Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 29-11-2019

Nieuwsbrief Kindcentrum Sterrebos

Agenda

Inline image

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Begin november was de school een dag dicht, omdat we mee deden met de landelijke onderwijsstaking. We probeerden hiermee een signaal af te geven dat er iets moet gebeuren in het onderwijs. Ik neem u graag mee naar afgelopen maandagochtend....

 

Het is maandagochtend 06.45 uur als mijn mobiele telefoon gaat. Het is een collega van groep 1-2 die aangeeft dat ze niet kan werken en ziek is. Ik spring uit mijn bed, zet mijn computer aan en log in, in onze invalpool. Net op het moment dat ik zie dat er nog één vervanger beschikbaar is gaat mijn telefoon weer en meldt de tweede collega van een andere groep 1-2 zich ziek. Wat nu.... voor één groep kan ik een vervanger boeken, maar wat doe ik met de andere groep.... Over anderhalf uur staan de kinderen op school!

 

Ik stuur een bericht in de teamapp of collega’s ideeën hebben. Meteen ontvang ik een aantal berichten van collega’s die mee willen denken. Uiteindelijk besluit ik een collega van groep 3 te bellen of zij vandaag les wil geven in groep 1-2 en vertel haar dat we haar groep gaan opsplitsen. Kleuters kunnen we namelijk echt niet verdelen over de andere groepen......

Gelukkig biedt een onderwijsassistent aan, die de leerstof van groep 3 goed kent, dat zij groep 3 wel over kan nemen voor een dag. Inmiddels is het 07.30 uur en hebben alle groepen een juf/ meneer.  Via de app vraag ik aan Sally (van de administratie) of zij ouders wil informeren. Het is gelukkig weer gelukt om de groepen te bezetten.

 

Middels bovenstaande tekst probeer ik u, als ouder, een kijkje in te geven hoe hard we moeten werken om de groepen te bezetten wanneer er zieke collega’s zijn. Collega’s durven zich bijna niet meer ziek te melden, omdat ze weten dat er nauwelijks invallers beschikbaar zijn. Het is ons tot nu toe redelijk goed gelukt om de groepen te bezetten of te verdelen maar er komt een moment dat dit niet meer gaat en ik genoodzaakt ben om een groep naar huis te sturen......

 

Voor u als ouder is het goed om te weten, welke stappen wij zetten als een leerkracht zich ziekmeldt;

In geval van ziekte/ afwezigheid zoeken we altijd naar een vervanger. Wij hebben daarvoor, binnen onze stichting SAAM, een invalpool, maar de situatie op dit moment is dat we meer invallers nodig hebben dan dat er beschikbaar zijn. Als er geen vervangers meer zijn dan kunnen we de volgende maatregelen nemen:

 

 

 

  • Een onderwijsassistent, LIO-stagiaire of ambulante collega neemt de groep of een deel van de groep over.
  • We voegen twee groepen samen of verdelen leerlingen over meerdere groepen.
  • Een groepsleerkracht neemt een andere groep over (parttime collega werkt bijvoorbeeld een dag extra).
  • En als allerlaatste mogelijkheid…….omdat er meerdere zieken zijn geven we een groep een dag vrij tot we vervanging vinden of tot de zieke leerkracht er weer is. We stellen ouders steeds een daag van tevoren op de hoogte. Dit laatste doen we niet snel, tenzij er meerderde groepen anders zonder leerkracht zitten.

Wij rekenen op uw begrip.

De Sint periode is altijd een spannende tijd voor onze kinderen op school. De versiercommissie heeft er weer voor gezorgd dat de school helemaal in sfeer is versierd. Enorm veel dank hiervoor! Samen met de kinderen volgen we het Sinterklaasjournaal. We hebben Sinterklaas op 5 december uitgenodigd op onze school... hopelijk weet hij de weg te vinden en kunnen we Sinterklaas verwelkomen. Verderop in de nieuwsbrief vindt u belangrijke informatie over het Sinterklaasfeest.

 

En dan staat ook het kerstfeest alweer snel voor de deur. In deze nieuwsbrief staat ook alvast de eerste informatie die u moet weten voor het kerstdiner. In de volgende nieuwsbrief van vrijdag 13 december volgt meer informatie over het kerstfeest op onze school.

 

Tevens wil ik u erop wijzen dat ik alle belangrijke informatie, die u als ouders moet weten, deel middels de nieuwsbrieven. Lees deze nieuwsbrieven dus elke keer goed door en noteer belangrijke zaken in uw agenda. Er zullen geen herinneringen worden gestuurd bij activiteiten. Wij gaan ervan uit, als wij het communiceren in onze nieuwsbrief, dat deze informatie alle ouders bereikt.

 

Ik wens u allemaal een heel fijn Sinterklaasfeest. Op vrijdag 6 december zijn alle kinderen vrij!

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team

Inge van Mook- Klein Douwel

 

Sinterklaas

 

                                            Inline image

Sinterklaas is weer in Nederland, een spannende tijd! Op donderdag 5 december brengt hij een bezoek aan onze school.

Dat vinden wij allemaal natuurlijk hartstikke leuk! Voor de ontvangst van Sinterklaas willen wij u vragen om uw kind op tijd naar de eigen groep te brengen, zij houden hun jassen aan.

De ouders kunnen buiten op het schoolplein, ACHTER DE LINTEN, een plekje zoeken. De kinderen gaan met hun leerkracht naar buiten toe, en staan voor de ouders.

Bij slecht weer zal de ontvangst binnen zijn en kunnen de ouders er helaas niet bij zijn.  

De kinderen hoeven geen fruit mee te nemen voor de pauze van 10 uur, wel nemen ze eten en drinken mee voor de lunch. 

Inline image

 

De leerlingen van de groepen 6-7-8 mogen van 8.20-8.30 uur hun surprise/ cadeautjes binnen zetten in de groep. Zorg ervoor dat de surprise zo verpakt is dat de andere kinderen niet meteen kunnen zien voor wie het gemaakt is (denk aan verpakken in een grote vuilniszak).  

We gaan er met z’n allen een hele leuke dag van maken! 

Kerstdiner

Op donderdagavond 19 december vindt ons jaarlijkse kerstdiner plaats. 
Alle kinderen zijn deze ochtend om 12.00 uur uit en hebben de middag vrij.
Het kerstdiner begint om 17.00 uur en eindigt om 19.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur, de deuren gaan niet eerder open).

Vanaf maandag 9 december hangt er bij de groep(en) van uw kind(eren) een intekenlijst. Op deze intekenlijst staan hapjes die de kinderen, na overleg in de klas, graag tijdens het kerstdiner willen eten.  Aan u de vraag om van deze lijst een hapje/gerecht uit te kiezen dat u op donderdag 19 december thuis klaar wilt maken voor de kinderen uit deze groep. Schrijf uw naam achter het gekozen hapje op de lijst. De aantallen staan er ook bij.

Op donderdag 19 december kunt u vanaf 16.45 uur de hapjes naar de klas brengen. Verdere informatie over het kerstdiner volgt.

Met vriendelijke groet,

De Kerstcommissie

Nieuws vanuit de kinderraad

De kinderraad van onze school vergadert over allerlei onderwerpen. We mogen meebeslissen wat er gaat gebeuren met Sinterklaas, Kerst en Carnaval. Zo wordt er op ons verzoek een nieuwe prullenbak geplaatst op het schoolplein want de vorige prullenbak is door vuurwerk opgeblazen.

Er zijn pas verkiezingen geweest en hebben we afscheid genomen van een aantal leden en een aantal nieuwe leden uit groep 5A, 5B en 6/7 verwelkomt. Deze foto is pas gemaakt:

Leden van de kinderraad van links naar rechts:

Kyana (gr 5b), Alissa (gr8b), Luuk (gr 6-7b), Elena (gr 5a),  Nikola (gr 7a), Susan (gr8a) en Isis (gr6a)

Inline image

 

Mocht je een idee hebben voor de kinderraad dan kun je die inleveren in onze brievenbus die op de vitrinekast bij de BSO staat.

 

Tevens mochten wij de drie locaties voor het schoolreisje bedenken en in alle groepen presenteren. 

Daarna is er in alle klassen gestemd en is de volgende uitslag bekend geworden…..

Op vrijdag 26 juni zullen we met de hele school naar……. TOVERLAND gaan!

 

 Inline image

Inline image

 

 

 

 

Privacy wetgeving

We merken dat het nog steeds onduidelijk is voor ouders hoe wij als school omgaan met de nieuwe wet privacy. Hieronder probeer ik in het kort duidelijkheid te geven.

 

Onze visie op privacy

Onderwijs verzorgen kan én mag niet zonder dat je persoonsgegevens deelt met ons.
Daarbij zijn de volgende zaken van belang:

  • We zijn zuinig op persoonsgegevens die ons zijn toevertrouwd en zorgen dat we er zo veilig mogelijk mee om gaan.
  • Voor de ontwikkeling van kinderen willen we juist het kind maar soms ook de ouders/verzorgers zo goed mogelijk leren kennen en daarvoor gebruiken we juist persoonsgegevens omdat we de ontwikkeling willen vastleggen en volgen.
  • We gebruiken persoonsgegevens alleen als het nut heeft.
  • We communiceren open en begrijpelijk over welke persoonsgegevens wij gebruiken.
  • We geven persoonsgegevens aan personen en instanties die bevoegd zijn deze te ontvangen.
  • Als we gegevens uitwisselen met dienstverleners dan maken we goede afspraken over wat ze met de persoonsgegevens mogen doen en deze afspraken leggen we vast in contracten.
  • We houden ons beleid up to date. Regelgeving verandert regelmatig. Zo werken we nu de gevolgen uit van Europese regelgeving over privacy (AVG). Ons privacybeleid is daarom nooit helemaal klaar, we blijven over dit onderwerp in gesprek met collega’s, kinderen en ouders/verzorgers, maar ook met toezichthouders en belangenorganisaties

 

Kijk voor een toelichting op:
https://www.saamscholen.nl/p/privacy

 

Foto- en videomateriaal

Onze visie op het gebruik van foto’s en video’s binnen de school.
Foto- en videomateriaal vallen ook onder persoonsgegevens. Deze gegevens zijn niet noodzakelijk voor het geven van onderwijs. Toch vinden wij het als school belangrijk om te laten zien waar we mee bezig zijn. We vragen u door middel van een toestemmingsformulier om toestemming voor het gebruik van dit beeldmateriaal opgesplitst naar diverse doeleinden.

 

Daarbij zijn de volgende zaken van belang:

  • Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en video’s. Binnen ons stichting gebruiken wij een protocol beeldmateriaal. Mocht u deze willen inzien kunt u dat bij de administratie opvragen.
  • Als we beeldmateriaal voor een ander doel willen gebruiken, nemen we contact met u op.
  • (Groeps)foto’s gemaakt door de Schoolfotograaf worden enkel gepubliceerd richting ouders.
  • Als u uw keuze thuis bespreekt, dan weten de kinderen zelf waarom het gebruik van foto’s en video’s wel of niet mag.
  • We vragen onze ouders tijdens activiteiten (zoals een Sterrenkijkersshow) geen foto’s of filmpjes te maken. De leerkrachten zullen zoveel mogelijk zelf vastleggen en met u delen.

 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u hierover vragen hebben loop dan gerust even bij mij binnen.

 

 

Kinderlintjes

Op woensdag 20 november zijn een aantal kinderen van onze school in het zonnetje gezet. Zij doen allemaal vrijwilligers werk en daarom hebben zij een Kinderlintje gekregen. De kinderen waren totaal verrast. Zij waren namelijk met een smoes naar het gemeentehuis gelokt, omdat zij natuurlijk niet mochten weten dat ze een kinderlintje kregen.

 

Colin en Alan van den Brink, Zerda Okyay, Yvo Kuyvenhoven, Sven Muralter, Vince Graffelman en Quinty Hamers kregen een kinderlintje omdat zij een Mikmakker zijn. Als MikMakker ga je voor een schone wereld! Je gaat op pad om zwerfafval op te ruimen. Fijn dat jullie dit allemaal doen. Gefeliciteerd met jullie kinderlintje!

 

Ook Kyana Kusters heeft een kinderlintje gekregen. Zij gaat elke vrijdagmiddag naar het dierenasiel om de katten en poezen voor te lezen en te knuffelen. Kyana fijn dat jij dit voor de katten en poezen doet. Gefeliciteerd met je kinderlintje.

 

 

Inline image    Inline image    Inline image

Passend onderwijs (SWV PO 30 06)

Sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig: een korte of langere periode, met weinig of veel hulp. Passend onderwijs is de naam voor de manier waarop deze extra ondersteuning georganiseerd is. Om passend onderwijs te kunnen bieden werkt onze school, samen met andere scholen en besturen, samen in Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 (SWV PO 30 06). Onderling maken we afspraken over hoe we ervoor zorgen dat alle leerlingen onderwijs krijgen dat bij hen past. Bijvoorbeeld als er sprake is van dyslexie, bij gedragsproblemen, bij meer- en hoogbegaafdheid of bij taalachterstanden. In passend onderwijs heeft iedereen een rol: het schoolbestuur, leerkrachten en andere professionals, ouders, jeugdhulp, partners, gemeenten en het samenwerkingsverband.

Hoe passend onderwijs werkt en wie wat doet, leest u op de website van SWV PO 30 06. Hier vindt u ook een infographic en animatiefilm die meer uitleg geven.

De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het samenwerkingsverband. Hierin zijn ouders en docenten vertegenwoordigd. In het Ondersteuningsplan van SWV PO 30 06 staan afspraken over hoe we samenwerken, waar we in de periode 2019-2023 aan werken, hoe we middelen inzetten en hoe we kwaliteit bewaken.

Meer weten of op de hoogte blijven over passend onderwijs? Dat kan via www.swvpo3006.nl

 

 

Inline image

Verjaardagen

Inline imageInline image

kindcentrum Sterrebos - Verdistraat 79- 5343 VC Oss- 0412-631368