel mogelijk is en hoe we het samen op kunnen lossen. Wij denken graag met u mee!

Inline image

Terugblik studiedag 6 december

Terwijl de kinderen lekker een vrije dag hadden op vrijdag 6 december hadden wij als een team een zeer geslaagde studiedag. In de ochtend hebben we heel veel geleerd over kindgesprekken. Een onderwerp dat al heel lang op het wensenlijstje van het team stond. We hebben samen onderzocht waarom wij kindgesprekken zo belangrijk vinden en op welke manier we deze gesprekken het beste kunnen vormgegeven. Dit onderdeel krijgt nog een vervolg op twee andere studiemomenten aankomend schooljaar.

’s Middags hebben we samen naar de begroting van de Sterrebos gekeken. Deze begroting is inmiddels ook goedgekeurd door onze Stichting SAAM*. Tevens hebben we als team het schoolplan vastgesteld. Hierin staan alle plannen waar wij als school de komende vier jaar aan gaan werken. Per jaar stellen we ons als team ook doelen. Deze doelen zijn op deze middag doorgesproken met het team. We weten dus precies aan welke doelen we aankomend jaar willen werken. Kortom we kijken terug op een hele fijne en zinvolle studiedag.   

Kerstviering

                                                                                      Inline image

Donderdag 19 december gaan we weer genieten van het jaarlijkse Kerstdiner. De kinderen zijn donderdagmiddag vanaf 12.00 uur vrij. Het kerstdiner vindt op school plaats van  

17.00 uur tot 19.00 uur.  

 

Vanaf 16.45 uur kunnen de kinderen via de hoofdingang aan de voorkant van de school naar binnen, de deuren gaan niet eerder open dan 16.45 uur. Wanneer u uw kind naar binnen brengt is het de bedoeling dat u de school weer verlaat aan de kant van het schoolplein om opstoppingen bij de ingang aan de voorkant te voorkomen. 

 

Om 19.00 uur kunt u uw kind ophalen op het schoolplein. De kinderen van de groepen 1-2 moeten binnen opgehaald worden door de ouders. Deze ouders krijgen een seintje van één van de leerkrachten dat ze naar binnen mogen komen om zo uw kind op te halen bij de juf in de klas.

 

Vergeet niet uw kind uiterlijk woensdag 18 december een bord, beker en bestek (vork en mes en lepel) mee te geven in een plastic zak. Graag op het bord, beker, bestek en plastic tas de naam van uw kind zetten. Voor de ouders die een hapje klaar maken, ook de vraag om op de schaal de naam van uw kind te vermelden. 

 

Op vrijdag 20 december van 08.30 uur tot 12.30 uur hebben we de laatste  

schooldag voor de vakantie! 

 

We wensen u alvast hele gezellige Kerstdagen en een heel gezond en gelukkig 2020! 

 

De Kerstcommissie 

Hannie, Janneke, Ans en Saskia

Robin

Inmiddels weten de kinderen en de ouders van groep 3-4 het leuke nieuws al en nu mag het ook in de nieuwsbrief! Robin is in verwachting van haar eerste kindje! Van harte gefeliciteerd Robin. Zoals het er nu uit ziet zal Robin eind maart met zwangerschapsverlof gaan. We wensen Robin een hele fijne zwangerschap toe.

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368